URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2016, 13:55

Fără emoţii: La Universitate se ţin 72 de concursuri didactice, fiecare cu un singur candidat

Săptămâna aceasta va fi una agitată la Universitate. Pe lângă alegerile pentru membrii în viitorul Senat universitar, la cele 15 facultăţi orădene vor avea loc 72 de concursuri pentru diferite posturi didactice.

Toate aceste competiţii au însă rezultate previzibile, pentru că la fiecare este înscris un singur candidat, semn că, aşa cum BIHOREANUL a arătat încă de anul trecut, concursurile sunt toate cu dedicaţie. În noiembrie, BIHOREANUL a dezvăluit că şefii din Universitate scot la concurs posturi didactice pentru a-şi putea promova acoliţii care i-ar putea ajuta să mai obţină o nouă funcţie. De altfel, numărul mare de locuri scoase la concurs este un record pentru Univeristatea orădeană: în ambele semestre ale anului trecut, facultăţile au scos la concurs doar 43 de posturi, iar în anul 2013-2014 numai 32.

Juriştii Universităţii şi-au dat avizul pentru toţi cei 73 de candidaţi, comisiile de concurs au fost formate şi aprobate de senatorii Universităţii din Oradea fără comentarii, aşa că mai urmează doar prelegerile publice. Programarea lor este publicată pe site-ul Universităţii.

Printre cei care se pregătesc să promoveze se numără fosta decăniţă de la Textile, Daniela Ionescu, despre care BIHOREANUL a arătat şi că şi-a aranjat o comisie de concurs favorabilă, formată din colegi ai soţului ei, liderul sindical Gheorghe Ionescu, dar şi de un coautor al ei la două cărţi de specialitate.

S-au mai înscris în concursuri de promovare fostul director al Spitalului Municipal Oradea, Ovidiu Laurean Pop, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, ori sora stareţului Mihail, mâna dreaptă a episcopului ortodox Sofronie, psihologul Camelia Dindelegan.

Totodată, Universitatea va promova şi doi fii de universitari. Unul este Mircea Sebastian Mancia, fiul decăniţei Facultăţii de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Aurora Mancia, şi altul este George Lucian Ionescu, fiul Danielei Ionescu şi al liderului sindical Gheorghe Constantin Ionescu.

Citeşte şi articolele:

Şpagă în posturi: Cum îşi cumpără şefii din Universitatea Oradea voturi promovându-şi acoliţii în posturi didactice

Concurs "croit": Plagiatoarea Daniela Ionescu vrea titlul de profesor universitar pe pile!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
familia campioana ionescu
Succes deplin la concursuri famigliei Ionescu. Il merita! E campioana in matrapazlicuri.
Postat 26 Ianuarie 2016, 16:53 de andreimagheru
o mana spala pe alta si amandoua obrazu' (daca-l are)
Doamn' bate-i puterea! Apoi ionestii istea ce vrea amu: sa-si baje pruncu' la Sorbonica ca sa nu moara ala de foame, sau sa-si baje pruncu ca sa nu le fie uratu' fara elu cand vine la lucru, sau sa-si baje pruncu ca sa mosteneasca sefia Sindicatului, sau toate astea laolalta? A fi ca in bancurile cu Bula: pruncii lor "or fi sefii pruncilor nostri..." Fereasca-ne alduitu' amuiaca!
Postat 25 Ianuarie 2016, 16:07 de pupinjuristu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON