URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Noiembrie 2018, 20:51

Elevi din Bihor şi din Austria, constructori de locuinţe pentru nevoiaşi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 200 de elevi de la mai multe şcoli din Bihor şi din Austria şi-au petrecut ultimele zece zile pe şantier, ajutând la construirea a şase locuinţe din trei localităţi bihorene. Tinerii sunt voluntari ai Asociaţiei Habitat pentru Umanitate.

Voluntarii din Austria, mai precis de la Şcoala Internaţională Americană din Salzburg, au venit în România expres pentru a face voluntariat. Ei puteau merge în mai multe oraşe din România sau chiar în ţări exotice, dar au ales, pentru al cincilea an la rând, să-i ajute pe bihoreni.

"Cred că aceasta este o călătorie foarte utilă şi frumoasă pentru noi, având multe lucruri bune de făcut aici pentru oamenii care nu au o casă, un adăpost călduros sau poate chiar hrană suficientă. Sunt oameni de care ne pasă, care duc o viaţă grea şi pe care vrem să-i ajut atât cât putem fiecare dintre noi", a mărturisit Hellen, elevă la American International School – Salzburg, potrivit unui comunicat transmmis de Habitat pentru Umanitate.

Alături de elevii austrieci, pe şantierele Habitat au mers elevii de la Colegiul Economic "Partenie Cosma" Oradea, sub îndrumarea cadrelor didactice Ramona Beiuşeanu şi Ileana Popa, de la  Liceul Teologic Penticostal "Betel", coordonaţi de Tirla Cornelia şi Ligia Centea, şi de la Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş" Beiuş, mobilizaţi de Veronica Popa.

În plus, în cadrul parteneriatului anual pe care Habitat îl are cu Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş" din Beiuş, prin proiectul "Bucuria de a dărui", elevii de la profilul filologie, coordonaţi de dna prof. Veronica Popa, la o primă activitate de voluntariat din cele 10 câte vor avea loc pe parcursul întregului an şcolar. "Voluntarii au ajutat la transportul unor cărămizi cu goluri verticale la amplasamentul unde se va construi următoarea casă Habitat. Hărnicia şi efortul lor s-a dovedit de un real folos astfel încât în doar câteva ore ei au transportat aproape 1.000 de cărămizi!", se arată în comunicatul Habitat pentru Umanitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Excalibur
Ce vorbești mă, Bolojan e implicat acolo
Postat 07 Noiembrie 2018, 23:07 de Sandu1206
"cărămizi cu goluri verticale"
Tot respectul pentru voluntari si perseverenta lor. Citeva nedumeriri: Casele se fac cu autorizatie de constructie,pud,studiu geo ,CU,avize si toate halucinatiile legislatiei din romania? "cărămizi cu goluri verticale" ar putea fi marca porotherm,fabricatie wienberger ag,cu sediul in austria?OMV,Schweighoffer,Raiffeisen,BCR sunt firme austriece?Capitala Transilvaniei este sau a fost la Viena?Ce s-ar face bihorul/transilvania/romania fara atentia si bunavointa Austriei?
Postat 07 Noiembrie 2018, 22:29 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON