"Din aceştia, au fost repartizaţi computerizat 3.739 de elevi, 19 au plecat în alte judeţe, 343 au fost admişi la filieră vocaţională, 677 la învăţământul profesional, 8 în licee militare şi 28 sunt candidaţi romi admişi pe locuri speciale", a declarat marţi inspectorul şcolar general adjunct, Kery Hajnal.
Şcolile alese de elevii cu note mari din judeţ sunt Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Samuil Vulcan Beiuş ori Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Au fost şi elevi care au preferat însă şcolile mai puţin celebre. De pildă, o elevă cu media 9,81 din Borod a ales să rămână la Liceul Teoretic Gabriel Ţepelea din comună, chiar dacă ar fi putut intra la orice şcoală de top din Oradea.
La Colegiul Gojdu, ultima medie de admitere a fost 8,02, în timp ce la Colegiul Eminescu s-a intrat şi cu media 5,43, în clasa cu predare în limba maghiară, respectiv cu 7,84 la clasă în limba română.
La polul opus, cea mai mică medie de admitere a fost 2,49, a unei eleve din Hidişel, care s-a înscris la Liceul Tehnologic nr. 1 Dobreşti.
11 elevi au fost respinşi la repartizarea computerizată, deoarece nu au intrat la niciuna din şcolile pe care şi le-au exprimat ca şi opţiuni. Alături de cei 130 de elevi bihoreni care nici nu s-au înscris la admitere, aceştia vor putea să participe la a doua repartizare computerizată, din 24 iulie.
În total, în liceele din Bihor au rămas disponibile 573 de locuri. Lista lor poate fi consultată pe site-ul admitere.edu.ro.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.