URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Februarie 2016, 17:02

EURITEH contribuie la atingerea indicatorilor naţionali de mediu! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania orădeană EURITEH va finaliza în luna iulie a anului curent o staţie ultra-modernă de tratare mecano-biologică a deşeurilor, venind în sprijinul dorinţei Consiliului Judeţean, beneficiarul proiectului, de atingere a indicatorilor de mediu asumaţi de România la momentul aderării la UE.

"Comisia Europeană a aprobat fazarea proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide", ceea ce înseamnă că este asigurată sursa de finanţare din două perioade de programare, 2007-2013 respectiv 2014-2020.

Acest proiect este unul extrem de important, atât pentru Consiliul Judeţean Bihor, în calitate de beneficiar, cât şi pentru întregul judeţ Bihor, deoarece va rezolva în integralitate gestionarea deşeurilor şi mai mult, va asigura suport în atingerea indicatorilor de mediu asumaţi de statul român la momentul aderării la Uniunea Europeană.

Conceptul staţiei de tratare mecano-biologică de la Oradea, proiectată şi executată de către EURITEH, va fi un etalon atât în ceea ce priveşte lucrările similare de pe plan naţional cât şi pentru cele din Europa de Est şi Europa Centrală.

"EURITEH a executat până la această dată peste 70% din lucrări, la standardele înalte cu care ne-au obişnuit de la început", ne-a declarat domnul Horia Carţiş, managerul de proiect.

"Am fost într-o continuă cursă contracronometru cu noi înşine, acest proiect reprezentând prioritatea noastră principală în anul ce-a trecut şi rămâne prioritatea numărul unu şi în anul curent. Muncind pentru Oradea, am muncit pentru noi şi pentru copiii noştri. Sunt extrem de mulţumit de efortul susţinut al întregii echipe EURITEH şi sunt absolut convins că nu vom întâmpina nicio problemă până la final. Începând cu luna iulie, deşeurile orădene vor fi tratate la nivel european", ne-a declarat domnul Emilian Gherdan, administratorul companiei Euriteh.

Până la începutul lunii februarie, EURITEH a finalizat o mare parte a lucrărilor de construcţii, inclusiv cele privind hala de maturare, hala de primire şi pretratare, zona de compostare intensivă respectiv zona de maturare. De asemenea, EURITEH a livrat în şantier toate echipamentele şi dotările din cadrul contractului, în valoare de aproximativ 14 milioane de lei.

Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor", derulat de Consiliul Judeţean Bihor, are o valoare totală de 249 de milioane de lei, din care 199 de milioane de reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON