URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2012, 10:25

Fostul şef al OPC Bihor, Sebastian Secoşan, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat, joi, în dosarul de corupţie deschis pe numele fostului şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Sebastian Secoşan, prins în flagrant de procurorii DNA Oradea imediat după ce a primit 300 de euro de la patronul magazinului orădean de etnobotanice Euphoria.

După o săptămână de deliberări, judecătorii au dispus condamnarea lui Sebastian Secoşan la 5 ani de închisoare cu executare. Potrivit sentinţei, pedeapsa este cumulul aritmetic al pedepsei de 3 ani de închisoare cu executare dispuse în actualul dosar, pentru acuzaţia de luare de mită în formă continuată şi al unei pedepse de 2 ani de închisoare la care fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a fost condamnat în 2010, în urma unui accident mortal provocat în Cluj, şi care iniţial a fost suspendată condiţionat.

Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea, iar ulterior, prin recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sebastian Secoşan a fost trimis în judecată pe 23 februarie 2011 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea. Potrivit rechizitoriului înaintat Tribunalului Bihor, în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011, în calitate de comisar şef la CJPC Bihor, el a pretins şi a primit în cinci rânduri mită de la Ciprian Iova, profesor de sport şi patron al magazinului "de vise" Euphoria, în total suma încasată de funcţionar ridicându-se la 1.400 de euro.

"Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a-l proteja şi favoriza pe denunţător cu ocazia acţiunilor de control pe linia comercializării produselor "etnobotanice" efectuate de către comisarii din subordine. Astfel, aceştia au aplicat sancţiuni contravenţionale minime şi nu au luat alte măsuri prevăzute de lege, cum ar fi închiderea temporară a magazinului sau confiscarea produselor", se arată în rechizitoriu.

Sebastian Secoşan a fost denunţat de comerciantul de etnobotanice pe 8 februarie anul trecut, iar o zi mai târziu a fost prins în flagrant delict, imediat după ce a primit de la denunţător 300 de euro.

Reţinut în urma acţiunii de flagrant, Sebastian Secoşan a fost arestat pe 10 februarie pentru o perioadă de 20 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
samadau
prima data ar trebui facuta curatenie in randul domnilor procurori,deoarece se practica traficul de influenta si aici.procurorul cu amanta de la santandrei.prietenii stiu de ce
Postat 17 Martie 2012, 13:53 de ghita
buna
ALOOO dar darea de mita nu se pedepseste,SI VANZAREA DE MOARTE ETNOBOTANICE ADICA<<<ALOOOOOOOOOOOOOOOOO,magazinul lui DAVID de la piata vinde in continu
Postat 10 Martie 2012, 09:20 de calin
@laura
laura.... de ce nu merge la lucru in alta parte daca la OPC se castiga doar 800 ron pe luna? naiba stie ca toti vor sa lucreze la institutii de stat (dau si spaga sa ajunga acolo) ....lasa-ne cu 800 pe luna...sa mearga in alta parte la munca pe salar mai mare , pt ca spaga e periculoasa....
Postat 09 Martie 2012, 17:25 de radu
hranesc toata garda financiara :))
brutarile fac cea mai mare evaziune,acum se pun pe fotografiat sticle si verificat permis port arme , ce gunoaie mizerabile ce ne ofera zi de zi abuzuri si abuzuri, arme avem noi nevoie !
Postat 09 Martie 2012, 17:06 de brutarile
dor
@eucumine: sigur nu se duc la o firma de panificatie, ceva cu bob de orez la varful cu dor! sau daca se duc, nu dau amenzi!
Postat 09 Martie 2012, 00:30 de dante
oradean
Prostia si luxul se platesc ! Vreau sa traiesc intr-o tara normala,astept ca si clanu becalii si alti escroci care au facut evaziune la greu,sa urmeze drumul pe care merge acum secosan,asa daca plateste doar secosan si alti mai smecheri nu ,nu am rezolvat nimic.Tara plina de coruptie,dar fara corupti,asta e Romania!!!
Postat 08 Martie 2012, 13:30 de oradean
Coruptia incepeti cu Ghilea :))
:)) sa fim seriosi Ghilea e urmatorul in practicarea Coruptiei :))
Postat 08 Martie 2012, 13:02 de daca rezolvati
ce vedeti in ziare
Ce vedeti in ziare...voi nu aveti discernamant???? va toarna cu palnia informatii si voi o inghititi pur si simplu? fara macar sa va mai puneti o intrebare? Marea coruptie??? 300 eur? da intradevar, omul s-a imbogati cu acesti bani, si-a facut vile si palate multe... marea coruptie din Oradea o stie orice muritor de rand, afli si fara sa vrei, iar Secosan nu am auzit sa fie vre-un bogatoas cu vile, palate si masini. Ce vedeti voi e teatru pur si simplu la televizor, lucrurile ar tb sa se vada in viata de zi cu zi, sa functioneze, si nu doar sa vuiasca presa. Apropo? s-a intrebat cineva cat castiga un comisar OPC? 800 RON/luna!!! Oare cei de la DNA, la un salariu de 800 lei/luna, nu ar accepta niste bani aruncati de niste infractori??? NU CRED, ar trebui sa-i testeze, un an macar cu salarii de 800 lei/luna, sa vedem cati spagari mai prind!
Postat 08 Martie 2012, 12:41 de laura
apropo de opc
am auzit niste zvonuri,poate ar trebui verificat,cum ca,inspectorii nu au voie sa revina din \"teren\" fara \"cateva\" amenzi aplicate,verificati cate amenzi si la cate firme sa facut controale,nu de alta dar se vorbeste in \"targ\" ca inspectorii ar putea sa se tocmeasca pe amenzi \"obligatori\" pretul e stabilit la mica tocmeala,nu sunt sigur ci doar am auzit asa ca un fel de can can,daca e asa,tind sa cred ca majoritatea firmelor sunt in neregula altfel ce protectie mai avem cand amenziile se da doar de a da amenda si nu a pune-n regula o firma sau alta?apa trece,problemele raman?
Postat 08 Martie 2012, 11:45 de eucumine
greu
nu vedeti ca sentinta finala o da curtea suprema? asa ca s-ar putea ca valiza pentru curtea de apel sa fie ineficienta.
Postat 08 Martie 2012, 11:09 de obsy
Va ajunge la Curtea de Apel unde va trimite pe avocat cu banii si va scapa
Se cam stie circuitul infractorilor cu bani: condamnare la Tribunal- apoi Curtea de Apel Oradea- unde spaga lucreaza pentru el. Pacat ca traim in Oradea si asta ne ocupa tot timpul.
Postat 08 Martie 2012, 11:04 de Grigore
tam tam
sa ne dati de stire cand va fi condamnat definitiv de curtea de apel,nu acuma cu mare tam tam ca a fost prins un corupt din oceanul coruptiilor,toti mari corupti in prima instanta au fost condamnati la ani grei de temnita,pana la urma tot au ajuns in libertate,ba mai mult "unii" au si castigat catva banuti dand statul in judecata la cedo,cum ca au fost condamnati pe nedrept,nu ne mai imbatati cu apa de ploaie.
Postat 08 Martie 2012, 10:33 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON