URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Noiembrie 2018, 17:11

Diplomaţia sportului: Marius Vizer a reușit ce n-au putut politicienii, Israelul a concurat sub steagul său într-o ţară arabă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Românul Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, a avut un rol determinant în producerea unui adevărat eveniment istoric la Grand Slam-ul de judo de la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Pentru prima dată o echipă națională a Israelului a concurat sub steagul alb-albastru cu steaua lui David într-o țară arabă.

La cel mai important concurs din lumea arabă au participat la 372 de judoka, 230 la masculin și 142 la feminin, din 64 de țări. Fanatik scrie că la IPIC Arena din Abu Dhabi s-au consemnat două premiere istorice: pentru prima dată o echipă națională a Israelului a concurat sub steagul alb-albastru cu steaua lui David într-o țară arabă şi, tot în premieră mondială, unui câștigător al medaliei de aur i s-a intonat imnul de stat al Israelului într-o țară arabă!

Pe 28 octombrie, chiar de Ziua Mondială a Judo-ului, judoka israelian Sagi Muki l-a învins pe Matthias Casse din Belgia în finala categoriei U81 kg și a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere. Steagul israelian a fost înălțat pe cel mai înalt catarg și imnul național „Hatikva” (Speranța) a răsunat pentru întâia dată în istorie într-o țară arabă!

„Ne simţim foarte onorați deoarece concurăm sub drapelul nostru şi facem să se audă imnul israelian. Este un sentiment unic, inegalabil”, a spus Oren Smadja, antrenorul echipei naţionale de judo a Israelului, conform „The Jerusalem Post”. Președintele Knessetului (parlamentul israelian), Yuli Edelstein, a declarat şi el: „Este un sentiment grozav să ne auzim imnul național intonat pentru prima dată în Abu Dhabi. Sagi Muki, ești un mare campion, te salutăm, ai adus o mare onoare statului Israel!”.

Ministrul Culturii și Sportului din Israel, Miri Regev, care a fost în Abu Dhabi împreună cu sportivii, a plâns când imnul Israelului a fost intonat la ceremonia de premiere. „Am plâns că steagul nostru era sus și imnul nostru s-a auzit pentru prima oară într-o țară arabă. Marius Vizer stătea alături de mine și, de asemenea, a vărsat o lacrimă. Era atât de emoționant să vedem că domnia sa a fost atins de emoțiile noastre”, a declarat Miri Regev pentru Radio Army Israel.

Miri Regev a recunoscut în presa din Israel că președintelui Federației Internaționale de Judo, românul Marius Vizer, a influențat decisiv organizatorii Grand Slam-ului de la Abu Dhabi să-și schimbe politica cu privire la simbolurile israeliene. În 2017, judoka israelian Tal Flicker a luat medalia de aur la același Grand Slam de Judo de la Abu Dhabi, dar organizatorii au refuzat să ridice steagul Israelului şi să „pună” imnul „Hatikva”. În locul drapelului alb–albastru cu steaua lui David, a fost înălţat drapelul Federaţiei Internaţionale de Judo (FIJ). Flicker a urcat pe podium şi a cântat singur imnul țării sale, în timp ce în sală se auzea imnul FIJ.

„Uneori, cu respect, curaj și politețe, se pot rezolva tensiuni și conflicte care nu au fost rezolvate timp de mai multe decenii”, a cocluzionat Vizer. „Astfel de probleme delicate între țări, guverne și națiuni nu pot fi rezolvate peste noapte și sportul este un liant de început, un deschizător de drumuri comune. În ultimii ani, Federația Internațională de Judo a întreprins multe acțiuni și pași importanți pentru participarea și recunoașterea echipei israeliene în țări precum Maroc sau Emirate și sper că în curând vom putea rupe mai multe bariere pentru o mai mare toleranță între țări și națiuni și pentru a exprima valoarea reală a sportului, unităţii, prieteniei și solidarității”, a declarat şeful IJF, citat de Fanatik.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
un om de valoare! felicitari pentru tot ce realizati, dle Vizer!
Marius Vizer este un tip cunoscut si apreciat mai mult in afara decat in tara. Probabil ca nimeni nu-si mai aminteste ca in 1998 a organizat la Oradea Campionatul European de Judo, ca a ajutat multi copii sa isi urmeze visul si mai ales sa poata practica un sport. Chiar Sanyi Lungu a marturisit ca a fost ajutat financiar la inceput de Vizer. Un om de valoare universala si de un bun simt cum este imposibil sa gasesti la Bucuresti. Daca ar mai fi 2 la fel ca el in tara, am fi departe ca natiune.. din pacate cu actuala clasa politica sunt doar departe... in spatele Europei!
Postat 07 Noiembrie 2018, 11:55 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON