URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
16 Ianuarie 2013, 18:19

Din cauza unei firme bulgăreşti, persoanele defavorizate nu vor mai primi făină şi ulei ca ajutoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care asigură la nivel naţional distribuţia pachetelor cu ajutoare alimentare, a informat Consiliul Judeţean că nu va mai livra făină şi ulei, deoarece firma care a câştigase licitaţia nu şi-a îndeplinit obligaţiile din contract.

APIA este singura autoritate din ţară îndreptăţită să pună în practică distribuţia ajutoarelor constând în alimente către persoanele defavorizate, fiind şi cea care a organizat licitaţiile pentru asigurarea produselor care compun aceste pachete.

Pentru făină şi ulei câştigătorul licitaţei a fost firma bulgărească Viem Corporation Food, al cărei contract era valabil până la finele anului trecut. Conform acestuia, societatea trebuia să asigure întreaga cantitate necesară pentru toate judeţele din ţară. Doar că bulgarii nu şi-au îndeplinit obligaţiile asumate, livrând doar o parte din produse, iar ca urmare distribuţia celor două produse va fi sistată, a informat APIA într-o adresă transmisă recent consiliilor judeţene.

"Dacă vor exista modificări ulterioare, APIA va informa consiliile judeţene în timp util", arată comunicatul transmis de CJ Bihor.

"CJ nu are nicio calitate în relaţia cu firma din Bulgaria. Noi doar asigurăm livrarea acestor produse alimentare, primite de la APIA, către primăriile din judeţ pentru a fi distribuite oamenilor", a precizat Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al CJ.

BIHOREANUL a aflat însă în ce constă "neîndeplinirea obligaţiilor contractuale" de către firma bulgărească. Se pare că, după ce a livrat ulei şi făină până la finele lunii decembrie, bulgarii şi-au încasat banii, apoi au dispărut. Iar de dat nu mai dă nimeni de ei, nici chiar cei de la APIA, care ar fi descoperit că, de fapt, Viem Corporation Food este o firmă "de apartament" iar acum nu mai ştiu pe cine să tragă la răspundere.

Astfel că, până se va face lumină în caz, cert este că persoanele defavorizate care au dreptul la ajutoare alimentare vor primi pachete mai "subţiri".

La nivelul judeţului Bihor sunt evidenţiate 75.000 de persoane defavorizate, beneficiari ai pachetelor cu alimente distribuite în cadrul PEAD 2012, dintre care 12.975 sunt în Oradea. Dintre aceştia, doar 2.357 de persoane au primit pachetele cu cantităţile de făină şi ulei promise. Firma bulgărească urma să livreze în Bihor cantitatea de 1.069 tone de făină, din care a ajuns mai puţin de jumătate, şi 450.000 de litri de ulei, din care au fost livraţi doar 12.000 de litri.

Pachetele cu alimente distribuite în cadrul programului PEAD 2012 constau în: făină - 14 kg., paste făinoase - 0,8 kg., biscuiţi - 0,5 kg., orez - 6 kg., ulei - 6 litri, fasole boabe - 1 kg., mazăre conservă - 1,56 kg., bulion - 1,6 litri, zahăr - 3 kg. Acum, oamenii vor primi toate aceste produse, exceptând făina şi uleiul. Consiliul judeţean mai informează că ajutoarele alimentare vor fi distribuite primăriilor din Bihor până la mijlocul lunii februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
E revoltator
Cu ce sunt devina persoanele? Sa plateasca cei care au virat bani inainte si cei care au facut licitatia.
Postat 17 Ianuarie 2013, 02:36 de Marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON