URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2016, 21:28

Dezamăgire la Arena Antonio Alexe: Baschetbaliştii orădeni nu au reuşit să obţină Cupa României (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Supărare, luni seară, pentru fanii echipei de baschet a oraşului. Sportivii de la CSM Oradea nu au reuşit să obţină primul trofeu din istoria clubului, pierzând meciul din finala Cupei României, disputat cu echipa U BT Cluj în Arena Antonio Alexe, cu scorul de 82-75.

Suporteri dezamăgiţi

Baschetbaliştii au fost susţinuţi din tribune de aproape 2.000 de suporteri, care i-au încurajat pe tot parcursul partidei, sperând într-o revenire.

Aşa cum era de aşteptat, meciul a fost unul extrem de disputat, dar clujenii s-au dovedit a-l stăpâni mai bine. De altfel, aceştia au condus echipa gazdă în toate cele patru sferturi. CSM CSU Oradea a avut puţine momente în care s-a aflat la cârma jocului şi nici pe acelea nu le-a putut gestiona, nereuşind să-şi păsteze avantajul. "O înfrângere foarte tristă. Ridicăm capul şi continuăm lupta pentru campionat! Din păcate nu a fost seara noastră", au postat reprezentanţii CSM Oradea după meci pe pagina de Facebook.

Tot acolo, în zeci de comentarii, suporterii dezamăgiţi încearcă să găsească vinovaţii pentru această înfrângere, a doua într-o finală de Cupa României pentru CSM Oradea, unii dintre ei vorbind despre lipsa de idei a tehnicianului Cristian Achim, iar alţii despre prestaţia slabă a jucătorilor. 

Cert este că, luni seară, echipa orădeană de baschet nu a reuşit să facă faţă formaţiei din Cluj-Napoca, echipă care a fost susţinută la Oradea de o galerie gălăgioasă şi activă. Este, totodată, de precizat faptul că în ultimii ani, niciuna dintre echipele care a organizat turneul final al României nu a reuşit să-l şi câştige. După cum se vede, nici orădenii nu au reuşit să schimbe statistica.

Clujenii, mai buni

Primul sfert a fost adjudecat de clujeni cu scorul de 18-14, în timp ce în cel de-al doilea, orădenii au fost mai eficienţi cu un punct, marcând 19 faţă de doar 18 puncte ale clujenilor. În acest sens, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 36-33 pentru Universitatea BT. Sfertul al treilea a fost foarte echilibrat, cu câte 16 puncte marcate de ambele combatante, astfel că înaintea ultimelor zece minute tot Clujul s-a aflat în avantaj, cu 52-49.

Startul ultimului sfert a fost bun pentru orădeni, care au întors scorul şi au condus cu 57-52 în minutul 34. Apoi echipele au mers cap la cap, până cu un minut şi jumătate înainte de final, când Adamovic de la oaspeţi a înscris un coş de trei puncte şi a dus scorul la 68-62 pentru U BT. Din acest moment, şi în criză de timp, pentru elevii antrenorului Cristian Achim a fost greu de surmontat handicapul, iar clujenii au gestionat bine finalul, astfel că după ultima sirenă, rezultatul jocului a fost 82-75 pentru echipa din Cluj Napoca.

Principalul marcator al jocului a fost Filip Adamovic, de la U BT Cluj, cu 24 de puncte, în timp ce de la CSM CSU Oradea, cel mai eficace s-a dovedit a fi Uros Lucic, cu 14 puncte.

La finalul partidei, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au primit plachetele pentru obţinerea locului al doilea în Cupa României din partea antrenorului Dan Berceanu, în timp ce cei ai U BT Cluj Napoca, acoperiţi de confetti, au primit trofeul din partea preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, dedicându-l suporterilor care au venit să-i încurajeze. Totodată, conform tradiţiei, jucătorii clujenilor, Kendall Dykes şi Filip Adamovic, au tăiat plasele coşurilor din Arena Antonio Alexe pentru a le duce, odată cu cupa, la Cluj.

Achim: "Diferenţa au făcut-o aruncările libere"

După eşecul din finala Cupei României, antrenorul Cristian Achim a felicitat echipa adversă şi a susţinut că diferenţa între cele două echipe a fost făcută la aruncările libere. "Dezamăgire mare pentru toată lumea. Este absolut normal. Suntem cu toţii extrem de supăraţi, însă acesta este sportul şi noi va trebui să facem tot ce depinde de noi să mergem mai departe. Meciul a fost foarte încrâncenat, diferenţa au făcut-o, din păcate, aruncările libere. În momentul în care ai 17 din 31 nu se mai poate discuta despre nimic altceva, în condiţiile în care echipa a luptat foarte bine la recuperări, am avut un plus mare. Procentajele sunt relativ asemănătoare. Cam aicia s-a scris istoria acestui joc. Îi felicităm pe cei din Cluj şi noi trebuie să încercăm să privim înainte", a spus acesta.

Tehnicianul U BT Cluj, Marcel Ţenter, şi-a felicitat jucătorii mai ales pentru faptul că au rămas stăpâni pe situaţie în condiţiile unei presiuni mari din partea publicului. "Vreau să-mi felicit echipa, pentru că au demonstrat băieţii aceştia că şi în condiţii extrem de vitrege, astăzi publicul orădean a făcut o presiune extraordinară asupra noastră, am reuşit să rămânem stăpâni pe noi şi să practicăm un baschet care să ne facă mândri de munca noastră. Sunt foarte fericit de acest trofeu şi sper ca acest lucru să închege şi mai mult nucleul nostru de bază", a declarat Ţenter.


CSM CSU Oradea – Universitatea BT Cluj 75-82 (14-18, 19-18, 16-16, 26-30)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1890
Arbitri: Marius Ciulin, Ciprian Stoica şi Mircea Şerban
Comisar FRB: Marius Marinescu

Marcatori CSM CSU Oradea: Uros Lucic 14 puncte, Radovan Markovic 13, Wiliam Edward Franklin 11, Sean Antwan Barnette 8, Miha Zupan 7, Bogdan Ţîbîrnă 7, Andrei Mandache 5, Radu Rareş Paşca 5, Salih Nuhanovic 4 şi Bogdan Nicolescu 1 punct.

Marcatori Universitatea BT Cluj: Filip Adamovic 24 puncte, Kyndall Dykes 16, Ivan Zigeranovic 13, Muhamed Pasalic 11, Nandor Kuti 8, Cătălin Lucian Baciu 6, Miroslav Todic 2 şi Adrian Guţoaia 2 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nicio dezamagire,cu Pasca si Petrisor in teren!
Cu jucatori precum cei doi,avem o echipa mai degrabă de play-out,decat una care sa câștige trofee!! Asta e adevarul!
Postat 12 Aprilie 2016, 11:01 de M-i-h-a-i
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON