URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2019, 16:42

Dan Barna, criticat fiindcă, la Oradea, s-a oferit să-i dea autograf lui Emeric Ienei. Candidatul USR PLUS spune că e "fake news" că nu l-ar fi recunoscut (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un videoclip publicat de eBihoreanul.ro din timpul vizitei lui Dan Barna la Oradea a stârnit controverse în mediul online. Mai multe persoane au criticat în termeni duri faptul că şeful USR s-a oferit să-i dea un autograf lui Emeric Ienei, antrenor legendar de fotbal, care a câştigat cu Steaua, în 1986, Cupa Campionilor Europeni. Alţii au mers mai departe şi au speculat că Barna nici măcar nu l-ar fi recunoscut pe nea Imi, lucru despre care candidatul USR PLUS a spus că este "fake news".

Cu ou şi cu oţet...

Ştirea privind vizita lui Dan Barna la Oradea a fost preluată de mai multe site-uri naţionale de ştiri, care au inclus şi videoclipul publicat de BIHOREANUL. Spre exemplu, DigiSport.ro a scris că liderul USR a făcut "o gafă de proporţii", oferindu-se să-i dea un autograf lui Ienei.

Mai mult, o mulţime de internauţi au comentat că gestul lui Dan Barna a fost penibil. "Prietene, nu cred că realizezi cât de penibil ai devenit împărţind autografe peste tot. Rar mi-a fost dat să văd aşa ceva. L-aţi prins pe Emil Constantinescu?", i-a transmis unul dintre ei. 

Actorul Alex Bogdan i-a scris lui Barna pe pagina de Facebook: "Tu cred că dacă te vezi în oglindă zici la fel: vă dau un autograf? (...) Cum să umbli, mă, pe străzi şi să-i zici lui Ienei dacă vrea un autograf?".

"Era bine dacă va dădea domnul Ienei dumnevoastră un autograf, nu invers. Dânsul este mai cunoscut şi are nişte realizări în spate, pe când dumneavoastră nu aveţi deocamdată nimic doar vorbe", a scris altcineva.

Momentul a fost ironizat şi pe pagina de Facebook Trolo Sport, cu zeci de mii de fani. Administratorii au preluat din video-ul publicat de eBihoreanul.ro momentul în care Barna întreabă "Vă dau un autograf?", urmat de cel în care un USR-ist din mulţime spune: "Nea Imi, daţi-i şi dumneavoastră un autograf!", completând scena cu actorul Zach Galifianakis, care râde de parcă plânge. 

"Îl cunoaştem? Nu-l cunoaştem?"

Unii dintre internauţi au speculat că Dan Barna nici măcar nu l-ar fi recunoscut pe Emeric Ienei, acuzându-l că nu ştie "valorile ţării". "Care-i treaba cu domnul Ienei? Îl cunoaştem, nu-l cunoaştem, avem şi noi un pic de cultură şi respect? Ştiţi treaba cu autografu’ la Oradea?", a scris unul dintre ei.

"Un potenţial preşedinte care nu-şi cunoaste valorile, fie ele şi sportive, ale ţării, nu îşi va şti nici responsabilităţile", a comentat o tânără tot pe reţelele de socializare.

Reacţia lui Barna: Fake news!

După toate aceste reacţii, Dan Barna a postat, vineri, pe propria pagina de Facebook un video realizat de echipa lui în care se poate observa interacţiunea pe care a avut-o cu antrenorul Emeric Ienei în centrul Oradiei.

Barna se prezintă şi-i spune lui Ienei: "Mă bucur să ne cunoaştem. Ce mai faceţi?". "Sunt accidentat", îi răspunde antrenorul. "Vă dau un autograf, că e interesant aşa, de la un politican...", spune şeful USR cu zâmbetul pe buze. Însă, evident, nu a fost o glumă, căci candidatul USR PLUS s-a şi pus pe loc să scrie autograful. 

De altfel, în postarea sa, Dan Barna nu neagă că s-ar fi oferit să semneze un pliant pentru Emeric Ienei, ci neagă doar informaţiile vehiculate de comentatori şi anume că nu l-ar fi recunoscut pe legendarul antrenor, ajuns la vârsta de 82 de ani, comentând: "Fake news-ul că nu l-aş fi recunoscut e la fel de credibil precum informaţia că s-a aflat că nu beau apa lichidă".

Cât despre deja celebrul autograf, Barna caracterizează scena astfel: "Am fost onorat şi emoţionat să am cu el un dialog de câteva minute în care m-a încurajat, la finalul căruia, cu umor şi eleganţă, am făcut şi un schimb de autografe". 

Emeric Ienei: I-am urat succes

Într-o intervenţie telefonică la B1 TV, Emeric Ienei a spus că Dan Barna l-a recunoscut. 

"Da, sigur că m-a recunoscut. Da, da (n.red. întrebat dacă l-a recunoscut şi el pe politician şi dacă îl simpatizează). Au fost mai mulţi prieteni de-ai lui, nişte oameni care-l votează, şi m-au recunoscut. Eu am stat de vorbă cu el şi i-am urat succes. După aceea a venit această problemă… Asta (n. red. faptul că Barna a vrut să-i dea un autograf) este o chestie de inteligenţă", a declarat Emeric Ienei la B1TV, citatul fiind preluat de DigiSport.ro. 


Postarea lui Dan Barna, pe Facebook:

Micile bucurii mari ale campaniei

Ieri, la Oradea, am avut bucuria să îl întâlnesc pe Emerich Jenei, un senior distins cu seninătate în vorbă şi în privire. Eram prea mic pentru a-mi aminti performanţele Nadiei sau ale lui Năstase, astfel încât marile bucurii sportive ale copilăriei mele se numesc Craiova Maxima din '83 a lui Ilie Balaci, extraordinara olimpiada a României la Los Angeles în '84 şi Steaua lui Emeric Ienei din '86.
Emeric Ienei este unul din oamenii care ne-a arătat tuturor că dacă crezi în victorie şi munceşti ea va veni cu siguranţă.
Am fost onorat şi emoţionat să am cu el un dialog de câteva minute în care m-a încurajat, la finalul căruia, cu umor şi eleganţă, am făcut şi un schimb de autografe.
Îi doresc sănătate şi sper să ne vedem din nou cât mai repede.

P.S.: Fake news-ul că nu l-aş fi recunoscut e la fel de credibil precum informaţia că s-a aflat că nu beau apa lichidă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ienei
Detest in ultimul hal fotbalul (la fel de mult ca tenisul...), fotbalistii cu aerele lor de vedete si galeriile isterice de sporteri dar, odinioara, inainte de '89, ma uitam la meciurile importante ale romanilor. Am vazut acea finala a CCE si m-am bucurat enorm de succesul echipei Steaua!! E considerata cea mai mare realizare a fotbalului romanesc, chiar daca a fost obtinuta prin lovituri de la 11m!! Peste ani, dupa '89, Romania pierde nus' ce meci in CM si toata presa autohtona latra ceva de genul: "Ne-a invins nedreapta loterie a loviturilor de la 11 metri!!" Pai cum e copilasi??!! La Sevilla a fost OK, apoi NU??!! Oricum, acest oarecare Barna e un CACAT fata de Ienei, pe care il admir chiar daca e un om de fotbal!!
Postat 28 Octombrie 2019, 08:50 de AnaConda
@Dan Barna
1. Daca nu-l recunosteai si te ofereai sa-i dai un autograf rezulta ca esti o persoana lipsita de cultura generala in domeniul sportului. 2. Zici ca l-ai recunoscut si totusi te-ai oferit sa-i dai un autograf. Asta denota: trufie, prostie, megalomanie, lipsa de diplomatie etc., "calitati" pe care parca nu le-as vrea la un presedinte de tara. Era mai bine pentru tine punctul 1 domnule draga. Puteai fi o persoana foarte bine informata in alte domenii decat sportul. Incearca sa aplici regula: mai bine sa taci si sa pari prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! Votul meu l-ai pierdut!
Postat 27 Octombrie 2019, 11:27 de Kid
Încă unul ca Dancila
Cum sa fi atât de incult sa faci un asemenea gest? Adica tu Dan Barna, un neica nimeni ,un om apărut de nicăieri fără realizări sa i dai un autograf unei legende...va dati seama de pregătirea, de cultura generală al acestuia si de cat de îngustă este gândirea acestui Dan Barna. Asta de ajunge presedinte da autografe la Bruxelles:)))...nici o diferenta intre el si Dancila
Postat 27 Octombrie 2019, 08:22 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON