URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Iulie 2014, 15:43

Doi oameni de afaceri şi un director general din Ministerul Economiei, reţinuţi de DNA Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patronul unei rafinării din Arad, Stelian Tulcan, patroana unei firme din Bucureşti, Carla Postolache, şi un director general din Ministerul Economiei, Gabriel Răsvan Toader, au fost reţinuţi de DNA Oradea, într-un dosar care priveşte fapte de evaziune fiscală şi corupţie.

Reţinerea s-a făcut într-un dosar în care, la începutul lunii mai, procurorii şi poliţiştii DNA Oradea au făcut percheziţii la rafinăria deţinută de Tulcan şi la locuinţa afaceristului, respectiv hotelul pe care îl deţine în localitatea Chişineu Criş.

Cercetările vizează, pe de o parte, acuzaţii de evaziune fiscală de peste 6 milioane de euro, afaceristul fiind suspectat că s-a folosit de facturi fictive pentru a eluda plata accizelor şi TVA, unele eliberate de firme implicate şi în reţeaua coordonată de patronul firmei orădene Oilserv Total SRL, Vasile Boer, trimis în judecată tot de procurorii DNA Oradea pentru o fraudă fiscală de 14 milioane de euro.

Totodată, spun surse din anchetă, Tulcan este acuzat şi de fapte de corupţie. Prin intermediul Carlei Postolache, patroana unei firme din Bucureşti, acesta ar fi contribuit cu materiale de construcţie la construcţia unui imobil deţinut de Gabriel Răsvan Toader, director general Politici Industriale şi Mediului de Afaceri din Ministerul Economiei şi Comerţului.

Marţi, procurorii DNA Oradea le-au adus la cunoştinţă celor trei persoane acuzaţiile şi au dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta a beneficiat de sprijinul ofiţerilor SRI Arad, dar şi al poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie Bihor.

UPDATE:

Magistraţii au decis arestarea celor trei pentru 30 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cod rosu de dosare
Daca procurorii anticoruptie din Oradea nu se pun serios pe treaba cei de la Parchetul Curtii ii vor face praf. Ma refer la rezultate. Adica Vali, Adi x 2 , Sebi etc , aaaaa ... Nu in ultimul rand procurorul Jack Daniels, care ... Asa cum vedem cu totii, scot dosare pe banda rulanta (cum s-ar spune), si doar de alea grele , nu gainarii. Si aici nu ma refer la cele preluate !!!
Postat 16 Iulie 2014, 23:29 de Avocat
Pentru DNA
Verificati, va rog, modul in care cumnatul lui Tulcan Stelian (numitul ,,NUCU" din Apateu , judetul Arad), a beneficiat de subventii de la APIA pentru aproximativ 1000 ha teren agricol arabil (situat in zona administrativ teritoriala a comunei Batar), în perioada 2008-2012, cand a fost primar Bondar Gheorghe. Respectivul teren agricol era al Asociatiei Agricole Fraul, care a fost suspendata de la plata subventiei agricole, deoarece s-a constatat ca a cultivat soia modificata genetic. Stabiliti ce parte din subventie a revenit primarului Bondar G., care a eliberat adeverinta pentru APIA numitului ,,NUCU".Mai verificati, va rog, ce a cautat contabilul PCA Oradea, la primaria Batar, in timp ce Camera de Conturi Bihor a efectuat ultimul control la acesta primarie. Cum s-a incarcat devizul de lucrari de la dispensarul din comuna, cu un numar suplimentar de 17 geamuri termopan, care se regasesc la primar acasa, inclusiv la grajdul acestuia, iar Camerei de Conturi i-a scapat tocmai acest aspect. Verificati modul in care i s-a atribuit contractul de salubrizare al comunei tocmai firmei cumnatului primarului, Malita Adrian, caruia i s-a facut o anexa frauduloasa la contract, in baza careia a incasat ilegal suma de 170 000 RON. Verificati si de ce acest aspect nu a fost sesizat parchetului. Numitul ,,NUCU" se lauda ca un procuror din cadrul PCA Oradea, cu nume de pasare/incaltaminte, mananca din palma sa, deoarece si-a cedat o parte din casa din Apateu fiului acestuia, pentru a-si deschide o farmacie.
Postat 15 Iulie 2014, 19:10 de Omul ,,negru"
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON