URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 06 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
04 Februarie 2016, 11:40

DSP a câştigat procesul intentat de "bunul samaritean" din Dumbrava, care ţine 200 de persoane fără adăpost

DSP a câştigat procesul intentat de 'bunul samaritean' din Dumbrava, care ţine 200 de persoane fără adăpost foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul trecut, povestea "bunului samaritean" Viorel Paşca, bihoreanul care a adunat în casa sa din satul Dumbrava aproximativ 200 de bătrâni şi alte persoane fără adăpost, făcea ocolul unor televiziuni şi site-uri, după ce - în urma unui control desfăşurat la faţa locului împreună cu Poliţia şi ITM - inspectorii sanitari l-au amendat pentru mizeria găsită, dar şi pentru faptul că "beneficiarilor" nu le era asigurată asistenţa medicală.

"Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!", consemnau cei care au relatat felul în care "bunul samaritean" a fost amendat cu 5.000 lei şi care, ulterior, a contestat sancţiunea la Judecătoria Beiuş, obţinând câştig de cauză în această instanţă.

Miercuri, cu ocazia prezentării activităţii pe anul trecut, directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, a precizat, însă, că instituţia pe care o reprezintă a atacat soluţia magistraţilor beiuşeni la Tribunalul Bihor, instanţa superioară din Oradea hotărând menţinerea sancţiunii.

"Domnul Paşca mi-a spus că va plăti amenda, dar tot nu îşi va face o fundaţie", a anunţat dr. Rahotă, arătând că inspectorii sanitari nu l-au amendat fără motiv pe bărbat, ci tocmai pentru că a găsit nereguli, iar acesta nu a acceptat să intre în legalitate, nici prin înfiinţarea unei ONG în numele căreia să acţioneze corect din punct de vedere financiar, nici prin încheierea unor contracte de voluntariat sau de colaborare cu medici şi asistente medicale, în aşa fel încât să poată dovedi că cei aproximativ 200 de "locatari" ai săi beneficiază de asistenţă medicală.

"Nouă ne pare rău, pentru că nu am ţinut neapărat să dăm amendă, ci am vrut să acordăm îndrumare, să explicăm că se poate face o activitate de caritate şi în mod legal, dar dânsul nu a acceptat", a spus şefa DSP.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Amenzi&amenzi
Ce puteau face organele statului social , decit sa dea niste amenzi.Sa trimita ceva ajutoare materiale/alimentare,sa dirijeze ceva finantari/sponsorizari sau chiar sa trimita specialisti bugetari din subordine care sa dea consultanta sau chiar o mina de ajutor...era muult mai complicat.
Postat 04 Februarie 2016, 12:06 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6099 RON
  • 1 EUR = 4.9633 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON