URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Februarie 2016, 11:40

DSP a câştigat procesul intentat de "bunul samaritean" din Dumbrava, care ţine 200 de persoane fără adăpost

DSP a câştigat procesul intentat de 'bunul samaritean' din Dumbrava, care ţine 200 de persoane fără adăpost foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul trecut, povestea "bunului samaritean" Viorel Paşca, bihoreanul care a adunat în casa sa din satul Dumbrava aproximativ 200 de bătrâni şi alte persoane fără adăpost, făcea ocolul unor televiziuni şi site-uri, după ce - în urma unui control desfăşurat la faţa locului împreună cu Poliţia şi ITM - inspectorii sanitari l-au amendat pentru mizeria găsită, dar şi pentru faptul că "beneficiarilor" nu le era asigurată asistenţa medicală.

"Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!", consemnau cei care au relatat felul în care "bunul samaritean" a fost amendat cu 5.000 lei şi care, ulterior, a contestat sancţiunea la Judecătoria Beiuş, obţinând câştig de cauză în această instanţă.

Miercuri, cu ocazia prezentării activităţii pe anul trecut, directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, a precizat, însă, că instituţia pe care o reprezintă a atacat soluţia magistraţilor beiuşeni la Tribunalul Bihor, instanţa superioară din Oradea hotărând menţinerea sancţiunii.

"Domnul Paşca mi-a spus că va plăti amenda, dar tot nu îşi va face o fundaţie", a anunţat dr. Rahotă, arătând că inspectorii sanitari nu l-au amendat fără motiv pe bărbat, ci tocmai pentru că a găsit nereguli, iar acesta nu a acceptat să intre în legalitate, nici prin înfiinţarea unei ONG în numele căreia să acţioneze corect din punct de vedere financiar, nici prin încheierea unor contracte de voluntariat sau de colaborare cu medici şi asistente medicale, în aşa fel încât să poată dovedi că cei aproximativ 200 de "locatari" ai săi beneficiază de asistenţă medicală.

"Nouă ne pare rău, pentru că nu am ţinut neapărat să dăm amendă, ci am vrut să acordăm îndrumare, să explicăm că se poate face o activitate de caritate şi în mod legal, dar dânsul nu a acceptat", a spus şefa DSP.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Amenzi&amenzi
Ce puteau face organele statului social , decit sa dea niste amenzi.Sa trimita ceva ajutoare materiale/alimentare,sa dirijeze ceva finantari/sponsorizari sau chiar sa trimita specialisti bugetari din subordine care sa dea consultanta sau chiar o mina de ajutor...era muult mai complicat.
Postat 04 Februarie 2016, 12:06 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON