URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Decembrie 2018, 15:01

Daruri pentru 100 de copii, din partea pompierilor bihoreni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până în ajunul Crăciunului, pompierii bihoreni îmbină misiunile de salvare cu cele umanitare. În cadrul proiectului caritabil "Daruri de la pompieri pentru 100 de copii", militarii de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana şi din cadrul fiecăreia din cele 12 subunităţi au identificat în raioanele de intervenţie în care acţionează, copiii care pot fi fericiţi de sărbători doar cu ajutorul semenilor.

"Astfel, pompierii militari din întreg judeţul au intervenit şi vor continua să "descindă" pe parcursul întregii săptămâni, de această dată încărcaţi cu daruri şi diverse bunuri, în Oradea: la o familie cu 6, respectiv la una cu 7 copii, din care unul cu grave probleme de sănătate; la patru copii a căror mamă este bolnavă de cancer; la surorile şi mama fetiţei decedate în urma accidentului produs în 29 noiembrie, lângă Parcul Salca din Oradea; la cinci fraţi, cu vârste între 6 şi 14 ani, fără mamă, crescuţi de tată; în Hidişelul de Sus: la un copilaş orfan de ambii părinţi, crescut de bunica bolnavă;  în Iteu, Dijir, Suiug, Boianu Mare: la 12 copii din familii nevoiaşe; în Tulca: la şase fraţi cu vârste între 4 şi 14 ani, abandonaţi de mamă, cu tatăl plecat să muncească în străinătate, lăsaţi în grija bunicii bolnave; în Gurbediu, Tinca şi Hodişel: la trei copii bolnavi şi alţi şase din familii cu situaţie financiară precară; în Budureasa, Roşia, Ioaniş, Luncşoara, Beznea, Groşi, Băiţa, Nucet, Vaşcău, Câmpani, Izbuc, Poieni de Sus, Săcueni şi Valea lui Mihai: la 43 de copii cu diferite probleme (orfani de un părinte, bolnavi, trăind la limita subzistenţei etc.)", se arată într-un comunicat ISU Crişana transmis joi.

De asemenea, salvatorii au mers şi la cele patru surori Toma, care în luna iulie, au fost victimele unui accident rutier petrecut în faţa sediului Poliţiei Rutiere Bihor. Cele patru fete se aflau pe trotuar şi au fost lovite de un şofer vitezoman. Mai mult, acasă, la Sălard, surorile mai au un frate imobilizat la pat, şi el victimă a unui accident rutier.

"Membrii echipajului de descarcerare, care au acţionat pentru salvarea surorilor de 8, 12, 14 şi 20 de ani, profund impresionaţi de drama familiei, care trecuse anterior printr-un eveniment similar s-au implicat îndeaproape în sprijinirea ulterioară a acestora, iar acum, în prag de sărbători, au dorit să meargă personal să le vadă, să fie alături de ele şi de întreaga familie greu încercată şi să le aducă zâmbetul pe buze, echipamentul şi accesoriile folosite în acest sens constând în apropiere sufletească, colinde, daruri pentru copii şi diferite bunuri pentru familie", se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON