URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2020, 18:00

Două medalii de argint pentru atleţii orădeni la întrecerile Campionatului Balcanic pentru juniori I din Turcia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi dintre sportivii orădeni au contribuit la performanţa delegaţiei României la întrecerile Campionatului Balcanic de Atletism în aer liber pentru juniori I, competiţie care s-a desfăşurat în Turcia, la Istanbul.

La aceste întreceri, România s-a situat pe locul 2 în clasamentul general pe echipe la feminin, respectiv pe locul 4 la masculin.

Printre medaliaţi s-au numărat şi doi atleţi din Bihor. Este vorba despre Alesia Rengle şi Fándly Márk, care au devenit vicecampioni balcanici, la această categorie, a juniorilor I.

Alesia Rengle, legitimată la CN "Mihai Eminescu" CSU Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda) a concurat în proba de săritură în înălţime, unde a sărit 1,77 metri, din prima încercare, rezultat cu care s-a situat pe poziţia a doua, după Zorana Rakovic (Serbia), cu 1,80 metri.

Pe lângă performanţa de a-i aduce medalia de argint şi, implicit, titlul de vicecampioană balcanică, este demn de apreciat acest rezultat al Alesiei, care a apropiat-o la doar 2 centimetri de baremul de calificare la Campionatul Mondial de juniori I, în condiţiile în care ea este încă junioare II.

Cealaltă medalie obținută de atleţii orădeni la Istanbul a fost tot de argint şi a fost cucerită, la masculin, de Fándly Márk, tot de la CN "Mihai Eminescu" (antrenor Florin Indrie). Acesta a concurat în proba de 800 metri, unde, cu timpul de 1 min 51,82 secunde, a ocupat poziţia secundă. El a fost devansat de un alt atlet român, Gabriel Voicu (CSM Râmnicu Vâlcea), care este însă cu doi ani mai în vârstă şi care a terminat cursa cu timpul de 1 min 51,34 secunde.

În afară de cei doi, Oradea a avut şi alţi reprezentanţi la Campionatul Balcanic, cum ar fi Cristian Méhes (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes), care s-a situat pe locul 7 la aruncarea ciocanului, cu rezultatul de 62,61 metri.

La rândul său, Horaţiu Sabău, de la LPS Bihorul CSU Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda), a debutat în echipa României şi s-a clasat pe locul 11 la triplusalt, cu 14,14 metri. De menţionat însă că şi Horaţiu este încă junior II.

Cu 20 de medalii cucerite, delegaţia României s-a situat, astfel, pe locul 2, la echipele feminine şi pe poziţia a 4-a la masculin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari
Sunt tineri talentati, au depus eforturi enorme pentru a atinge performanta aceasta.Sunt ani de munca si de compromisuri! Bravo lor pentru tot ceea ce fac si ce sunt, antrenorilor si celor ce ii sustin! Sper ca la un moment dat Oradea sa poata oferi conditiile necesare pregatirii acestor tineri si sa ii putem tine si recunoaste la adevarata lor valoare.
Postat 17 Septembrie 2020, 04:56 de Sustin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON