URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 06 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Decembrie 2022, 16:51

"Este incredibil!". Cum se simte adolescenta din România căreia medicii i-au replantat mâinile (VIDEO)

'Este incredibil!'. Cum se simte adolescenta din România căreia medicii i-au replantat mâinile (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - Vally Tudose)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adolescenta de 15 ani căreia medicii din Iaşi i-au replantat mâinile amputate în urma unui grav accident de circulaţie va fi externată sâmbătă, după două săptămâni de spitalizare.

Imaginile cu Alexia pe holurile secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii din Iaşi "Sfânta Maria", unde a fost internată de la mijlocul lunii decembrie, au fost publicate pe Facebook de părinţii fetei.

"Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare, şi se pare că încheiem anul cu cea mai mare bucurie posibilă. Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă", a spus Valentina Tudose, mama Alexiei, pentru Observatornews.ro.

Coordonatorul secţiei a explicat pentru sursa citată că în câteva luni adolescenta se va recupera complet.

"Alexia a avut azi (n.r. – vineri) ultima operaţie, iar mâine va fi externată din spitalul nostru. Doar degetele mâinii drepte le poate mişca, în flexie. Dar cu siguranţă acest copil va recupera şi celelalte funcţii motorii la mâna dreaptă şi mâna stângă. Într-un interval de 8-12 luni apreciem că acest copil va recupera mare parte din funcţiile motorii ale mâinilor", a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii din Iaşi.

În urmă cu două zile, joi, Alexia s-a ridicat de pe patul de spital și a făcut primii paşi după numeroasele intervenţii suferite la nivelul mâinilor.

Adolescenta a fost rănită grav în noaptea de 16 spre 17 decembrie, când autocarul în care se aflau ea şi alte 32 de persoane, membre într-un ansamblu folcloric, s-a răsturnat în oraşul Paşcani. În urma accidentului, 25 de oameni au fost transportaţi la spital.

Dintre toţi, adolescenta de 15 ani a fost cea mai afectată, braţele sale fiind amputate în urma impactului, motiv pentru care a fost transportată de urgență la Spitalul "Sfânta Maria" din judeţ.

Următoarele ore au fost cruciale pentru viaţa fetei. O echipă formată din trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, un număr foarte mare de asistente medicale şi infirmiere au muncit mai mult de 20 de ore pentru a-i replanta cele două braţe. A urmat apoi încă o serie de operaţii pentru ca mâinile sale să recupereze funcţiile vitale. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5669 RON
  • 1 EUR = 4.975 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON