URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2016, 12:38

Deşi nu are încă un pretendent la Primăria Oradea, Ioan Mang zice că PNL-ul este cel care stă prost cu candidaţii la alegerile locale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat joi că social-democraţii şi-au definitivat aproape toţi candidaţii pentru primăriile din judeţ şi că liberalii sunt cei care ar avea "o mare problemă" cu lipsa pretendenţilor pentru fotoliile de primar.

Asta chiar şi în condiţiile în care PSD nu a anunţat încă un candidat pentru Primăria Oradea, acesta urmând să fie stabilit în urma unui sondaj, cu 1.000 de chestionare, care va fi efectuat până la finalul acestei luni. Întrebat de BIHOREANUL cine sunt la ora actuală posibilii pretendenţi, acesta a spus că "de dorit să candideze sunt cei pe care vi i-am anunţat".

În privinţa prorectorului Gheorghe Ţara, despre care BIHOREANUL a scris că ar putea fi o nouă posibilă variantă pentru Primăria Oradea, Ioan Mang a afirmat că acesta "nu şi-a anunţat dorinţa de a candida", însă este dorit pe listă de organizaţia din care acesta face parte. "Unii dintre colegi au cerut ca el să fie trecut. Eu voi avea o discuţie cu dânsul să vedem dacă îl trecem sau nu. Principala condiţie este ca omul să dorească", a spus liderul PSD Bihor.

Totodată, Ioan Mang a evitat să spună că persoana cu cel mai bun rezultat în sondaj va fi, fără echivoc, candidatul PSD la Oradea. "Totuşi, sondajul este criteriul numărul unu", a adăugat acesta.

În ceea ce priveşte situaţia din judeţ, Ioan Mang a afirmat că "în afară de Mădăras şi de patru comune maghiare, s-au stabilit deja candidaţii de primari pentru fiecare comună".

De asemenea, Mang a spus că PSD lucrează la stabilirea persoanelor de pe listele pentru consiliile locale din judeţ, iar "până la ultima decadă a lunii martie vom stabili şi candidaţii pentru Consiliul Judeţean".

În aceeaşi conferinţă de presă, şeful PSD Bihor a spus că, de fapt, PNL ar fi partidul cu probleme în privinţa candidaţilor la alegerilor locale. "Am constatat că domnii de la PNL au făcut o lansare a candidaţilor, în prezenţa celor doi co-preşedinţi şi a secretarului general, şi au lansat aproximativ jumătate din primari, ceea ce înseamnă că au o mare problemă la candidaţi", a afirmat Ioan Mang.

Totodată, Mang a vehiculat zvonuri cum că, în unele localităţi, PNL nu îşi va desemna candidaţi, ci îşi va susţine actualii primari dar ca independenţi. "În UAT-urile în care primarii au probleme penale, PNL nu a anunţat încă nici un candidat. Zvonurile sunt că se vor duce cu ei independenţi, ceea ce este o înşelare a cetăţenilor vizavi de codul de conduită pe care şi l-au votat şi cu care s-au bătut cu cărămida în piept", a spus acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE casa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni votanti de PSD Bihor.Multi chemati de candidati si putini alesi ... Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor!:))=))Numai ca populatia din Bihor este lamurita de prestatia PSD Bihor idem si PLAGIATOR Mang pentru ca numai contre, talpi, distrugeri ,opozitie distructiva au facut in toti acesti ani post USL Bihor o initiativa social democrata bihoreana pentru poporul roman simplu bihorean era buna ,de exemplu cresterea salariului minim in parcurile industiale din Oradea si din Bihor , dar nici aceasta nu au facut-o si-au au sprijinit-o , numai cearta scandal , reclame populiste marca PSD Bihor cu femeile social democrate care au mers in campaniil a odihna si distractii pe seama cotizatiilor membrilor simpli PSD Bihor si cheltuieli nejustificate ale filialei PSD Bihor .Numai adevar si dreptate o sa ajungeti sa va alegeti intre voi ` aristocratia social democrata bihoreana ` pentru ca pe membri simpli PSD Bihor saraci si cinstiti ca si Ion Iliescu presedinte de onoare PSD , nu-i reprezentati ci va reprezentati pe voi si aristocratia socialdemocrata bihoreana!:))=)) Trist da adevarat, dar asta este!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 04 Martie 2016, 10:23 de Romanul_Simplu
PCR transpartinic. Ep.: Criterii de selecție/promovare conforme. Necesare şi pentru PSD Bihor.
I. Două criterii de selecție/promovare conforme: 1. ”Omul sfințește locul!”; 2. ”Omul potrivit, la locul potrivit!” 3. Dle Mang, nu sondajele, sau tot felul de tabelele/tabelaşe, trebuie să fie ”criteriul numărul unu” de selecție a unui candidat. Nu v-aţi lămurit nici la localele din 2012? II. "Unii dintre colegi au cerut ca el să fie trecut. Eu voi avea o discuţie cu dânsul să vedem dacă îl trecem sau nu. Principala condiţie este ca omul să dorească", a spus liderul PSD Bihor. 1. O condiție ca ”omul să şi dorească” este să fie sprijinit necondiționat de către toţi colegii săi. Nu ca Mircea Dan Geoană, la Prezidenţialele din 2009.
Postat 04 Martie 2016, 00:37 de stefan
buna ziua
ceva de pe referate.ro nu ne zici ? exista psd
Postat 04 Martie 2016, 00:06 de pcr
Cu Mang e tot mai greu de tras ...
Viziune NU, abordare politică NU, management resurse umane NU ... ce bună ar fi acum o nouă adunătură USL, ca să fie linişte pentru toţi incompetenţii.
Postat 03 Martie 2016, 18:08 de WinDos
La Gepiu
Probabil ca si la Gepiu se referea.....deoarece sondaju facut de PNL a fost jenant!!!
Postat 03 Martie 2016, 17:14 de Adi199
La PSD-Bihor canta cucuveaua !
Mang si-a spus adio de la presedentia lunga si paguboasa de la PSD-Bihor .In 5 iunie cand urnele vor ,,vorbi'' acel grai al adevarului presedentia prea lunga la PSD-Bihor va lua sfarsit ! In loc sa candideze si sa-si asume candidatura Mang s-a ascuns ca un las politic in toate variantele de candidaturi .Oricine ,numai el nu .D-l Tara un om fara experienta politica s-a lasat convins sa candideze intr-o aventura pe care pe el nu o sa-l coste nimic insa o sa coste foarte mult PSD-Bihor si ai lui membrii datorita speram ultimei greseli a lui Mang .La PSD-Bihor canta cucuveaua !!
Postat 03 Martie 2016, 16:01 de PETREI
UN TRIO FORMIDABIL
Chiar in aceste momente Tatal Nostru din Primarie se afla in zona Parcului 1 Decembrie insotit de Ghitea si Csuzi ! Se analizeaza probail inlocuirea tramvaiului cu metroul ! Bolojan da din mana continuu si nervos dand indicatii celor doi ! Nea Nicu ar fi invidios pe Bolojan...
Postat 03 Martie 2016, 15:20 de TDS
Mangă
mang, de ce nu candidezi tu la PMO?
Postat 03 Martie 2016, 13:48 de no_name
multumim
votati psd
Postat 03 Martie 2016, 13:13 de pcr
tupeu
Probabil ca se refera la Beius, unde elita PNL sufera masiv dupa Domomcos. Primarele, scuturat rau de DNA, se vede tot el la carma orasului. Dar criteriile de integritate ale partidului il impiedica bietul sa candideze din nou sub sigla galbenilor. Totusi, zice-se ca nu are nici un pardon in a candida din nou. Dar independent. Iar liberalii se codesc de luni intregi in a desemna pe altcineva ca si candidat. Concluzia e una singura. Independent sustinut de clica penelistilor, ce tremura ca piftia de frica apropiatei pierderi a ciolanului. Una peste alta, candidatura lui Domocos nu ma mira. Atata poate omul, tupeu la maxim si foame eterna.Insa, daca PNL Beius va sustine demersul primarului, dovedesc inca odata, daca mai era nevoie, dezinteresul acestei organizatii fata de valorile reale ale societatii moderne si fata de nevoia de progres a beiusenilor.
Postat 03 Martie 2016, 13:10 de horia_simion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON