URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2021, 17:45

Doar 30% dintre profesorii din Bihor s-au vaccinat împotriva Covid-19. Un secretar de stat din Ministerul Educaţiei a venit să-i convingă

Doar 30% dintre profesorii din Bihor s-au vaccinat împotriva Covid-19. Un secretar de stat din Ministerul Educaţiei a venit să-i convingă ŞEDINŢĂ HIBRID. Întâlnirea dintre secretarul de stat Sorin Ion şi dascălii bihoreni a fost hibrid: o parte au fost prezenţi în sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar, iar cei mai mulţi au accesat unul din cele trei link-uri de conectare pe platforma Google Meet
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că scepticismul faţă de vaccinarea împotriva Covid-19 este mare, în rândul cadrelor didactice, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a trimis secretarii de stat în ţară, ca să ţină pledoarii pro-imunizare în faţa profesorilor.

În acest context, joi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a ajuns secretarul de stat Sorin Ion, care a ţinut o şedinţă cu toţi cei interesaţi de subiect. În sala de conferinţe a IŞJ Bihor au fost prezenţi inspectorul general Virgil Blage, colegii săi din Inspectorat, câţiva directori de şcoli din Oradea şi reprezentanţi ai părinţilor, elevilor şi sindicaliştilor din învăţământ, iar întâlnirea a fost transmisă live, pe internet, adunând participanţi din rândul directorilor de şcoli şi profesorilor interesaţi de subiect.

O treime din angajaţii şcolilor, imunizaţi

La debutul întâlnirii, Blage a prezentat datele privind imunizarea în rândul personalului din şcolile bihorene. Potrivit acestuia, până în prezent, din cele 6.842 de cadre didactice din Bihor, 3.206 (46,86%) s-au înscris pe platforma RoVaccinare, iar 2.173 (reprezentând 31,75%) s-au şi vaccinat. 411 dascăli din judeţ au fost infectaţi cu Covid-19, a precizat Blage.

Din rândul personalului auxiliar din şcoli, în total 694 de persoane, 338 (adică 48,7%) s-au înscris pe platforma de vaccinare, iar 214 (30,83%) s-au şi vaccinat, în timp ce 59 au fost testaţi pozitiv de la debutul pandemiei de Covid-19.

Scepticismul este şi mai mare în rândul personalului nedidactic din şcoli: din cei 1.696 de angajaţi, doar 581 (34,25%) vor să se vaccineze şi 371 din aceştia (21,85%) au fost deja imunizaţi. Potrivit lui Blage, în total, în Bihor, 76 de angajaţi nedidactici au fost confirmaţi cu Covid-19.

„La nivelul întregului personal din învăţământul judeţului Bihor, 43,27% sunt înscrişi pe platforma de vaccinare, iar 28,15% s-au vaccinat deja”, a declarat inspectorul şcolar general, precizând că, dacă îi adaugă şi pe cei care au trecut prin infecţia cu Sars-Cov-2, procentul celor imunizaţi (în varianta optimistă în care cei care au suferit de Covid-19 au în continuare anticorpi) urcă la 34,48%.

„Aceste cifre nu ne situează în top şi nu sunt mulţumitoare din perspectiva dorinţei noastre de a asigura accesul la procesul educaţional în siguranţă. Va trebui să facem eforturi serioase să ajungem la un procent de imunizare de 70-80%”, a concluzionat Blage.

„Mă simt mai în siguranţă”

Secretarul de stat Sorin Ion s-a oferit ca exemplu în faţa dascălilor din Bihor, precizând că s-a vaccinat, convins că este cea mai bună soluţie pentru el şi apropiaţii săi. „Bună ziua, mă numesc Sorin şi sunt vaccinat, cu rapel, şi am anticorpi cât să dau şi altora. Mă simt mai în siguranţă de când am rezultatul testului de anticorpi”, a declarat oficialul, pe un ton glumeţ, completând şi că nu are semnal mai bun la telefon, nici degete în plus, din cauza vaccinului, aluzie la conspiraţiile care înconjoară imunizarea împotriva Sars-Cov-2.

Acesta a explicat că Ministerul Educaţiei a decis ca luna aprilie să fie una de vacanţă prelungită şi în contextul în care datele medicilor arătau că valul trei al pandemiei de Covid-19 poate fi mai devastator. „Insist, este extrem de important să vă vaccinaţi. Luna aprilie ne-am propus să fie cu mobilitate aproape zero în şcoli, cu motive întemeiate. Știam că va fi al treilea val”, a declarat Sorin Ion.

Secretarul de stat nu a fost combătut de profesorii din Bihor, care au adresat întrebări legate de alte teme, precum concursurile pentru directori. Dacă dascălii îi vor şi asculta îndemnul, rămâne așadar de văzut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
curatenie de primavara
Hai sa fim sinceri... scolile sunt pline de pupatori de icoane. Adica de oameni cu doi neuroni. Cadrele didactice ar trebui sa aiba un nivel minim de inteligenta. Iar inteligenta incepe de la agnostic in sus. Start la concedieri masive. Afara cu prostii din sistem!
Postat 16 Aprilie 2021, 21:14 de sasi
KP
Baga numa SARCI pe .GOAGLE , ca nici acolo nu esti bun, sa nu mai vb cat de specialist esti in virusologie
Postat 16 Aprilie 2021, 11:53 de Sandu2100
@KP
doctor ce esti. Tu le sti pe toate mai bine decat oricine. Daca o sa existe vaccinare anuala o sa il facem. Tu daca nu vrei sa il faci, poti sa stai in casa 5 ani de acum incolo. Dar nu o sa fie altii constransi din cauza desteptaciunii tale. Inca ceva, cretin esti tu ai cu cei care te sustin, nu faci tu cretin pe altii doar pentru ca au pareri diferite.
Postat 16 Aprilie 2021, 11:05 de David
big pharma 2
KP = Komsomolskaya Pravda ?
Postat 16 Aprilie 2021, 10:59 de ntmarcel
Sandu, sasi, David !!!
Pfeizer tocmai a comunicat către OMS că a modificat prospectul de avizare transmisă tuturor autorităților de reglementare, recomandând în metodologie "vaccinarea anuală" de acum înainte pentru Covid. vă recomand să vă vaccinați de două ori pe an cu "serul" lor. Dar în paralel să vă vaccinați și contra virusului ATCV-1care a infectat deja "asimptomatic" cam jumătate din populația globului.
Postat 16 Aprilie 2021, 10:22 de KP
Exemple.
Neutryno, ai dreptate, fluxul merge într-o singură direcție. Rar apare câte o persoană contra care este rapid ridiculizată. Geert Vanden Bossche, de exemplu, a fost ridiculizat că a pornit ca veterinar, deși are cam 30 de ani de virusologie.
Postat 16 Aprilie 2021, 10:10 de User anonimizat
Poate că...
Acestia refuză să se transforme în pacienți cronici care primesc regulat injecții cu produse farmaceutice noi, care nici măcar nu previn infectarea sau transmiterea bolii. Uite că vaccinații au aceleași restrictii, cu măștile de ex. Oare exista posibilitatea să pot reduce șansele de consolidare naturală a sistemului meu imunitar care m-ar apăra de un caz sever de virus? Multe persoane "oficiale" insistă asupra faptului că acest tratament medical este sigur. Nu au de unde să știe acest lucru, deoarece efectele pe termen lung sunt complet necunoscute și nu vor fi cunoscute mulți ani. PS: cine are ochi si urechi vede ca, de un an si o luna, stirile din "surse oficiale" merg intr-o singură direcție, oamenii sunt cei vinovati si situatia este prezentata drept cea mai grava din cate au existat vreodata.
Postat 16 Aprilie 2021, 09:52 de Neutryno
Trist...
Ca societate sufocată de virtual, combatem persoana nu ideea, de aia nimic pozitiv nu se dezvoltă din discuțiile astea.
Postat 16 Aprilie 2021, 07:49 de User anonimizat
@KP
aiai, daca te pricepi la asa multe, ma mir ca mai citesti stirile. Tu esti genul care informeaza prost lumea, doar sa se afle in treaba si pentru care o sa mai stam jumate de an in plus cu restrictii. Tu crezi ca cei din Israel sunt prosti ca si-o vaccinat 60% din populatie? tu esti mai destepti ca toti aia, si toti expertii lor... aia da
Postat 16 Aprilie 2021, 00:12 de David
.
astia sunt oamenii care ar trebui sa dea un exemplu copiilor nostri... 70% imbecili
Postat 16 Aprilie 2021, 00:08 de David
@KP
Tot ma mir, cum poate exista cineva, cu un vid imens in locul creierului...
Postat 15 Aprilie 2021, 20:50 de sasi
ce spun tot timpul
2/3 n-are ce cauta la catedra. Motiv? Sunt prea prosti.
Postat 15 Aprilie 2021, 20:49 de sasi
KP
Noroc cu tine ca esti Virusolog marca GOAGLE SARCI
Postat 15 Aprilie 2021, 20:42 de Sandu2100
Secretar de stat la MEC și dascăl imbecil la bază.
Produsele Pfeizer și Moderna pe bază de ARNm, administrate profesorilor până acum, nu sunt VACCINURI. Acestea sunt GETs, adică "Tratamente Experimentale Genetice" în traducere românească. Scrie clar asta în documentele de avizare ale OMS, CDC, FDA, EMA, etc. Cine nu înțelege despre ce e vorba, o să priceapă începând de anul viitor, sau în mod sigur din următorii, când mai toți "vaccinații" o să înceapă să acuze simptome ale unor boli autoimune.
Postat 15 Aprilie 2021, 20:21 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON