URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Aprilie 2024, 18:01

"Elefănţelul curios", un nou spectacol al Teatrului Arcadia din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea pregăteşte premiera spectacolului pentru copii "Elefănţelul curios", ce va avea loc duminică, 14 aprilie, de la ora 11, la Sala Arcadia.

Producţia pusă în scenă de regizorul Iulian Bulancea, după un text de Nina Casian şi inspirat de povestirea "Puiul de elefant" a lui Rudyard Kipling, aduce în prim-plan importanţa şi hazul curiozităţii de copil.

Povestea urmăreşte aventurile unui elefănţel dornic să exploreze lumea şi să afle răspunsuri la întrebările sale aparent naive.

"Aşa că pune o sumedenie de întrebări animalelor din jur, dar acestea devin enervate de insistenţa lui şi ajung să-l evite. Însă elefănţelul nu renunţă şi atunci când îi răsare în gând curiozitatea de a afla ce mânăncă crocodilul la cină, porneşte într-o adevărată aventură pentru a găsi răspunsul", au transmis reprezentanţii Teatrului Regina Maria printr-un comunicat de presă.

Principala temă pe care spectacolul o abordează este cea a curiozităţii copiilor, prezentată ca o calitate naturală a acestora.

Povestea Elefănţelului are învăţăminte şi pentru cei mari, ea "se transformă tiptil într-un îndemn valoros pentru părinţi: acela de a stimula curiozitatea copiilor şi de a avea răbdarea necesară să răspundă întrebărilor acestora", se mai arată în comunicatul TRM.

Regizor la Teatrul Municipal Baia Mare, Iulian Bulancea se află la a treia colaborare cu Teatrul Arcadia, iar conceptul pentru acest spectacol este reprezentat de lumini neon multicolore.

Spectacol Arcadia Oradea

„Am descoperit textul când eram de vârstă şcolară, într-un volum de Nina Cassian, şi mi-a plăcut foarte mult. Ulterior am văzut mai multe spectacole şi am citit cronici despre spectacole făcute după acest text. Mi s-a părut un text foarte bun, educativ şi foarte frumos din punct de vedere al scriiturii”, este citat regizorul în comunicatul teatrului. 

Din distribuţia piesei "Elefănţelul curios" fac parte actorii: Armanca Serac, Florian Silaghi, Andrei Fazecaş, Igor Lungu, Alexandru Pop şi Iulia Dinescu, iar în echipa de creaţie sunt scenografa Emese Csüri şi butaforul Răzvan Chendrean. 

Reprezentanţii teatrului au transmis că biletele pentru premieră sunt deja epuizate, iar următoarea reprezentaţie este programată pentru 27 aprilie, în cadrul evenimentului Săptămâna de Poveşti din Arcadia. Acestea pot fi achiziţionate atât de la agenţia teatrului, cât şi online pe platforma Eventim sau înainte cu o oră de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON