URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 06 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
23 Mai 2023, 12:25

De 1 iunie, distracția cucerește Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai colorat și distractiv festival pentru copii de 1 iunie, din județul Bihor, va avea loc în acest an în 3 locații din Oradea!

Pentru a fi cât mai aproape de toți copiii din oraș, festivalul se va desfășura în trei locații diferite, fiecare având un specific unic și o gamă variată de activități. Evenimentele vor avea loc simultan și vor oferi distracție și bucurie pe parcursul întregii zile, începând de la ora 10:00 și până seara la ora 22:00.

Cetatea Oradea - o aventură urbană plină de surprize și distracție

Distracția începe de dimineață cu parada mascotelor, picturi pe față și cu o sesiune de dans modern, iar jocurile creative, atelierele de origami, olărit, pielărit sau tâmplărie vor încânta întreaga familie de-a lungul zilei.

Pe scena aflată în curtea Palatului Princiar vor urca tinere talente orădene premiate și recunoscute național. Spectacolul majoretelor de la Liceul Don Orione, distins cu premiul I la concursul național „Bucharest Dance Awards 12”, va putea fi admirat de la ora 17.40, iar Darius Mabda, marele câștigător al ediției 2022 a concursului „Românii au Talent” va urca pe scenă alături de Ana Maria Mărgean începând cu ora 18.00.

Un moment deosebit va fi asigurat de Parada Norișorilor Plutitori care se vor plimba duios prin curțile cetății oferind voie bună vizitatorilor la ora 13.20.

O serie de activități educative și cursuri de parenting vor fi disponibile pentru părinți, oferindu-le informații valoroase despre dezvoltarea, creșterea copiilor și securitate cibernetică. Pentru tineri, cursurile interactive de siguranță rutieră și prevenție antidrog vor fi foarte utile și apreciate, iar cursul oferit de Logiscool îi va ajuta să-și petreacă timpul alături de alți copii de vârste apropiate, într-un mod distractiv, descoperind în același timp lucruri noi despre domeniul digital.

Aventura continuă pentru toți sărbătoriții cu o mulțime de atracții precum tobogane gonflabile, carusele, tir cu arcul și cu degustarea dulciurilor și a bunătăților de la food trucks.

Atmosfera vibrantă va fi asigurată de seturile live ale DJ-ilor Rogvaiv, Dubase și DJ Vision & Storm Events, iar concertele live, la care adolescenții se vor bucura de talentul și energia artiștilor preferați, precum Florian Rus și BRUJA, vor începe la ora 19.30, respectiv 21.00.

Orășelul copiilor - un paradis al zâmbetelor și jocurilor pentru cei mici

În Orășelul Copiilor micuții se pot bucura de activități captivante, precum desenele pe asfalt care vor aduce culori și magie în lumea lor, de întâlnirea cu îndrăgitul personaj Mickey Mouse, de ateliere interactive și mult-îndrăgitele picturi pe față.

Fie că este vorba de spectacole de teatru, de magie sau de dansuri moderne, fiecare moment va aduce un strop de farmec în experiența lor.

Pentru cei pasionați de sport și mișcare, Orășelul Copiilor le oferă o varietate de activități sportive: de la baschet și fotbal pentru a-și exersa abilitățile în echipă, până la lecții de karate, judo sau taekwondo WT pentru a învăța disciplina, copiii vor avea ocazia să se dezvolte fizic și mintal într-un mod distractiv și educativ.

Un moment special în program este parada Norișorilor, un spectacol fascinant în care micuții vor admira și se vor bucura de nori plutitori începând cu ora 11.00.

Pentru părinți, de la ora 14.00, va fi un seminar educativ despre parenting, unde vor putea descoperi noi abordări și metode de creștere și educare a copiilor lor. Acest moment de învățare și prezentare a experiențelor va consolida legătura dintre părinți și copii și va oferi instrumente valoroase pentru creșterea sănătoasă și fericită a micuților.

Orășelul Copiilor este locul unde aventura se împletește cu educația, distracția cu învățarea și bucuria cu dezvoltarea personală. Tabăra medievală va oferi participanților, indiferent de vârstă, o experiență autentică din lumea Evului Mediu. Copiii vor avea șansa de a descoperi tehnici de mânuit arme și de a învăța despre tradițiile și obiceiurile vremii, dezvoltând astfel creativitatea, abilitățile sociale și cunoștințele istorice, toate într-un mediu captivant și interactiv.

Spectacolul de la ora 18.30 aduce în prim-plan personajul fermecător Ella Bella, care are o misiune specială - aceea de a oferi momente magice prin spectacole interactive și muzicale.

Parcul Barcăului - o oază de activități sportive în natură

Printre atracțiile parcului se numără sesiunile de pictură pe față, prezența lui Mickey Mouse, mascota iubită de toți copiii și atelierele de baloane modelate.

Spectacolul de magie cu Bianca și Eduard va oferi momente pline de suspans și uimire, unde copiii și părinții vor fi transportați într-o lume magică, în care iluziile și trucurile spectaculoase par reale.

Activitățile sportive organizate de Decathlon vor aduce multiple beneficii și distracție pentru copii și întreaga familie, de la mic la mare, pe tot parcursul zilei.

Oradea Running Culture, activitatea de alergare realizată săptămânal în Oradea, pornește în 1 iunie din Parcul Barcăului, oferind o oportunitate unică energicilor de a bifa toate cele 3 locații din cadrul festivalului. Participanții pornesc la ora 19.00 din parc, vor staționa câteva minute în Orășelul Copiilor și se vor îndrepta spre Cetate. Astfel, prin cel mai simplu, dar eficient, mod, orădenii sunt invitați la mișcare, socializare și distracție. Copiii care doresc să se alăture acestui traseu, sunt rugați să participe însoțiți de părinți.

Echipa Salvadrone, prin prezentările și demonstrațiile lor, le va oferi copiilor o perspectivă fascinantă asupra utilizării dronelor în misiunile de salvare. Această experiență educațională îi va inspira pe cei mici să exploreze tehnologia și să înțeleagă importanța acesteia în ajutorarea celor în nevoie.

Cursul de la ora 16.00, despre importanța disciplinei pentru câini, îi va ajuta pe copii și părinți să afle informații valoroase despre cum să îngrijească și să educe corect blănosul casei. Acest curs are scopul de a crea o legătură mai strânsă și armonioasă între membrii familiei și animalul de companie.


Programul complet

Cetatea Oradea

10.00-22.00: Picturi pe față

10.00-13.30: Picturi pe sticlă

10.00-11.00: Parada mascotelor „Prietenii veseliei”

10.00-20.00: Tir cu arcul

10.00-11.00: Dans modern cu Jolța Camelia

11.00-14.00: Jocuri interactive cu personaje din poveste

11.00-13.00: Picturi pe reproduceri arheologice cu Noua Acropolă

11.00-12.00: Povești Jucăușe, specatcol de teatru cu Șerban Borda

12.00-15.00: Live DJ set - Rogvaiv

15.00-18.00: Live DJ set - Dubase

12.00-17.00: Ateliere creative și origami

12.00-16.00: Atelier olărit

12.00-16.00: Atelier pielărie

12.00-20.00: Atelier de tâmplărie

12.00-13.00: Seminar parenting cu blândețe cu Andrada Faina

13.00-14.00: Moment artistic - Corul de copii al Liceului Don Orione

13.00-14.00: Curs securitate cibernetică cu Logiscool

13.00-14.00: Curs siguranță rutieră - Serviciul Rutier I.P.J. BIHOR

13.20-14.00: Parada Norișorilor Plutitori

14.30-15.10: Parada Norișorilor Plutitori

15 00-16.00:  Cel mai bun magician, spectacol de magie cu Bianca si Eduard

15.00-20.00: Picturi pe sticlă cu Ioana Klein

15.00-17.00: Picturi pe reproduceri arheologice cu Noua Acropolă

15.00-16.00: Acțiuni de informare și prevenție antidrog susținute de Centrul de Prevenție Antidrog

16.00- 20.00: Cursuri de programare și robotică cu Logiscool

17.40-18.00: Spectacol majorete al Liceului Don Orione

18:00-19:00: Spectacol Darius Mabda & Ana Maria Mărgean

19:30-20:30: Concert Florian Rus

20:00-21:00: DJ Vision & Storm Events

21:00-22:00: Concert BRUJA

Orășelul copiilor

10.00-20.00: Picturi pe față

10.00-20.00: Ateliere interactive

10.00-20.00: Întâlnire cu Mickey Mouse

10.00-18.00: Desene pe asfalt, coordonate de Roxana Stan

10.00-20.00: Tabăra Medievală, coordonată de Deus Vult

11.00-12.00: Verselő Verserdő - Pădurea poeziilor, Spectacol de teatru Teatrul Liliput (limba maghiară)

11.00-12.00: Curs siguranță rutieră - Serviciul Rutier I.P.J. BIHOR

11.00-11.40: Parada Norișorilor Plutitori

12.00-12.40: Parada Norișorilor Plutitori

12.00-17.00: Mascota CSM: Întâlnire cu mascota CSM,

13.00-14.00: Povești Jucăușe- spectacol teatru, Șerban Borda

14.00-15.00: Seminar parenting cu blândețe cu Andrada Faina

14.00-14.30: Baschet, coordonatde Clubul Sportiv Crișul Oradea

14.30-15.00: Fotbal pentru copii, coordonat de Clubul Sportiv Crișul Oradea

15.00-16.00: Karate, Judo, Kempo, Taekwondo WT - Clubul Sportiv Crișul Oradea

15.30-16.00: Spectacol de majorete al Liceului Don Orione

16.00-17.00:  Dans Modern cu Jolța Camelia

17.00-18.00: Cel mai bun magician, spectacol de magie cu Bianca si Eduard

17.00-18. 00: Parada mascotelor cu Prietenii Veseliei

18.00-21.00: Jocuri interactive cu copii si personaje

18.00-19.00: Acțiuni informare prevenție antidrog

18.00-19.00: Întâlnirea fanilor cu CSM Oradea

18.30-19.30: Spectacol Ella Bella

Parcul Barcăului

10.00-22.00: Picturi pe față

10.00-22.00: Decathlon: Activități sportive cu Decathlon

10.00-11.00: Statuie vivantă

11.00-12.00: Acțiuni informare prevenție antidrog

11.00-12.00: Picturi pe față

12.00-14.00: Atelier arte performative, MA Hub

12.00-20.00: Pista cu obstacole gonflabile

12.00-20.00: Joc distractiv: Costume Sumo Joc distractiv

13.00-14.00: Atelier creativ

14.00-17.00: Salvatorii cu drone cu Salvadrone

15.00-22.00: Mascota Mickey

15.00-16.00: Baloane modelate

15.00-16.00: Povești Jucăușe- spectacol teatru, Șerban Borda

16.00-19.00: „Și câinii au nevoie de reguli” - Asociația iubitorilor de câini Oradea

17.00-18.00:  Portrete în creion

19.00-20.00: Cel mai bun magician, spectacol de magie cu Bianca și Eduard

19.00-20.00: Atelier creativ

19.00: Oradea Running Culture

21.00-22.00: Statuie vivantă

Detalii online: https://festivalulcopiilororadea.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/festivalulcopiilororadea/

E-mail: office@visitoradea.com

______________________________

Festivalul Copiilor Oradea 2023 este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea

Parteneri: Auchan România, Auto Bara, Decathlon Oradea, Digi, Auto Bara.

(Visit Oradea)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6099 RON
  • 1 EUR = 4.9633 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON