URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iunie 2017, 17:49

De ajutor celor nevoiaşi: Caritas Catolica şi-a premiat voluntarii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociația Caritas Catolica a consacrat, marţi, o seară de gală aparte acelor persoane care şi-au jertfit timpul, talentul şi forţele, spre a-i ajuta în mod voluntar pe cei nevoiaşi, respectiv, au sprijinit activitatea organizaţiei.

În cadrul evenimentului, directorul general al Asociației Caritas Catolica, părintele Rajna József, a conferit diplome de apreciere la 70 de voluntari, incluzând voluntari individuali, grupuri de elevi, directori de instituţii şi reprezentanţi ai unor organizaţii de tineret şi asociaţii.

Gala a fost deschisă de episcopul Böcskei László, care a accentuat cât de importantă este în lumea contemporană revigorarea valorilor creştine şi umane, ca dragostea şi atenţia acordată altora, ce constituie premisele şi bazele voluntariatului.

Evenimentul, organizat în cadrul proiectului de voluntariat VOLO, finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, s-a încheiat cu o cină festivă şi un program muzical. Soliștii voluntari ai Asociației Caritas, Geambaşu Izabella și Cristina Romocea Cociuba au încântat publicul cu cântece religioase și muzică ușoară.

Iată câţiva dintre voluntarii mai speciali, care au primit diploma de apreciere, cu prezentarea făcută de Asociaţia Caritas Catolica:

D-na Koharic Ilona, care a apelat la ajutorul nostru în 2015, suferea de o boală gravă, care necesita tratamente şi intervenţii complexe din partea mai multor medici specialiști - pentru aceasta, i s-a acordat ajutor material pentru tratament. După o serie de intervenţii chirurgicale vitale, s-a însănătoşit. Este foarte recunoscătoare, drept pentru care ajută unde şi cum poate, înapoind dragostea şi atenţia pe care a primit-o. În mod regulat conduce programe de lucru de mână în căminele de bătrâni şi îi învaţă de vârstnici cum să se facă utili în modul lor.

Patru elevi ai Liceului Ady Endre au iniţiat programul Élet-Jel (Semn-de Viaţă) în cadrul căruia ei şi-au sacrificat întreaga vacanţă de vară, pentru a ţine săptămânal activităţi comunitare şi artistice, înfrumuseţând prin aceasta viaţa de zi cu zi ai rezidenţilor din Căminul Sf. Elisabeta.

Tinerii Asociației Viaţă cu Autism, care, în ciuda greutăţilor cu care se luptă ei înşişi, găsesc puterea să îi ajute şi pe alţii, şi sunt de ani de zile, voluntari loiali ai instituţiilor Caritas. Ajută unde şi cum pot: fac curăţenie, distribuie hrană nevoiaşilor, participă la acţiuni de gătit şi lucru de mână cu vârstnicii îngrijiţi de Caritas.

D-na Balázs Hajnalka, voluntară individuală, timp de zece ani a fost voluntara Caritas, înainte de a se muta în străinătate. Dar nici aşa nu s-a lăsat de voluntariat, ajută activitatea Caritas prin lucrări ce se pot efectua on-line, cum ar fi traducerile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON