URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2016, 17:02

EURITEH contribuie la atingerea indicatorilor naţionali de mediu! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania orădeană EURITEH va finaliza în luna iulie a anului curent o staţie ultra-modernă de tratare mecano-biologică a deşeurilor, venind în sprijinul dorinţei Consiliului Judeţean, beneficiarul proiectului, de atingere a indicatorilor de mediu asumaţi de România la momentul aderării la UE.

"Comisia Europeană a aprobat fazarea proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide", ceea ce înseamnă că este asigurată sursa de finanţare din două perioade de programare, 2007-2013 respectiv 2014-2020.

Acest proiect este unul extrem de important, atât pentru Consiliul Judeţean Bihor, în calitate de beneficiar, cât şi pentru întregul judeţ Bihor, deoarece va rezolva în integralitate gestionarea deşeurilor şi mai mult, va asigura suport în atingerea indicatorilor de mediu asumaţi de statul român la momentul aderării la Uniunea Europeană.

Conceptul staţiei de tratare mecano-biologică de la Oradea, proiectată şi executată de către EURITEH, va fi un etalon atât în ceea ce priveşte lucrările similare de pe plan naţional cât şi pentru cele din Europa de Est şi Europa Centrală.

"EURITEH a executat până la această dată peste 70% din lucrări, la standardele înalte cu care ne-au obişnuit de la început", ne-a declarat domnul Horia Carţiş, managerul de proiect.

"Am fost într-o continuă cursă contracronometru cu noi înşine, acest proiect reprezentând prioritatea noastră principală în anul ce-a trecut şi rămâne prioritatea numărul unu şi în anul curent. Muncind pentru Oradea, am muncit pentru noi şi pentru copiii noştri. Sunt extrem de mulţumit de efortul susţinut al întregii echipe EURITEH şi sunt absolut convins că nu vom întâmpina nicio problemă până la final. Începând cu luna iulie, deşeurile orădene vor fi tratate la nivel european", ne-a declarat domnul Emilian Gherdan, administratorul companiei Euriteh.

Până la începutul lunii februarie, EURITEH a finalizat o mare parte a lucrărilor de construcţii, inclusiv cele privind hala de maturare, hala de primire şi pretratare, zona de compostare intensivă respectiv zona de maturare. De asemenea, EURITEH a livrat în şantier toate echipamentele şi dotările din cadrul contractului, în valoare de aproximativ 14 milioane de lei.

Proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor", derulat de Consiliul Judeţean Bihor, are o valoare totală de 249 de milioane de lei, din care 199 de milioane de reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON