URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
30 Mai 2024, 08:30

Dr. Aurel Mohan și echipa PSD Bihor propun o viziune alternativă de dezvoltare a județului, bazată pe democrație și respect față de bihoreni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dragi bihoreni,

Pe data de 9 iunie, prin votul dumneavoastră, decideți nu doar cum va arăta Consiliul Judeţean Bihor din punct de vedere al reprezentării politice, ci decideți mult mai mult decât atât: decideți cum va arăta viitorul județului nostru și implicit, viitorul vostru și al copiilor voștri!

Aveți de ales între actuala administrație județeană - penelistă, care s-a îndepărtat de nevoile reale ale oamenilor, și alternativa pe care o reprezentăm noi, social-democrații. Aveți de ales între calea propagandei și una a transparenței. Între o dezvoltare concentrată în jurul unui singur oraș și o dezvoltare echilibrată a tuturor zonelor și localităților județului. Aveți de ales între betoane și oameni. Între bani și valori precum solidaritatea și echitatea socială. Între o conducere autoritară și democrație. Între abuzuri și legalitate. Între cei care atunci când au convingeri ”clare” nu mai stau la discuții cu bihorenii și cei care prețuiesc mai mult oamenii decât proiectele abstracte.

În toată această perioadă de campanie electorală, am încercat să fac două lucruri:

Pe de o parte, am adus în fața dumneavoastră noua echipă a Partidului Social Democrat Bihor, formată din oameni gospodari, serioși și familiști, pe care îi recomandă realizările profesionale de până acum și în care am încredere că vă vor reprezenta cu cinste și profesionalism. Cu toții suntem pregătiți să producem schimbarea în bine pe care bihorenii o așteaptă din partea administrației publice județene.

Pe de altă parte, am propus o serie de proiecte și obiective PENTRU BIHORENI și DORITE DE BIHORENI, cu convingerea că vor schimba în bine soarta județului și viața fiecărui bihorean.

Dintre acestea acestea, vă amintesc cele mai importante:

- dezvoltarea sistemului sanitar în toate orașele și municipiile din Bihor;

- redeschiderea sau înființarea de dispensare medicale în fiecare localitate pentru gestionarea urgențelor, deoarece fiecare secundă contează pentru viață, precum și laboratoare mobile pentru analize medicale și medicină dentară;

- investiții în centre educaționale regionale;

- grădinițe cu program prelungit, școli primare și generale în fiecare comună;

- burse pentru elevii din mediul rural cu rezultate bune;

- locuri de muncă cu valoare adăugată care să asigure salarii decente;

- produse locale de calitate;

- transparență decizională și o comunicare mai bună cu cetățenii;

- acces direct la viața culturală;

- finanțarea activităților sportive și de tineret;

- dezvoltarea turismului și sprijinirea antreprenorilor din HORECA;

- interconectarea localităților prin modernizarea drumurilor comunale și agricole;

- continuarea dezvoltării rețelei de centuri și variante ocolitoare;

- transport public județean integrat funcțional în condiții decente și la prețuri accesibile.

Desigur, așa cum arată astăzi județul Bihor și ținând cont de starea de mediocritate în care a ajuns din punctul de vedere al nivelului de trai și al bunăstării cetățenilor, sunt foarte multe lucruri de pus la punct și nimeni nu poate promite că va rezolva toate problemele într-un mandat de patru ani. La ceea ce mă angajez, în schimb, este că voi pune în centrul politicilor noastre bihorenii și nevoile reale ale acestora. Îîmpreună cu echipa de consilieri PSD, dezvoltăm sectorul economic și creștem nivelul de trai, modernizăm sistemul de sănătate și infrastructura, investim în educație și, cel mai important, împreună cu echipa de consilieri PSD, voi acorda respectul cuvenit cetățenilor, respect de care nu s-au bucurat în ultimii patru ani!

Ca președinte al Consiliului Județean Bihor nu vreau să fiu șeful bihorenilor, vreau să fiu partenerul lor! Vreau să fiu un bun gospodar al Bihorului, în slujba bihorenilor!

Personal, nu văd cum poți îmbunătăți calitatea vieții oamenilor dintr-o anumită zonă a județului fără să-i întrebi mai întâi pe aceștia despre lucrurile pe care și le doresc. La urma urmei, nu șeful ”luminat” de la județ știe mai bine nevoile, prioritățile și realitățile locului, ci fiecare bihorean, acasă la el, în orașul sau în satul său.

În ultimii patru ani, bihorenii au fost puși în situația ca deciziile cele mai importante să le fi fost impuse, de sus în jos, în unele cazuri în mod abuziv sau ilegal.

Nu am avut un președinte, ci, ca în vremurile de tristă amintire, un șef cu reflexe de prim-secretar de județ, care s-a substituit poporului și care s-a vrut singurul deținător al adevărului.

Eu vă propun o altă viziune și altă abordare, una mai democratică și mai umană, una în care să existe un dialog permanent între cetățeni și autorități, una în care deciziile se iau într-un mod deschis și transparent, cu implicarea celor afectați. Sunt medic și ca urmare, sunt obișnuit să ascult oamenii și să-i ajut!

Cu toții ne dorim ca Bihorul să progreseze, să iasă din mediocritatea care îl caracterizează astăzi.

Cu toții ne dorim să avem drumuri bune, apă și canalizare, școli modernizate, servicii medicale de calitate, salarii mai mari și toate condițiile necesare pentru ca viața să ne fie mai ușoară și mai plăcută. Dacă în Cluj și Timiș se poate, sigur se poate mai bine și la Bihor!

Și cu toții mai vrem ceva: vrem ca bihorenii să fie respectați și nu ignorați sau expropriați ilegal și abuziv de conducerea județului.

Știu, a sta de vorbă cu oamenii durează, presupune un efort, un consum nervos pentru că discuțiile nu sunt, uneori, deloc amiabile. Dar spre deosebire de alții, am acest exercițiu din activitatea mea ca medic, care ascult zilnic durerile oamenilor! Iar activitatea mea profesională, ca medic și profesor, dovedește că sunt un om pentru oameni!

Este însă rolul unui lider să facă acest efort, să găsească soluția optimă care reușește să împace interesul public și cel privat.

Un lider adevărat nu vrea să facă bine cu forța, ci din contră, evită să facă rău cuiva în numele unor lozinci.

Un astfel de lider vreau să fiu pentru bihoreni! Managerii sunt în corporații…

E momentul să alegem oameni privindu-le în gospodărie, în familie și în viața profesională și personală! E momentul să alegem gospodari, nu dictatori! Lideri, nu manageri!

Pentru asta vă cer votul de încredere pe 9 iunie. Pentru că doar împreună putem dezvolta Bihorul sănătos și prosper!

Al dumneavoastră,

Dr. Aurel Mohan,
candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Bihor

(Comandat de PSD Bihor, cod mandatar financiar 21240002)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON