URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2015, 16:52

FBI cere extrădarea a trei români. Află cine sunt!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţii FBI au cerut extrădarea a trei români, angajaţi ai companiei Polaris, puşi sub acuzare în dosarul în care acţionarul firmei, Dumitru Martin, e bănuit că a încercat să mituiască un ofiţer al Forţelor Aeriene, ca să obţină un contract în valoare de 12 milioane de dolari, anunţă Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, cei trei, pe numele lor Anamaria Cruceru, Constantin Schiller şi Marcel Banaga, nu sunt de găsit la birourile lor de la firma Polaris, colegii lor spunând că şi-au luat concediu de sărbători.

Anchetatorii susţin că cei patru români au pus la cale complotul pentru mituirea ofiţerului american în octombrie 2014, încercând să prindă un contract de 12 milioane de dolari pentru baza militară de la Kogălniceanu. În schimbul banilor ar fi trebuit să construiască şi să livreze containere de depozitare, menţionează Digi24.ro.

Timp de două luni, românii ar fi încercat să-l convingă pe ofiţerul sub acoperire să accepte un comision de 10% din valoarea contractului. Mita urma să fie mascată sub forma unor contracte de consultanţă.

Digi 24 menţionează şi un comunicat al Departamentului de Justiţie al SUA, care susţine că "acuzaţii au prilejuit transferul a 100.000 de dolari din România către un cont bancar din Statele Unite ale Americii, plată destinată ofiţerului Forţelor Aeriene Americane. Acuzaţii nu ştiau că ofiţerul american colabora cu agenţii federali, iar firma Polaris nu ar fi primit niciun contract".

În iulie 2015, Dumitru Martin şi subordonaţii săi au depus la Forţele Aeriene ale SUA o ofertă pentru a furniza containerele. Pe 15 septembrie, Dumitru Martin s-a dus la Baza aeriană Travis din Fairfield, California, pentru a semna documentele şi contractele fictive, spun anchetatorii. FBI a intrat pe fir şi l-a arestat pe patronul român, iar anchetatorii i-au pus sub acuzare şi pe cei trei angajaţi ai firmei de salubritate.

Decizia finală va fi a judecătorilor americani. Când sentinţa lor va fi definitivă şi irevocabilă, cei trei angajaţi ai Polaris vor fi preluaţi de Interpol şi duşi în Statele Unite ale Americii, să-şi ispăşească pedeapsa. Dacă vor fi condamnaţi, cei patru români ar putea primi aproape 20 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari fiecare, mai scrie sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON