URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2017, 17:49

De ajutor celor nevoiaşi: Caritas Catolica şi-a premiat voluntarii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociația Caritas Catolica a consacrat, marţi, o seară de gală aparte acelor persoane care şi-au jertfit timpul, talentul şi forţele, spre a-i ajuta în mod voluntar pe cei nevoiaşi, respectiv, au sprijinit activitatea organizaţiei.

În cadrul evenimentului, directorul general al Asociației Caritas Catolica, părintele Rajna József, a conferit diplome de apreciere la 70 de voluntari, incluzând voluntari individuali, grupuri de elevi, directori de instituţii şi reprezentanţi ai unor organizaţii de tineret şi asociaţii.

Gala a fost deschisă de episcopul Böcskei László, care a accentuat cât de importantă este în lumea contemporană revigorarea valorilor creştine şi umane, ca dragostea şi atenţia acordată altora, ce constituie premisele şi bazele voluntariatului.

Evenimentul, organizat în cadrul proiectului de voluntariat VOLO, finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, s-a încheiat cu o cină festivă şi un program muzical. Soliștii voluntari ai Asociației Caritas, Geambaşu Izabella și Cristina Romocea Cociuba au încântat publicul cu cântece religioase și muzică ușoară.

Iată câţiva dintre voluntarii mai speciali, care au primit diploma de apreciere, cu prezentarea făcută de Asociaţia Caritas Catolica:

D-na Koharic Ilona, care a apelat la ajutorul nostru în 2015, suferea de o boală gravă, care necesita tratamente şi intervenţii complexe din partea mai multor medici specialiști - pentru aceasta, i s-a acordat ajutor material pentru tratament. După o serie de intervenţii chirurgicale vitale, s-a însănătoşit. Este foarte recunoscătoare, drept pentru care ajută unde şi cum poate, înapoind dragostea şi atenţia pe care a primit-o. În mod regulat conduce programe de lucru de mână în căminele de bătrâni şi îi învaţă de vârstnici cum să se facă utili în modul lor.

Patru elevi ai Liceului Ady Endre au iniţiat programul Élet-Jel (Semn-de Viaţă) în cadrul căruia ei şi-au sacrificat întreaga vacanţă de vară, pentru a ţine săptămânal activităţi comunitare şi artistice, înfrumuseţând prin aceasta viaţa de zi cu zi ai rezidenţilor din Căminul Sf. Elisabeta.

Tinerii Asociației Viaţă cu Autism, care, în ciuda greutăţilor cu care se luptă ei înşişi, găsesc puterea să îi ajute şi pe alţii, şi sunt de ani de zile, voluntari loiali ai instituţiilor Caritas. Ajută unde şi cum pot: fac curăţenie, distribuie hrană nevoiaşilor, participă la acţiuni de gătit şi lucru de mână cu vârstnicii îngrijiţi de Caritas.

D-na Balázs Hajnalka, voluntară individuală, timp de zece ani a fost voluntara Caritas, înainte de a se muta în străinătate. Dar nici aşa nu s-a lăsat de voluntariat, ajută activitatea Caritas prin lucrări ce se pot efectua on-line, cum ar fi traducerile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON