URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Decembrie 2023, 15:48

Cutremurător! Două fete de 15 ani s-au sinucis împreună, aruncându-se în gol de la 20 de metri

Cutremurător! Două fete de 15 ani s-au sinucis împreună, aruncându-se în gol de la 20 de metri foto: gddhd.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caz șocant în județul Hunedoara. Două adolescente cu vârste de 15 ani au murit, după ce s-au aruncat împreună în gol de pe un turn de apă înalt de circa 20 de metri, ce aparține unei foste fabrici din municipiul Lupeni.

S-a întâmplat sâmbătă după amiază, iar cele două fete sunt din orașul Uricani.

Înainte de a comite acest gest, una dintre fete a sunat-o pe mama sa pentru a-i spune că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, femeia anunţând imediat Poliţia. Antena1 spune că fata ar fi lăsat și un bilet de adio.

„A sunat-o pe maică-sa şi maică-sa a sunat la 112, iar taică-su a plecat din Uricani cât a putut de repede, pentru că ştia că are probleme fetiţa”, a declarat, potrivit ObservatorNews.ro, primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu.

Mai multe echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni şi echipaje medicale au mers la fața locului, însă au ajuns prea târziu. Și tatăl fetei (angajat al Primăriei Uricani) a ajuns acolo, deodată cu pompierii, însă fiica sa era deja decedată. 

Medicii au încercat resuscitarea celei de-a doua fete, dar fără rezultat.

„Când a ajuns erau deja căzute amândouă, se aruncase, telefoanele lăsate sus pe clădire, îmbrăcate cum era, de vreme mai rece, căzute pe un teren din ăla accidentat, piatră. Cert este că au premeditat lucrul ăsta. Şi-au ales locul, deci nu s-au dus la întâmplare”, a mai spus primarul.

Presa scrie că fetele au fost găsite cu fața în sus, fapt ce ar putea însemna că s-au aruncat cu spatele de pe turnul înalt de circa 20 de metri.

Rămâne ca anchetatorii - Poliția Lupeni și Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani - să stabilească ce anume le-a determinat pe cele două adolescente să își pună capăt zilelor la o manieră atât de cruntă.

Cele două copile proveneau din familii obișunuite, nu lipseau de la școală și nu s-au plâns colegilor că ar avea probleme acasă.

Digi24 arată că fetele au fost colege până în clasa a VIII-a și au rămas prietene după ce au început cursurile la licee tehnologice, una în Uricani, cealaltă în Vulcan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON