URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2022, 16:00

Filosoful Mihai Şora a primit o factură de peste 6.000 de lei la curent. Ce i-a răspuns Enel

Filosoful Mihai Şora a primit o factură de peste 6.000 de lei la curent. Ce i-a răspuns Enel (Sursa foto: Facebook - Mihai Șora)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filosoful Mihai Şora a povestit pe pagina sa de Facebook că a primit o factură la curent de peste 6.000 de lei, de la Enel, în ciuda faptului că, spune el, nu are prea multe aparate electronice în casă.

Mihai Şora a scris miercuri pe Facebook ce aparate electronice are în casă. El a spus că foloseşte un bec la masa de scris, un frigider marca Zanussi A+++, un laptop HP, o tabletă Apple, un telefon mobil şi o maşină de spălat rufe.

Şora a subliniat că nu are televizor în casă, nici aer condiţionat, aparat de cafea sau alte electrocasnice.

„Din când în când, recunosc, un pipi/kk scurt la baie, cu becul aprins. 6.096,99 de lei (şase mii nouăzeci şi şase şi nouăzeci şi nouă centime) de plată la ENEL – factura cu ID 42005859787. Data scadentă: 28.09.2022. Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac?", și-a întrebat Șora, în final, urmăritorii. 

Joi, acesta a revenit cu un nou mesaj pe Facebook, explicând că din 7 iulie până în 14 septembrie a consumat 161 de kilowaţi.

De data aceasta, compania Enel i-a răspuns pe Facebook. „Bună dimineaţa, domnule Mihai Şora, ne pare rău pentru situaţia semnalată. Am început verificări şi vom reveni cu primele detalii la dumneavoastră în cel mai scurt timp. Până când vom finaliza aceste verificări, factura dumneavoastră va fi suspendată de la plată. Vă mulţumim că aţi sesizat problema", i-au răspuns reprezentanţii companiei energetice.  

În secţiunea de comentarii a postării lui Mihai Şora, mai multe persoane au scris că şi ei sau membri din familia lor s-au aflat în situaţii similare. "I s-a întâmplat şi mamei mele când i-au citit greşit contorul şi au pus cifre în plus. Verificaţi sa fie consumul corect. Sper ca Enel Romania să rezolve problema cât se poate de repede şi să fie corecţi pe viitor cu consumatorii. Se vede că în România furtul este sport național. Nu numai Enel face «greșeli» de genul ăsta", a scris o femeie.

UPDATE: Reacția Enel

După apariția acestui text, reprezentanți ai Enel au transmis BIHOREANULUI un punct de vedere pe care îl redăm integral mai jos:

“Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 - august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta). Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei. De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte  consumul lor real”, arată precizarea transmisă de Oxygen, agenția de comunicare a grupului Enel.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Apoi mai vine si regularizarea odata la vreo 3 luni
Daca nu ai facut autocitire, dupa 3 luni ti se actualizeaza consumul real, nu doar estimat, si peste 3 luni platesti la pretul crescut dupa 3 luni al curentului electric. Autocitirea contoarelor merita cand preturile cresc.
Postat 17 Septembrie 2022, 10:54 de unu
Urata treaba oricum
Numa zic, 69 de zile sunt 2 luni si peste o saptamana.
Postat 16 Septembrie 2022, 09:36 de unu
Șora merită să plătească pentru #rezistența lui ...
... iar ENEL, urmare sutelor de reclamații confirmate, ar trebui să fie suspendată cu toată activitatea sa și trimisă de unde a venit.
Postat 16 Septembrie 2022, 09:16 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON