URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Iunie 2017, 17:49

De ajutor celor nevoiaşi: Caritas Catolica şi-a premiat voluntarii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociația Caritas Catolica a consacrat, marţi, o seară de gală aparte acelor persoane care şi-au jertfit timpul, talentul şi forţele, spre a-i ajuta în mod voluntar pe cei nevoiaşi, respectiv, au sprijinit activitatea organizaţiei.

În cadrul evenimentului, directorul general al Asociației Caritas Catolica, părintele Rajna József, a conferit diplome de apreciere la 70 de voluntari, incluzând voluntari individuali, grupuri de elevi, directori de instituţii şi reprezentanţi ai unor organizaţii de tineret şi asociaţii.

Gala a fost deschisă de episcopul Böcskei László, care a accentuat cât de importantă este în lumea contemporană revigorarea valorilor creştine şi umane, ca dragostea şi atenţia acordată altora, ce constituie premisele şi bazele voluntariatului.

Evenimentul, organizat în cadrul proiectului de voluntariat VOLO, finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, s-a încheiat cu o cină festivă şi un program muzical. Soliștii voluntari ai Asociației Caritas, Geambaşu Izabella și Cristina Romocea Cociuba au încântat publicul cu cântece religioase și muzică ușoară.

Iată câţiva dintre voluntarii mai speciali, care au primit diploma de apreciere, cu prezentarea făcută de Asociaţia Caritas Catolica:

D-na Koharic Ilona, care a apelat la ajutorul nostru în 2015, suferea de o boală gravă, care necesita tratamente şi intervenţii complexe din partea mai multor medici specialiști - pentru aceasta, i s-a acordat ajutor material pentru tratament. După o serie de intervenţii chirurgicale vitale, s-a însănătoşit. Este foarte recunoscătoare, drept pentru care ajută unde şi cum poate, înapoind dragostea şi atenţia pe care a primit-o. În mod regulat conduce programe de lucru de mână în căminele de bătrâni şi îi învaţă de vârstnici cum să se facă utili în modul lor.

Patru elevi ai Liceului Ady Endre au iniţiat programul Élet-Jel (Semn-de Viaţă) în cadrul căruia ei şi-au sacrificat întreaga vacanţă de vară, pentru a ţine săptămânal activităţi comunitare şi artistice, înfrumuseţând prin aceasta viaţa de zi cu zi ai rezidenţilor din Căminul Sf. Elisabeta.

Tinerii Asociației Viaţă cu Autism, care, în ciuda greutăţilor cu care se luptă ei înşişi, găsesc puterea să îi ajute şi pe alţii, şi sunt de ani de zile, voluntari loiali ai instituţiilor Caritas. Ajută unde şi cum pot: fac curăţenie, distribuie hrană nevoiaşilor, participă la acţiuni de gătit şi lucru de mână cu vârstnicii îngrijiţi de Caritas.

D-na Balázs Hajnalka, voluntară individuală, timp de zece ani a fost voluntara Caritas, înainte de a se muta în străinătate. Dar nici aşa nu s-a lăsat de voluntariat, ajută activitatea Caritas prin lucrări ce se pot efectua on-line, cum ar fi traducerile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON