URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2024, 16:02

Festivalul Primăverii debutează marți cu soliști din Japonia și dirijorul Tiberiu Soare

Festivalul Primăverii debutează marți cu soliști din Japonia și dirijorul Tiberiu Soare Foto: Facebook / Filarmonica Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Renumitul dirijor Tiberiu Soare deschide marți, 19 martie, ora 19, a XIII-a ediție a Festivalului Primăverii, la Filarmonica de Stat Oradea.

Concertul cuprinde lucrări de G. Enescu: Preludiu la unison din suita nr. 1 în Do major, S. Prokofiev: Concertul pentru pian nr. 3 în Do major, G. Puccini: Aria „O mio bambino caro” din Opera Gianni Schicchi, Aria „Quando men vo” din Opera La bohème și de C. Gounod: Aria „Je veux vire” din Opera Romeo și Julieta și Muzică de balet din Faust.

Invitate sunt două soliste din Japonia, Ako Tanaka și Momoka Ando, soprană și, respectiv, pianistă.

„Unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri ale Filarmonicii de Stat Oradea este Festivalul Primăverii. Anotimpul începutului, al speranței, al frumosului care înflorește, al dorinței care prinde aripi, anotimpul celor visători și al celor încrezători, anotimpul care trezește întreaga lume la viață! În câte feluri poate fi descrisă primăvara? La Oradea, ea este descrisă cum nu se poate mai frumos: Prin muzică! Natura își găsește în fiecare an noi modalități de a-și cânta muzica și a-i încânta pe cei care își deschid sufletul să o asculte. Așa și artiștii Filarmonicii de Stat Oradea, și invitații lor doresc să inspire publicul prin sonorități primăvăratice și să aducă frumosul în sufletul tuturor prin această formă unică de exprimare, prin muzică”, prezintă organizatorii evenimentul.

Festivalul cuprinde în total șase evenimente, concerte simfonice și recitaluri, care se vor desfășura pe parcursul a 2 săptămâni.

Vor urca pe scena Enescu-Bartok Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea și invitații, dirijori, instrumentiști și soliști vocali care concertează pe marile scene din România și din lume.

Astfel, după concertul de deschidere, miercuri, 20 martie, ora 19, va susține un recital Cvartetul Ad Libitum, adică Ionuț Ștefănescu, la flaut, Ștefan Mereuță, vioară, Bogdan Bișoc, la violă, și Filip Papa, violoncel.

Joi, 21 martie, de la aceeași oră, același Tiberiu Soare va conduce concertul „Primăvara armonică”, de data aceasta invitați fiind alți doi renumiți soliști: Bogdan Zvorișteanu, la vioară, și Răzvan Suma, la violoncel.

În a doua săptămână, evenimentele se vor desfășura tot marți, miercuri și joi, de la ora 19, iar pe scenă vor urca invitați exclusiv din Japonia.

Biletele costă între 15 și 50 de lei, în funcție de eveniment, categorie și loc, dar comunicatorii Filarmonicii au transmis că instituția a pus la dispoziție și pachete mai rentabile pentru cei care doresc să participe la toate cele 4 concerte și 2 recitaluri, la prețuri între 130 și 150 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON