URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2019, 17:15

Detalii sordide: Orădeanul de 49 de ani care a făcut sex cu o minoră de 14 ani a ademenit-o pretinzând că e un tânăr frumos care-i va oferi o viaţă mai bună 

Detalii sordide: Orădeanul de 49 de ani care a făcut sex cu o minoră de 14 ani a ademenit-o pretinzând că e un tânăr frumos care-i va oferi o viaţă mai bună  Gavril Demian (stânga) şi-a creat un cont cu numele Danny Danny Danny, unde se dădea un tânăr chipeş (dreapta) - (sursa foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gavril Demian, orădeanul în vârstă de 49 de ani, arestat fiindcă a făcut sex cu o fată de 14 ani dintr-o comună din judeţul Cluj, s-a dat drept un tânăr chipeş pe internet, folosindu-se de un cont fals cu numele "Danyy Danyy Danyy", pentru a o ademeni pe minoră, scrie publicaţia ActualdeCluj.ro, care a primit informaţii din anchetă. 

Prin mesaje, bărbatul îi dădea de înţeles că-i va putea oferi o viaţă mai bună, fata locuind cu bunica ei, după ce mama a abandonat-o, iar tatăl e la muncă în Germania. Când a mers să o ia de acasă, bărbatul s-a dus însoţit şi de o femeie, care a chemat-o afară pe tânără. 

Abia aflată în maşină, fata şi-a dat seama că bărbatul nu e cel din pozele de pe Facebook. Ea a susţinut în faţa anchetatorilor că l-a refuzat de mai multe ori pe Demian, însă în final a acceptat să facă sex cu el "dorind ca totul să se termine cât mai repede". 

Se dădea drept Danyy

La jumătatea lunii august, Gavril Demian a fost arestat, după ce a fost prins la o pensiune din Oradea cu o minoră. Din cercetările ulterioare a reieşit că cei doi au întreţinut relaţii sexuale. ActualdeCluj.ro scrie că în Oradea pedofilul, care se află în arest preventiv pentru 30 de zile, ar deţine o florărie. 

Aceeaşi sursă notează că, din cercetările anchetatorilor a reieşit că Gavril Demian a creat un cont fals de Facebook în urmă cu mai multe luni, "Danyy Danyy Danyy", la care a ataşat fotografii cu un tânăr (foto), în scopul de a interacţiona mai uşor cu persoanele de sex feminin. 

"Aşadar, folosindu-se de acest mod de operare, inculpatul a reuşit să intre în graţiile persoanei vătămate, care abia a împlinit vârsta de 14 ani în data de 8 august şi care are o situaţie familială delicată, fiind abandonată de mamă, iar tatăl se află la muncă în Germania, ea locuind cu bunica paternă şi cu o mătuşă. Treptat, în discuţiile purtate cu victima, inculpatul i-a spus că are vârsta de 26 de ani, reuşind să-i câştige încrederea şi chiar să-i inducă ideea că ar putea reprezenta o alternativă la viaţa pe care o ducea alături de rudele sale din România, cu care avea deseori conflicte. Un asemenea conflict a avut loc în data de 12 august, când persoana vătămată s-a certat cu bunica sa, astfel că aceasta a hotărât să-l cheme pe inculpat să o ia de la locuinţă pentru a se muta alături de el, având în vedere că din discuţiile anterioare inculpatul i-a dat de înţeles că ar fi de acord în acest sens", se arată în documentele aflate la dosar, citat de publicaţia din Cluj. 

Sex la pensiune

Gavril Demian a plecat din Oradea spre Cluj cu o maşină şi a luat cu el o femeie şi un tânăr. Femeia, prezentată drept "Ani" de anchetatori, avea misiunea de a o chema afară din casă pe adolescentă: "Inculpatul s-a gândit că în cazul în care ar fi sunat-o el pe persoana vătămată pentru a ieşi din domiciliu, acest lucru ar crea suspiciuni şi s-ar putea confrunta cu bunica persoanei vătămate".

După ce fata a ieşit şi a urcat în maşină, Demian a demarat în trombă. Fata nu şi-a dat seama că în maşină nu se află băiatul cu care ea vorbea, relatează ActualdeCluj.ro.

"Persoana vătămată nu şi-a dat seama imediat că inculpatul nu este aceeaşi persoană cu persoana cu care a conversat pe Facebook, ci doar după câteva minute de parcurs cu maşina. La scurt timp după ce s-a văzut în prezenţa a trei persoane absolut necunoscute, persoana vătămată a început să resimtă o stare de frică şi a simulat că-i este rău pentru a opri maşina, având în gând ideea să fugă, dar nu a spus nimănui, fiindu-i frică de cei prezenţi. Martorii au arătat că persoana vătămată ar fi mers de bunăvoie cu inculpatul până în Oradea", precizează anchetatorii.

La pensiunea din Oradea, "în 13 august în jurul miezului nopţii, inculpatul s-a dezbrăcat complet, a început să o dezbrace pe tânăra de 14 ani, care l-a respins de câteva ori, dar în cele din urmă. pe fondul oboselii, a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu inculpatul, "dorind ca totul să se termine cât mai repede"". 

Flirtul cu minore, "o distracţie"

Judecătorul de drepturi şi libertăţi care a analizat şi aprobat cererea de arestare preventivă a arătat că în faţa instanţei Demian a susţinut că a-şi crea un cont fals de Facebook şi a interacţiona cu minore reprezenta... o distracţie.

"Din probele existente la dosar reiese că inculpatul şi-a pregătit foarte bine săvârşirea infracţiunii, find în stare să petreacă zile întregi pentru a conversa sub o identitate falsă cu minora în vederea câştigării încrederii acesteia, doar în final să-şi satisfacă poftele sexuale, ceea ce arată că este o persoană periculoasă pentru ordinea şi liniştea publică, şi în special pentru minorii de genul persoanei vătămate, care provin din familii defavorizate. Ceea ce îi imprimă faptei un caracter grav este atât faptul că inculpatul a apelat la metode frauduloase să o inducă în eroare pe victimă cu privire la aspectul fizic şi la vârstă, creându-şi un cont fals de Facebook, cu poze nereale, cât şi faptul că acest mod de operare reprezintă pentru inculpat un act de divertisment, după cum reiese din declaraţia acestuia. Aşadar, dacă o persoană matură de 49 de ani, nefiind vorba de tineri adolescenţi, consideră că este un act de divertisment crearea unor conturi false pe reţelele de socializare, în vederea ademenirii de minori pentru a-şi satisface poftele sexuale, considerăm că fapta este extrem de gravă", se arată în dosar.

Orădeanul şi-a recunoscut faptele, dar a susţinut că nu a constrâns-o pe tânără să aibă relaţii intime cu el.

De pe contul său fake de Facebook se vede că bărbatul interacţiona cu mai multe adolescente, îndemându-le pe toate fetele cu care se împrietenea să posteze poze pe pagina lui, iar el le va da notă.

Citeşte şi: Un bărbat din Oradea, arestat după ce a făcut sex cu o fată de 14 ani. Adolescenta a fost ademenită de pe un cont fals de Facebook

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON