URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Februarie 2016, 11:40

DSP a câştigat procesul intentat de "bunul samaritean" din Dumbrava, care ţine 200 de persoane fără adăpost

DSP a câştigat procesul intentat de 'bunul samaritean' din Dumbrava, care ţine 200 de persoane fără adăpost foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul trecut, povestea "bunului samaritean" Viorel Paşca, bihoreanul care a adunat în casa sa din satul Dumbrava aproximativ 200 de bătrâni şi alte persoane fără adăpost, făcea ocolul unor televiziuni şi site-uri, după ce - în urma unui control desfăşurat la faţa locului împreună cu Poliţia şi ITM - inspectorii sanitari l-au amendat pentru mizeria găsită, dar şi pentru faptul că "beneficiarilor" nu le era asigurată asistenţa medicală.

"Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!", consemnau cei care au relatat felul în care "bunul samaritean" a fost amendat cu 5.000 lei şi care, ulterior, a contestat sancţiunea la Judecătoria Beiuş, obţinând câştig de cauză în această instanţă.

Miercuri, cu ocazia prezentării activităţii pe anul trecut, directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, a precizat, însă, că instituţia pe care o reprezintă a atacat soluţia magistraţilor beiuşeni la Tribunalul Bihor, instanţa superioară din Oradea hotărând menţinerea sancţiunii.

"Domnul Paşca mi-a spus că va plăti amenda, dar tot nu îşi va face o fundaţie", a anunţat dr. Rahotă, arătând că inspectorii sanitari nu l-au amendat fără motiv pe bărbat, ci tocmai pentru că a găsit nereguli, iar acesta nu a acceptat să intre în legalitate, nici prin înfiinţarea unei ONG în numele căreia să acţioneze corect din punct de vedere financiar, nici prin încheierea unor contracte de voluntariat sau de colaborare cu medici şi asistente medicale, în aşa fel încât să poată dovedi că cei aproximativ 200 de "locatari" ai săi beneficiază de asistenţă medicală.

"Nouă ne pare rău, pentru că nu am ţinut neapărat să dăm amendă, ci am vrut să acordăm îndrumare, să explicăm că se poate face o activitate de caritate şi în mod legal, dar dânsul nu a acceptat", a spus şefa DSP.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Amenzi&amenzi
Ce puteau face organele statului social , decit sa dea niste amenzi.Sa trimita ceva ajutoare materiale/alimentare,sa dirijeze ceva finantari/sponsorizari sau chiar sa trimita specialisti bugetari din subordine care sa dea consultanta sau chiar o mina de ajutor...era muult mai complicat.
Postat 04 Februarie 2016, 12:06 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON