URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
23 Februarie 2016, 17:02

EURITEH contribuie la atingerea indicatorilor naţionali de mediu! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania orădeană EURITEH va finaliza în luna iulie a anului curent o staţie ultra-modernă de tratare mecano-biologică a deşeurilor, venind în sprijinul dorinţei Consiliului Judeţean, beneficiarul proiectului, de atingere a indicatorilor de mediu asumaţi de România la momentul aderării la UE.

"Comisia Europeană a aprobat fazarea proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide", ceea ce înseamnă că este asigurată sursa de finanţare din două perioade de programare, 2007-2013 respectiv 2014-2020.

Acest proiect este unul extrem de important, atât pentru Consiliul Judeţean Bihor, în calitate de beneficiar, cât şi pentru întregul judeţ Bihor, deoarece va rezolva în integralitate gestionarea deşeurilor şi mai mult, va asigura suport în atingerea indicatorilor de mediu asumaţi de statul român la momentul aderării la Uniunea Europeană.

Conceptul staţiei de tratare mecano-biologică de la Oradea, proiectată şi executată de către EURITEH, va fi un etalon atât în ceea ce priveşte lucrările similare de pe plan naţional cât şi pentru cele din Europa de Est şi Europa Centrală.

"EURITEH a executat până la această dată peste 70% din lucrări, la standardele înalte cu care ne-au obişnuit de la început", ne-a declarat domnul Horia Carţiş, managerul de proiect.

"Am fost într-o continuă cursă contracronometru cu noi înşine, acest proiect reprezentând prioritatea noastră principală în anul ce-a trecut şi rămâne prioritatea numărul unu şi în anul curent. Muncind pentru Oradea, am muncit pentru noi şi pentru copiii noştri. Sunt extrem de mulţumit de efortul susţinut al întregii echipe EURITEH şi sunt absolut convins că nu vom întâmpina nicio problemă până la final. Începând cu luna iulie, deşeurile orădene vor fi tratate la nivel european", ne-a declarat domnul Emilian Gherdan, administratorul companiei Euriteh.

Până la începutul lunii februarie, EURITEH a finalizat o mare parte a lucrărilor de construcţii, inclusiv cele privind hala de maturare, hala de primire şi pretratare, zona de compostare intensivă respectiv zona de maturare. De asemenea, EURITEH a livrat în şantier toate echipamentele şi dotările din cadrul contractului, în valoare de aproximativ 14 milioane de lei.

Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor", derulat de Consiliul Judeţean Bihor, are o valoare totală de 249 de milioane de lei, din care 199 de milioane de reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON