URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Decembrie 2015, 11:00

Echipa de 2006 a FC Bihor a încheiat competiţia naţională dotată cu Trofeul Gheorghe Ola pe locul VI

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa cu jucători născuţi în anul 2006 de la Centrul de Copii şi Juniori al FC Bihor s-a reîntors de la Focşani, unde în perioada 16-18 decembrie, a participat la faza finală a competiţiei dotată cu Trofeul Gheorghe Ola (competiţie care ţine loc de campionat naţional pentru copiii în vârstă de 9 ani).

În primul joc, echipa antrenată de Gheorghe Silaghi a întâlnit formaţia LPS Suceava, grupare în faţa căreia s-a văzut nevoită să se recunoască învinsă, cu scorul de 1-2, după ce la pauză conducea totuşi cu 1-0, printr-un gol marcat de Andrei Moga. Apoi, în jocul al doilea, FC Bihor a întâlnit CSS Caransebeş, formaţie pe care a întrecut-o cu 3-2, după ce la pauză adversarii conduceau cu 2-0. Cele trei goluri ale orădenilor au fost marcate de Denis Sala, Andrei Moga şi Raul Clemeniuc.

A urmat apoi meciul al treilea din grupă, decisiv pentru calificarea între primele patru, tocmai cu echipa campioană en-titre, gazdele de la CSM Focşani. Meciul a fost foarte disputat, dar şi cu destule probleme de arbitraj. La pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.  La acest scor egal însă, Denis Sala a scăpat singur cu portarul fiind faultat, dar arbitrii nu au fluierat nimic. Tot la 0-0, Andrei Moga a scăpat, la rându-i, singur cu portarul, l-a driblat pe acesta, după care a fost faultat. Arbitrii au acordat de această dată lovitură liberă, însă portarului i-au acordat doar cartonaşul galben, deşi în mod normal ar fi trebuit să i-l  acorde pe cel roşu, ceea ce ar fi dus la o eliminare de 5  minute fără drept de înlocuire. În cele din urmă jocul s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru gazde, însă golul lui Andrei Moga a fost unul de generic, fiind aplaudat la scenă deschisă de publicul spectator prezent în sală.

De altfel, Andrei Moga a terminat pe locul II în clasamentul golgheterilor, cu 3 goluri, după Luca Băsceanu, de la Academia Hagi, care a marcat 4 goluri.

FC Bihor a încheiat astfel turneul final pe locul VI, un loc onorant, având în vedere că la începutul acestei competiţii s-au aliniat la start aproximativ 500 de echipe din întreaga ţară.

Echipa avută la dispoziţie la acest turneu final de antrenorul Gheorghe Silaghi a fost alcătuită din: Laurenţiu Nicoară, Alex Dulău, Vlad Dana, Luca Buciuman, Vlad Duma, Denis Sala, Andrei Moga, Raul Clemeniuc, Lucas Ciuciu şi Andrei Matea.

În  finala mare a competiţiei, Academia Hagi  a învins, cu 3-2, după loviturile de departajare pe CSM Focşani, după ce în timpul regulamentar de joc scorul a fost egal, 0-0.

Şi în meciul pentru locul III au fost nevoie de lovituri de departajare. După 0-0 în timpul regulamentar, LPS Suceava a întrecut tot cu 3-2 pe Luceafărul Cluj Napoca.

De precizat că la sfârşitul turneului, toţi copiii au fost recompensaţi de către Federaţia Română de Fotbal cu tricouri şi câte două mingi pe echipă.

De precizat că la plecare, după un drum care a durat 10 ore, micuţii fotbalişti orădeni au avut parte de o surpriză neplăcută. Deşi au avut rezervare la hotel, li s-a comunicat la recepţie că delegaţia FC Bihor nu mai are loc în hotel. Astfel, după două de stat prin holuri, organizatorii au venit cu soluţia de a-i caza în apropiere de Focşani, la Odobeşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON