URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Mai 2021, 17:15

"Din idol al tribunelor, speranţa copiilor cu dizabilităţi": Interviu special cu Mihai Neşu în ziua de Paşte (FOTO / VIDEO)

'Din idol al tribunelor, speranţa copiilor cu dizabilităţi': Interviu special cu Mihai Neşu în ziua de Paşte (FOTO / VIDEO) (Sursa foto: Instagram - Mihai Nesu Foundation)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ziua de Paşte, la aproape 10 ani după cumplitul accident care l-a ţintuit în scaun cu rotile, Mihai Neşu va apărea într-o ediţie specială a emisiunii "Reţeaua de idoli", la TVR2. Acesta va povesti despre copilărie, familie, cum a încercat timp de patru ani după accident să îşi găsească un scop în viaţă şi cum se descurcă în prezent.

Interviul luat de realizatoarea TV Irina Păcurariu va fi difuzat de la ora 18, acesta fiind unul "dintre cele mai complete şi emoţionante interviuri pe care fostul internaţional român le-a dat", potrivit unui comunicat de presă transmis de TVR2. 

"După Paşte, fusese mama la mine... era parcă marţi, 10 mai. Eram într-un duel cu un coleg, am încercat o alunecare şi m-am lovit la gât de genunchiul lui, care era în alergare şi s-a produs o fractură cervicală. Nu m-am mai putut mişca. Nu mi-am pierdut cunoştinţa, doar că nu prea puteam respira. Doctorii spuneau că 99 din 100 persoane nu ar fi putut să reziste fără oxigen până a venit salvarea, aproape 10 minute, şi o minune a fost că hipoxia nu a afectat creierul. Au fost perioade grele din punct de vedere sufletesc până prin 2016", a povestit în interviu Mihai Neşu.

Accidentul s-a petrecut în mai 2011 la antrenamentele echipei FC Utrecht.

În primele săptămâni, Bichonul şi-a putut mişca doar pleoapele, apoi a reînceput să vorbească şi ulterior să folosească muşchii gâtului.

Puternic şi credincios, Mihai nu s-a lăsat însă pradă sorţii, ci a luptat ca să-şi revină. De atunci, a făcut terapii în ţară şi uneori în Olanda şi SUA pentru muşchi, articulaţii şi respiraţie.

În tot acest timp a trecut prin alte drame. A divorţat în 2012, iar părinţii săi au decedat amândoi la diferenţe de doar câteva luni, în 2014.

Anul următor, în 2015, din dorinţa de a-i ajuta pe copiii care au dizabilităţi locomotorii, fostul sportiv a înfiinţat Centrul Sfântul Nectarie în Oradea, cu sediul la parterul unui bloc din Cantemir, unde ajung zilnic zeci de copii bolnavi care fac terapii.

În decembrie 2019, Fundaţia Mihai Neşu a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unui complex unic în ţară, care va asigura nu numai terapiile copiilor bolnavi, ci şi integrarea lor şi a adulţilor cu dizabilităţi în societate. Centrul va avea săli de hidroterapie, echipamente pentru Therasuit Therapy (un costum de benzi elastice care ţine corpul pacientului într-o poziţie cât mai apropiată de cea normală), kinetoterapie, psihopedagogie, logopedie, terapie horticolă şi terapie cu animale, dar şi săli de aşteptare, locuri de cazare şi grădină.

În video-ul în care apar câteva cadre din timpul interviului, publicat pe pagina de Facebook a fundaţiei sale în urmă cu două zile, Mihai Neşu este descris ca un "idol al tribunelor, care a devenit speranţa copiilor cu dizabilităţi". 

Vezi câteva momente surprinse în timpul interviului: 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON