URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Noiembrie 2022, 16:30

Doi bărbaţi răniţi în incendiu în Bihor: au încercat să aprindă focul cu benzină!

Doi bărbaţi răniţi în incendiu în Bihor: au încercat să aprindă focul cu benzină! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi bărbaţi au fost răniţi grav, în urma unui incendiu produs marţi în localitatea bihoreană Curtuişeni. 

Potrivit unui comunicat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, la faţa locului, pompierii paramedici au acordat îngrijirile necesare proprietarului locuinţei şi unui vecin de-al acestuia.

Cei doi s-au rănit încercând să aprindă focul în sobă cu benzină, iar echipajele de stingere au acţionat pentru lichidarea focarelor şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului produs în bucătăria casei.

"Proprietarul locuinţei, care a suferit arsuri la nivelul mâinilor, a fost asistat la faţa locului, acesta refuzând transportul la spital. Vecinului acestuia, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrelor inferioare, i-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, pompierii paramedici transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean", se arată în comunicat.

În urma evenimentului, au ars un elemente de mobilier din bucătărie şi materiale textile.

La caz au intervenit trei echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Valea lui Mihai, din care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat.

ISU recomandă: Măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, soldate adeseori cu persoane rănite şi în unele cazuri, cu pierderi de vieţi omeneşti, ISU reaminteşte măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade:

- Nu aprindeţi focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile;

- Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

- Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

- Aşezaţi o tavă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

- Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

- Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

- Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

- Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire;

- Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe cu sau fără acumulare de căldură ori aparate de încălzire electrice);

- Coşurile de fum trebuie verificate, reparate şi curăţate periodic, de persoane specializate şi autorizate.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON