URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2020, 18:00

Două medalii de argint pentru atleţii orădeni la întrecerile Campionatului Balcanic pentru juniori I din Turcia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi dintre sportivii orădeni au contribuit la performanţa delegaţiei României la întrecerile Campionatului Balcanic de Atletism în aer liber pentru juniori I, competiţie care s-a desfăşurat în Turcia, la Istanbul.

La aceste întreceri, România s-a situat pe locul 2 în clasamentul general pe echipe la feminin, respectiv pe locul 4 la masculin.

Printre medaliaţi s-au numărat şi doi atleţi din Bihor. Este vorba despre Alesia Rengle şi Fándly Márk, care au devenit vicecampioni balcanici, la această categorie, a juniorilor I.

Alesia Rengle, legitimată la CN "Mihai Eminescu" CSU Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda) a concurat în proba de săritură în înălţime, unde a sărit 1,77 metri, din prima încercare, rezultat cu care s-a situat pe poziţia a doua, după Zorana Rakovic (Serbia), cu 1,80 metri.

Pe lângă performanţa de a-i aduce medalia de argint şi, implicit, titlul de vicecampioană balcanică, este demn de apreciat acest rezultat al Alesiei, care a apropiat-o la doar 2 centimetri de baremul de calificare la Campionatul Mondial de juniori I, în condiţiile în care ea este încă junioare II.

Cealaltă medalie obținută de atleţii orădeni la Istanbul a fost tot de argint şi a fost cucerită, la masculin, de Fándly Márk, tot de la CN "Mihai Eminescu" (antrenor Florin Indrie). Acesta a concurat în proba de 800 metri, unde, cu timpul de 1 min 51,82 secunde, a ocupat poziţia secundă. El a fost devansat de un alt atlet român, Gabriel Voicu (CSM Râmnicu Vâlcea), care este însă cu doi ani mai în vârstă şi care a terminat cursa cu timpul de 1 min 51,34 secunde.

În afară de cei doi, Oradea a avut şi alţi reprezentanţi la Campionatul Balcanic, cum ar fi Cristian Méhes (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes), care s-a situat pe locul 7 la aruncarea ciocanului, cu rezultatul de 62,61 metri.

La rândul său, Horaţiu Sabău, de la LPS Bihorul CSU Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda), a debutat în echipa României şi s-a clasat pe locul 11 la triplusalt, cu 14,14 metri. De menţionat însă că şi Horaţiu este încă junior II.

Cu 20 de medalii cucerite, delegaţia României s-a situat, astfel, pe locul 2, la echipele feminine şi pe poziţia a 4-a la masculin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari
Sunt tineri talentati, au depus eforturi enorme pentru a atinge performanta aceasta.Sunt ani de munca si de compromisuri! Bravo lor pentru tot ceea ce fac si ce sunt, antrenorilor si celor ce ii sustin! Sper ca la un moment dat Oradea sa poata oferi conditiile necesare pregatirii acestor tineri si sa ii putem tine si recunoaste la adevarata lor valoare.
Postat 17 Septembrie 2020, 04:56 de Sustin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON