URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Ianuarie 2021, 08:03

"Bucurie mare!": Fundaţia lui Mihai Neşu anunță că fostul fotbalist poate mânca singur la 10 ani după cumplitul accident (VIDEO)

'Bucurie mare!': Fundaţia lui Mihai Neşu anunță că fostul fotbalist poate mânca singur la 10 ani după cumplitul accident (VIDEO) (Foto: captură video Facebook - Mihai Nesu Foundation)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia lui Mihai Neșu a anunţat, marți seară, că fostul fotbalist orădean poate să mănânce singur, la 10 ani de la cumplitul accident care l-a ţintuit într-un scaun cu rotile.  

Într-o filmare publicată pe pagina de Facebook a ONG-ului înființat de Neșu, se vede cum orădeanul mănâncă cina folosind mâna dreaptă, dar ajutat de "ustensile speciale", după cum subliniază și reprezentanții fundației.

"Bucurie mare! Mihai Neșu mănâncă singur cina la aproape 10 ani după accident! După cum observați, Mihai este ajutat de niște ustensile speciale, dar independența primită astfel e foarte importantă! Slavă lui Dumnezeu!", au transmis cei de la fundaţie.

Video-ul a avut impact asupra internauților, aceștia urându-i sănătate, putere și cât mai multe progrese în procesul de recuperare. 

(Sursa: Facebook - Mihai Nesu Foundation)

În mai 2011, viaţa fotbalistului, care avea atunci 28 de ani, s-a schimbat radical după un accident petrecut la un antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el. Orădeanul a suferit atunci o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos. La început şi-a putut mişca doar pleoapele, apoi a reînceput să vorbească și ulterior să folosească mușchii gâtului. 

Puternic şi credincios, Mihai nu s-a lăsat însă pradă sorţii, ci a luptat ca să-şi revină. De atunci, a făcut terapii în ţară şi uneori în Olanda şi SUA pentru muşchi, articulaţii şi respiraţie. Mare parte din tratamente i-au fost şi îi sunt în continuare necesare doar pentru ca starea sa de sănătate să nu se înrăutăţească.

Din dorinţa de a-i ajuta pe alţi neputincioși, în 2015, fostul sportiv a înfiinţat Centrul Sfântul Nectarie în Oradea, cu sediul la parterul unui bloc din Cantemir, unde ajung zilnic zeci de copii cu dizabilităţi neuro-motorii care fac terapii împreună cu mai mulți kinetoterapeuți. 

În decembrie 2019, Fundația Mihai Neșu a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unui complex unic în țară, care va asigura nu numai terapiile copiilor bolnavi, ci şi integrarea lor şi a adulților cu dizabilităţi în societate. Centrul va avea săli de hidroterapie, echipamente pentru Therasuit Therapy (un costum de benzi elastice care ţine corpul pacientului într-o poziție cât mai apropiată de cea normală), kinetoterapie, psihopedagogie, logopedie, terapie horticolă și terapie cu animale, dar și săli de așteptare, locuri de cazare și grădină.

Pentru ca visul lui Mihăiță să devină realitate, acesta are nevoie de 3,5 milioane de euro, din care a reuşit să strângă un milion.

Cei care doresc să-l ajute o pot face donând orice sumă în conturile în lei RO63BTRLRONCRT0246793101, în euro RO13BTRLEURCRT0246793101 sau în dolari RO17BTRLUSDCRT0246793101. De asemenea, donatorii mai pot trimite la numărul 8844 un SMS cu textul "Cred". Astfel, în fiecare lună 2 euro vor merge în contul organizaţiei. Donaţia poate fi oprită oricând printr-un mesaj "Cred Stop" trimis pe acelaşi număr.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON