URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Putea fi un "eveniment". În fond, AUR e un partid de succes, intrat în Parlament cu 9% în 2020 dar ajuns la 19,1% în sondaje, şi promitea ceva rar: expunerea unei viziuni economice. N-a fost, însă, căci doar discursul de încheiere al lui George Simion l-a salvat de la rapida uitare din partea celor cam 120 de ascultători.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
10 Noiembrie 2022, 14:35

Echipa Universității din Oradea a câștigat patru premii la cel mai important concurs de robotică din România, „Robochallenge”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Robotics Club Oradea, înființat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT), Departamentul de Mecatronică, și finanțat de compania Celestica, a participat la cea de a XIII-a ediție a competiției internaționale „Robochallenge”, anunță un comunicat al Universității din Oradea.

La acest concurs, desfășurat la București, între 4 și 6 noiembrie 2022 și organizat de către Universitatea Politehnica din București, echipa din Oradea a câștigat patru premii de certă valoare. Este vorba despre locul I și II la proba „Humanoid Robot”, locul II la proba „Line follower-kids” și locul III la proba „Humanoid Sumo”.

„Aceste premii, obținute la cel mai important concurs de robotică din România, sporesc vizibilitatea clubului de robotică și a Departamentului de Mecatronică. Suntem foarte bucuroși că studenții și elevii participanți au avut ocazia să își demonstreze cunoștințele. O parte din echipa participantă la competiția desfășurată în capitală lucrează deja la roboții cu care vom merge, la sfârșitul acestei luni, în Estonia, pentru a lua parte la cel mai mare concurs internațional de robotică - Robotex”, a declarat fondatorul Robotics Club Oradea, șef de lucrări dr. ing. Flaviu Birouaş.

La „Robochallenge” au concurat peste 600 de tineri, din 15 țări, de pe cinci continente. „Competiția a urmărit ca participanții să își construiască roboți autonomi, capabili să-și înfrunte adversarii în nu mai puțin de 15 probe. «Robotics Club Oradea», a aliniat la start nu mai puțin de 21 de elevi și studenți, pasionați de domeniul roboticii”, a mai spus Birouaş.

Proba „Humanoid Robot” este cea în care roboții au sarcina de a urca scări și de a traversa o zonă cu obstacole, în mod autonom. La proba „Line follower-kids”, roboții au de urmărit, în același mod, o linie sinuoasă trasată pe podea, folosindu-se de senzorii cu care sunt înzestrați. În cadrul probei „Humanoid Sumo”, roboții se luptă cu un alt adversar robotic, într-un ring.

„Robotics Club Oradea” s-a înființat în anul 2016, la inițiativa ș.l.dr.ing. Flaviu Birouaș, ca răspuns la interesul deosebit pentru robotică existent printre elevii și studenții orădeni. „Sunt foarte mulți elevi și studenți care, în laboratoarele Departamentului de Mecatronică al IMT, se pregătesc pentru o meserie de viitor”, a menționat ș.l.dr.ing. Flaviu Birouaş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.92 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON