URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 IANUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sincer, nu mai credeam că se va alege ceva din stadionul cel nou al Oradiei, la ce constrângeri financiare se arată în acest an. Dar se pare că ori deja era pe țeavă și nu se mai putea anula investiția, ori că cineva acolo sus ne iubește...
Zic şi eu
Adrian Cris
În nici două luni, Ilie Bolojan și-a zdrențuit imaginea la care a trudit 20 de ani ca prefect de Bihor, primar al Oradiei și președinte al Consiliului Județean. Din favoritul de astă-toamnă al unor șefi de partide - și „de stânga”, și „de dreapta” - pentru funcția de premier, a devenit el însuși șef de partid, ce-i drept interimar, iar PNL încă nu dă semne că s-ar fi hotărât să redevină liberal.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că intrarea în Spațiul Schengen este un lucru bun pentru români?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât discuțiile în sfera politică cu privire la formarea unui guvern sunt extrem de tensionate, este important de cunoscut modul în care funcționează un guvern după alegeri, pe de o parte, iar, pe de altă parte, cum „răspunde” un guvern în fața parlamentului pe durata întregului său mandat...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Decembrie 2018, 19:15

Expoziția de artă contemporană „Dincolo de formă” aduce la Oradea operele a 63 de artiști

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Expoziția de artă și experiment „Dincolo de formă”, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala din Oradea, va fi deschisă sâmbătă, de la ora 16, la Cetate. Ea cuprinde lucrări de artă contemporană - sculptură mică, Fiber Art, costum-obiect, ceramică sau video-instalație - semnate de 63 de artiști.

Curator al expoziției va fi Mihaela Tătulescu, iar prezentator Radu Tîrnoveanu. Pentru expoziție, au fost invitați 63 de artiști, dintre care 22 sunt din țară, iar restul remarcaţi şi la nivel internațional.

Printre artiști cu notorietate care vor participa la expoziție se numără Suzana Fântânariu, care a fost distinsă cu Marele Premiu al Uniunii Artiștilor Plastici din România în 2017, Daniela Frumușeanu, Dorel Găină, Lucian Irimescu, Cristina Gloria Oprişa, Valentina Ştefănescu, Zoe Vida Porumb. Iar din Oradea îi amintim pe optzeciştii Vioara Bara, Rudolf Bone, Hollo Barna, Dorina Andrei-Aldea, Marta Jakobovits şi Aurel Roşu.

Expoziția va fi vernisată sâmbătă, de la ora 16, la Galeria de Artă-Reperaj Cetate din corpul “C” al Cetăţii Oradea. Expoziția va rămâne deschisă până în 20 ianuarie 2019 și va putea fi vizitată de marți până vineri între orele 9-17, intrarea fiind gratuită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8347 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON