Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost eliberat condiţionat, marţi, după decizia definitivă a Tribunalului Bucureşti.
El a executat mai puţin de trei ani din pedeapsă. La momentul sentinţei, Voiculescu era internat sub pază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Eliberarea condiţionată a fost decisă pe baza comportamentului şi a unei serii de lucrări ştiinţifice scrise de condamnat. Totodată, din prejudiciul uriaş de 282 de milioane de lei imputat lui Voiculescu, a fost recuperată doar o mică parte, mai puţin de 40 de milioane de lei.
Pe lângă această sumă, Curtea de Apel Bucureşti a dispus şi confiscarea a alte 40 de milioane de euro, bani ce reprezintă produsele infracţiunii. Până acum, Statul a recuperat de la fiicele lui Dan Voiculescu peste 28 de milioane de lei (aproximativ 6,3 milioane de euro), iar de la omul de afaceri s-a recuperat suma de 9 milioane de euro.
Şi unele imobile au fost recuperate de la Dan Voiculescu şi firma pe care o controlează. În 2014 Ministerul Finanţelor a trecut în proprietatea sa blocul turn al firmei Grivco SA, sediul Antenei 3 din Băneasa şi terenurile aferente. Niciunul dintre aceste imobile nu a fost valorificat până în prezent de către Statul Român, scrie euractiv.ro.
În schimb, Fiscul a reuşit să valorifice alte două clădiri care au aparţinut familiei Voiculescu. Este vorba despre o vilă din Predeal a Cameliei Voiculescu, vândută de stat cu aproape 400.000 de euro, dar şi un apartament din Kiseleff, pentru care s-a încasat aproape 350.000 euro.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.