URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2011, 15:19

De Sărbători, poliţiştii bihoreni vor supraveghea bisericile, cluburile, şoselele şi frontiera

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, miercuri că aproximativ 550 de poliţişti vor patrula în perioada 20 - 26 aprilie, în perioada Sărbătorilor Pascale pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru a descuraja infracţiunile şi a asigura un trafic normal.

În timpul acţiunilor, poliţiştii vor patrula în echipe mixte, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al Judeţului Bihor.

"Poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat pentru combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, prostituţiei şi proxenetismului, identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

De asemenea, pentru a evita producerea evenimentelor deosebite, un echipaj special de intervenţie, care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă, se va afla permanent la sediul Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, în timpul acţiunilor, patrulele vor acorda o deosebită atenţie locurilor cu mare fluenţă de public. "În Noaptea de Înviere, de exemplu, pe toată durata desfăşurării slujbelor religioase, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult vor fi prezenţi echipe mixte de ordine publică, care au sarcina să prevină infracţiunile cu violenţă de orice fel, tâlhăriile, furturile din buzunare şi actele de profanare a locurilor de cult", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.

Pentru fluidizarea traficului rutier, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea acestora, poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere vor supraveghea şi dirija circulaţia pe principalele artere din localităţi.

Totodată, patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe toată durata sărbătorilor de Paşti pe drumurile din judeţ, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

În perioada sărbătorilor, poliţiştii vor efectua controale la societăţile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare, precum unităţile bancare, hipermarketuri, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

"Se va verifica şi modul în care lăcaşurile de cult sunt asigurate din punct de vedere al pazei bunurilor şi protecţiei împotriva incendiilor. Totodată, vor fi organizate activităţi pentru a se preveni furturile de animale, îndeosebi în mediul rural", a explicat inspectorul principal Alina Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON