URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
22 Aprilie 2020, 16:55

Faţada dinspre Crişul Repede a clădirii Primăriei a fost renovată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muncitorii firmei care a primit contractul de reabilitare a clădirii monument istoric a Primăriei Oradea au început, miercuri, demontarea schelelor de pe faţada nordică, unde au finalizat renovarea. Urmează, potrivit unui comunicat transmis de municipalitate, montarea lor pe faţada dinspre Piaţa Unirii pentru continuarea lucrărilor. 

"Prin aceste lucrări de reabilitare se doreşte punerea în valoare a unui monument istoric reprezentativ pentru zestrea arhitecturală a oraşului. Lucrările au demarat în septembrie 2019, executantul lucrării, S.C. Euras S.R.L. din Satu-Mare, atacând faţada dinspre strada Tudor Vladimirescu, iar ulterior holul central şi curtea interioară înspre Poliţia Locală", se arată în comunicatul Primăriei. 

După refacerea faţadei şi instalarea corpurilor de iluminat arhitectural pe faţada nordică, constructorul va trece în perioada următoare la înlocuirea tâmplăriilor degradate. Totodată, continuă şi lucrările de amenajare din interior, concentrate în această perioadă pe holul principal de acces, unde constructorul lucrează la finisarea ornamentelor parietale cu foiţă de aur, la reţeaua aferentă sistemului de monitorizare cu camera video şi la sistemul de acces pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, platforma specială de ridicat fiind montată. 

De asemenea, subliniază reprezentanţii municipalităţii, se va reface pardoseala de mozaic, se va curăţa şi lustrui placajul din marmură al scărilor şi balustrada din marmură, se va reabilita uşa de acces principală, pe lângă reabilitarea instalaţiilor electrice de curenţi tari şi curenţi slabi, respectiv revizuirea iluminatului cu corpuri de iluminat florescente.

Lucrările interioare vor continua în zona coridorului principal de la etajul 1 cuprins între biroul primarului şi al viceprimarului, Sala Mare Traian Moşoiu, Sala Mică Rimler Károly şi anticamera acesteia, biroul primarului şi al consilierilor primarului.

Lucrările, contractate pe o perioadă de 18 luni, sunt executate de S.C. Euras S.R.L. Valorea investiţiei, fără TVA, se ridică la 14.840.000 lei.

Clădirea are o suprafaţă construită de 3.605 metri pătraţi, iar contractul prevede: reabilitarea faţadelor exterioare şi interioare, inclusiv a Turnului Primăriei, amenajarea unor spaţii din cadrul clădirii Primăriei (aripa dinspre Piaţa Unirii) cu destinaţie turistică, readucerea la forma iniţială a sălii de consiliu "Traian Moşoiu" şi consolidarea cupolei, readucerea la forma iniţială a acoperişului clădirii la aripa dinspre Piaţa Unirii, partea centrală şi aripile laterale, precum şi realizarea unor reparaţii la întreg acoperişul clădirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7112 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON