URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
25 Ianuarie 2016, 13:55

Fără emoţii: La Universitate se ţin 72 de concursuri didactice, fiecare cu un singur candidat

Săptămâna aceasta va fi una agitată la Universitate. Pe lângă alegerile pentru membrii în viitorul Senat universitar, la cele 15 facultăţi orădene vor avea loc 72 de concursuri pentru diferite posturi didactice.

Toate aceste competiţii au însă rezultate previzibile, pentru că la fiecare este înscris un singur candidat, semn că, aşa cum BIHOREANUL a arătat încă de anul trecut, concursurile sunt toate cu dedicaţie. În noiembrie, BIHOREANUL a dezvăluit că şefii din Universitate scot la concurs posturi didactice pentru a-şi putea promova acoliţii care i-ar putea ajuta să mai obţină o nouă funcţie. De altfel, numărul mare de locuri scoase la concurs este un record pentru Univeristatea orădeană: în ambele semestre ale anului trecut, facultăţile au scos la concurs doar 43 de posturi, iar în anul 2013-2014 numai 32.

Juriştii Universităţii şi-au dat avizul pentru toţi cei 73 de candidaţi, comisiile de concurs au fost formate şi aprobate de senatorii Universităţii din Oradea fără comentarii, aşa că mai urmează doar prelegerile publice. Programarea lor este publicată pe site-ul Universităţii.

Printre cei care se pregătesc să promoveze se numără fosta decăniţă de la Textile, Daniela Ionescu, despre care BIHOREANUL a arătat şi că şi-a aranjat o comisie de concurs favorabilă, formată din colegi ai soţului ei, liderul sindical Gheorghe Ionescu, dar şi de un coautor al ei la două cărţi de specialitate.

S-au mai înscris în concursuri de promovare fostul director al Spitalului Municipal Oradea, Ovidiu Laurean Pop, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, ori sora stareţului Mihail, mâna dreaptă a episcopului ortodox Sofronie, psihologul Camelia Dindelegan.

Totodată, Universitatea va promova şi doi fii de universitari. Unul este Mircea Sebastian Mancia, fiul decăniţei Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Aurora Mancia, şi altul este George Lucian Ionescu, fiul Danielei Ionescu şi al liderului sindical Gheorghe Constantin Ionescu.

Citeşte şi articolele:

Şpagă în posturi: Cum îşi cumpără şefii din Universitatea Oradea voturi promovându-şi acoliţii în posturi didactice

Concurs "croit": Plagiatoarea Daniela Ionescu vrea titlul de profesor universitar pe pile!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
familia campioana ionescu
Succes deplin la concursuri famigliei Ionescu. Il merita! E campioana in matrapazlicuri.
Postat 26 Ianuarie 2016, 16:53 de andreimagheru
o mana spala pe alta si amandoua obrazu' (daca-l are)
Doamn' bate-i puterea! Apoi ionestii istea ce vrea amu: sa-si baje pruncu' la Sorbonica ca sa nu moara ala de foame, sau sa-si baje pruncu ca sa nu le fie uratu' fara elu cand vine la lucru, sau sa-si baje pruncu ca sa mosteneasca sefia Sindicatului, sau toate astea laolalta? A fi ca in bancurile cu Bula: pruncii lor "or fi sefii pruncilor nostri..." Fereasca-ne alduitu' amuiaca!
Postat 25 Ianuarie 2016, 16:07 de pupinjuristu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON