URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
17 Septembrie 2023, 17:51

Expoziția artistului plastic Aurel Roșu: Pictură și obiecte sculpturale tridimensionale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Artistul plastic orădean Aurel Roșu expune... la locul de muncă. Muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor, Roșu va prezenta, miercuri, expoziția „Colosseum”, de pictură și obiecte decorative tridimensionale.

„Deschiderea acestei expoziții de pictură și obiecte decorative tridimensionale la Muzeul Țării Crișurilor este un eveniment dedicat artistului a cărui îndelungată activitate s-a situat constant între exercițiul de exprimare în limbaj vizual și munca de muzeograf desfășurată la instituția muzeală orădeană”, a transmis MȚC.

Aurel Roșu a fost și președinte al UAPR, Filiala Oradea, între anii 2010-2014 și 2014-2018.

„Traversând un parcurs de încercări și experimente în domeniul picturii și al obiectului decorativ compozit, Aurel Roșu ne oferă spre vizionare peste 50 de lucrări de artă realizate recent, ca un corolar al activității sale artistice ajunse la maturitate. Libertatea de exprimare pe care artistul o afișează cu lucrările din ciclul „Colosseum” este o mărturie a modului personal de a-și construi imaginile efigie, generate de enunțuri ideatice scurte, de un pachet formal ușor cuantificabil și de un aparat tehnic și un instrumentar bine stăpânit”, au mai anunțat organizatorii.

Prezent constant pe simezele expozițiilor orădene, naționale și internaționale, Aurel Roșu vine la Muzeul Țării Crișurilor cu acest dar vizual oferit tuturor în prejma aniversării sale și a celor 75 de ani de viață.   

Expoziția va fi prezentată de Darius Martin, curatorul acesteia, muzeograf la Secția de Artă a Muzeului Țării Crișurilor.

Vernisajul va avea loc pe 20 septembrie, de la ora 17, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), sala de expoziții temporare de la etajul III. Lucrările plastice vor putea fi admirate de public până pe 16 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON