URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2011, 08:37

Curvele lui Nechi: Cea mai mare reţea de prostituţie din Oradea, cuprinzând şi minore, a fost destructurată (FOTO)

Curvele lui Nechi: Cea mai mare reţea de prostituţie din Oradea, cuprinzând şi minore, a fost destructurată (FOTO) ÎN CĂTUŞE. Ciprian Nechi şi prietenul său Ioan Sălăjan (fundal) au fost arestaţi săptămâna trecută la cererea procurorilor DIICOT, acuzaţi că au scos fete la mezat pentru sume între 50 şi 200 de lei. Printre cele 15 tinere prinse în plasa proxeneţilor se numără şi Bianca Florentina Hadadea (foto dreapta), o tânără de 19 ani pasionată de pozat, cercetată acum pentru prostituţie
Curvele lui Nechi: Cea mai mare reţea de prostituţie din Oradea, cuprinzând şi minore, a fost destructurată (FOTO) FAMILIE LA RĂCOARE. Marţea trecută, Ciprian Nechi (stânga) şi prietenul Ioan Sălăjan (dreapta) au fost arestaţi de Tribunalul Bihor, împreună cu mama celui dintâi, Aurora Iacob, şi cu fosta soţie a acestuia, Florina. Supărat că a fost prins în obiectiv, Nechi s-a răzbunat pe fotoreporterul BIHOREANULUI cu o flegmă bine direcţionată în aparat. Atâta cât poate şi el...
Curvele lui Nechi: Cea mai mare reţea de prostituţie din Oradea, cuprinzând şi minore, a fost destructurată (FOTO) SUPERFATA. Una dintre prostituatele care produceau pentru soţii Nechi, Bianca Hadadea, şi-a promovat imaginea şi în tabloidul Cancan, la rubrica "Superfete", unde a strâns câteva "comentarii" în care i se cereau întâlniri. Poate, de fapt, asta şi voia...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un dosar cu 6 volume şi 1.800 de pagini, conţinând zeci de declaraţii şi stenogramele a sute de convorbiri telefonice purtate de pe 30 de cartele, urmărite timp de 3 luni.

Acesta e rezultatul celei mai ample anchete a poliţiştilor orădeni din acest an, vizând o grupare specializată în proxenetism şi trafic de persoane care racola tinere pentru a le pune "la produs" în bordeluri din Oradea, Satu Mare şi Timişoara.

Printre fete se numără şi eleve de liceu cu vârste între 14 şi 16 ani, dintre care două de la colegiile Dimitrie Leonida şi Iosif Vulcan. Fetele se vindeau pentru sume între 50 şi 200 de lei unor clienţi stârniţi cu anunţuri de mică publicitate comandate de proxeneţi în jurnalele locale. Între ei patroni, funcţionari, poliţişti de frontieră, dar şi doi preoţi!

Anunţuri la verificat

"Blondă înaltă, senzuală, ofer clipe de neuitat de toate tipurile, genurile. Sună-mă, nu vei regreta!". "Brunetă, dotată, ofer clipe dulci. Sună-mă". Zeci de asemenea anunţuri apărute la rubrica de matrimoniale a Jurnalului bihorean au fost verificate, începând din luna mai, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din Oradea. Toate fetele răspundeau la numere diferite de telefon, dar în urma verificărilor poliţiştii au descoperit că, de fapt, anunţurile fuseseră comandate de aceiaşi proxeneţi cu state vechi: Ciprian Nechi şi fosta sa soţie, Florina.

Cei doi aveau deja o condamnare din 2008, tot pentru proxenetism şi trafic de minore, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce fuseseră prinşi că în perioada 2004-2005 au exploatat două adolescente fugite de acasă. Cu câte şapte clase primare "la bază", fetele câştigau bani frumoşi prostituându-se cu clienţi racolaţi tot prin anunţuri în ziar. La vremea respectivă poliţiştii au descoperit că fiecare minoră câştiga lunar circa 2.000 de dolari, bani din care Ciprian Nechi, patron la o firmă de intermedieri imobiliare, le lua jumătate pentru a-i investi în terenuri, într-o pădure şi o casă lângă Oradea.

03 Florina Nechi.jpgBack in business

Anul trecut, Ciprian şi Florina Nechi (foto), între timp divorţaţi, s-au reapucat de afaceri. Femeia plasa prostituate atât direct, ducându-le pe Calea Aradului, cât şi în combinaţie cu fostul soţ prin anunţuri de mică publicitate. Fetele erau racolate şi apoi "încercate" de Ciprian Nechi şi de amicul său, Ioan Sălăjan, poreclit "Grasu", după care erau cazate în apartamente închiriate pe străzile Ioan Cantacuzino, Dacia şi Cantemir.

În total, poliţiştii au reuşit să identifice 15 tinere din Bihor care au prestat în apartamentele respective. Dintre acestea, şase sunt minore, două având 14 ani, iar alte patru 16 ani, unele cu studii abandonate, altele eleve în Satu Mare ori la Oradea, inclusiv la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida şi Colegiul Naţional Iosif Vulcan.

Cristina, una dintre adolescentele de 14 ani, a prestat pentru soţii Nechi din ianuarie 2010. "Eram cu prietena mea, Anca, prin care i-am cunoscut pe Nechi şi Sălăjan. După ce ne-am culcat cu ei, eu cu Nechi, iar ea cu Sălăjan, ne-au dus la Florina. Nechi i-a spus că ne-a adus ca să ne prostituăm la cameră, iar ea să aleagă pe una din noi pe care s-o cazeze la ea. Când a aflat câţi ani avem, Florina a zis că nu vrea probleme, iar Nechi ne-a dus la locuinţa lui din Cantemir. Ne-a spus că ne va caza el, că ne cumpără prezervative, că face rost de clienţi, iar banii îi împărţim pe jumătate", se arată în declaraţia dată de fată.

Pedeapsă pe centură

În apartamentele-bordel fetele aveau reguli stricte. Nu aveau voie să iasă decât cu încuviinţarea lui Nechi, iar sumele încasate trebuia să le noteze scrupulos în carneţele şi să le păstreze în sertare separate, de unde el îşi lua partea în fiecare seară, împreună cu prietenul Ioan Sălăjan.

Fetele împărţeau frăţeşte cheltuielile de întreţinere şi erau supravegheate de prostituate mai vechi în branşă, iar proxenetul le însoţea la orice deplasare. Pentru a nu fi luate la ochi de vecini, bărbatul a postat pe uşa apartamentului un afiş cum că în locuinţă, de fapt, se află un punct de lucru pentru un broker de asigurări.

Cristina nu a stat mult în apartament. Întrucât nu a respectat dispoziţia lui Nechi de a nu ieşi din casă fără ştirea lui, a fost pedepsită şi dusă la produs pe şoseaua de centură. "S-a supărat şi a zis că nu mă mai lasă să mă prostituez la cameră. M-a dus la Florina pe Bulevardul Dacia, care m-a scos la produs pe Calea Aradului, unde mă supravegea personal sau prin intermediul unor alte persoane şi apoi îmi lua o parte din banii câştigaţi. În apartamentul ei de pe Dacia doar mă odihneam", a povestit fata anchetatorilor.

La sex înainte, la declaraţii înapoi

Pentru a aduna probe, poliţiştii au pus sub urmărire atât numerele de telefon folosite de proxeneţi, cât şi pe cele ale fetelor. În total, 30 de numere au fost urmărite timp de 3 luni. Potrivit unor surse judiciare, n-a fost deloc uşor, deoarece lunar pe aceste numere intrau peste 1.000 de apeluri. În urma interceptărilor, poliţiştii au reuşit să găsească zeci de clienţi. De la studenţi şi simpli muncitori până la medici, funcţionari, patroni şi chiar doi preoţi, unul din Oradea şi un altul din zona Aleşdului.

Sunaţi de poliţişti pe numerele folosite la programarea escapadelor amoroase, unii au refuzat categoric, iar alţii au acceptat cu greu să dea declaraţii. Nici nu-i de mirare, din moment ce mulţi sunt căsătoriţi, unii fiind consideraţi adevărate pilde morale, cum e şi cazul feţelor bisericeşti. Sursele BIHOREANULUI spun că cei doi preoţi dornici de sex plătit s-au prezentat la Poliţie doar după ce li s-a atras atenţia că în caz contrar vor fi citaţi oficial la domiciliul conjugal.

Un alt client, mic întreprinzător, s-a prezentat numai după ce i s-a promis că soţia sa nu va afla niciodată nimic. Aşa s-a descoperit, de pildă, că "blonda senzuală" din anunţul matrimonial presta în Cantemir şi trebuia aleasă dintre trei... brunete. "Erau trei fete, mi-au spus să aleg pe care o vreau", a povestit bărbatul, care a şi indicat tinerele într-un album făcut în timpul anchetei de către poliţişti. Cele trei sunt Nagy Rozalia, concubina lui Nechi, fosta lui soţie, Florina, şi Marina Timoş, o tânără fugită de acasă în 2003, când a şi fost dată dispărută de părinţi. Nici una nu era, însă, blondă. Până la urmă, însă, detaliul n-a mai contat.

Pasate

Poliţiştii au aflat că Sălăjan şi Nechi au dus fetele la produs chiar şi în Tmişoara, iar una dintre prostituate, Florentina Clitan, a racolat două surori gemene din Satu Mare pe care le-a adus la produs la Oradea, în timp ce tot ea a dus două fete de aici la Satu Mare, pentru clienţi găsiţi la fel, prin mica publicitate.

03 Aurora Iacob.jpgÎn afacere a intrat şi mama lui Nechi, Aurora Iacob (foto), ca furnizoare de clienţi, dar şi ca matroană, având trei fete "cazate" şi exploatate în locuinţa sa de pe strada Jules Verne, iar ulterior şi în apartamentul închiriat de fiul ei.

Potrivit anchetatorilor, încasările erau foarte mari, fetele luând între 50 şi 200 lei pentru o partidă de sex, "în funcţie de preferinţele clienţilor". "Cu titlu exemplificativ arătăm că, potrivit declaraţiei date de una dintre gemenele de 16 ani, câştigul zilnic obţinut doar de ea în apartamentul din Cantemir era de circa 1.000-1.400 lei, din care jumătate îi revenea inculpatului Nechi Ciprian", se arată în încheierea prin care, săptămâna trecută, Tribunalul Bihor a dispus arestarea bărbatului, a fostei sale soţii, Florina, a mamei, Aurora Iacob, şi a amicului Ioan Sălăjan, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de proxenetism şi trafic de minori, iar în cazul celor doi bărbaţi, şi de relaţii sexuale cu minori. Alte patru persoane sunt cercetate în acelaşi dosar, deocamdată în stare de libertate, iar nouă tinere au fost învinuite de prostituţie.

În lucru

Ancheta coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Oradea nu este încă finalizată. După mai multe luni de supraveghere, poliţiştii DIICOT au descins la 12 locuinţe, unele închiriate, altele aflate în proprietatea proxeneţilor, de unde au confiscat înscrisuri, telefoane mobile şi calculatoare care urmează să fie analizate, existând suspiciunea că Nechi şi Sălăjan traficau prostituate şi pentru proxeneţi din străinătate.

Cum era de aşteptat, cei doi şi ajutoarele lor neagă toate acuzaţiile, declarând că le-au vizitat pe fete doar în calitate de clienţi şi că le-au cazat în casele lor doar pentru a le ajuta. Ca nişte buni samariteni, ce mai...


SPĂRGĂTOR DE OCAZIE
La furat prin Boga

03 Ciprian Heredea.jpgCiprian Nechi a mai fost anchetat şi în luna februarie a anului trecut după ce, împreună cu un fost jandarm din Beiuş, Ciprian Heredea (foto), fiul grefierei şefe de la Parchetul local, cu orădeanul Tiberiu Macarie şi cu Alexandru Trip din Tileagd, a spart mai multe vile din satul de vacanţă Boga, de unde au furat băuturi şi produse electrocasnice.

Trip şi Macarie au fost arestaţi imediat după demararea anchetei, dar Heredea, dispărut în prima fază, a fost găsit doar după câteva luni.

Cei patru au fost trimişi în judecată pe 25 martie 2010, iar ulterior eliberaţi sub control judiciar. Procesul se află, încă, pe rolul Judecătoriei Beiuş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
Mafiaa ORadea
Asa spun eu sa va dau mue la toata lumea
Postat 01 Iulie 2012, 03:38 de Mafiaa ORadea
nechi
nu ii judecati voi pe nechi si pe salajan daca nu aveti habar de ce si cum au facut. stttt gura
Postat 06 Aprilie 2012, 19:16 de iasmina
ma *
MASI FUTE CU ORI CINE
Postat 21 Martie 2012, 13:02 de adina
m
oameni ca ei asa merita ..daca stati sa va ganditi nu au fetele nici o vina de vina pt ca sunt oameni care nu au bani ..si oricine ar face orice pt bani de vina sunt ei pt ca exista oameni ca ei
Postat 05 Decembrie 2011, 05:36 de m
m
chiar ca meritau sa fie prinsi daca fac asa ceva cum sa isi pacaleasca fete minore si sa ajunga sa faca asa ceva ..la inchisoare cu ei
Postat 05 Decembrie 2011, 05:32 de m
albino
mafiotul asta salajean a fost numit si borsari albino
Postat 02 Decembrie 2011, 19:01 de hugo
ipocriti
Politaii impart totdeauna banii cu pestii si iau si plata in naura . Exista vre o tara inclusiv islamica unde nu se vinde sex? Dar noi ortodoxii ipocriti ziua predicam in biserica seara cumparam sex dar oficial suntem contra.
Postat 28 Noiembrie 2011, 11:40 de adevarat
lll
mai au anunturi in jb sau greses
Postat 28 Noiembrie 2011, 10:35 de jonny
Numai atat?
Pai eu am aflat "tangential" de la unul care se ocupa cu "de toate" ca exista o retea, de ani buni, in zona centurii, spre Bors, Episcopia, ba mai trimit pe ele si peste granita... Am ramas tablou cand am aflat ca respectivii, eu ii stiam din vedere pe doi, traiau pe picior mare, cu familiile (unele cu piele cam..colorata si membri multi), din ce le trimiteau "fetele"... Astia cum scapa cam am inteles ca sunt mereu prezenti pe centura sa supravegheze "fetele"?...
Postat 27 Noiembrie 2011, 17:34 de o oarecare
rusine bianca
rusine sati fie bianca
Postat 27 Noiembrie 2011, 15:58 de angela
h
si noi ce mai f*?
Postat 25 Noiembrie 2011, 16:47 de h
curve...
vah vah Lavi Lavi azi pentru 20 de lei....maine pentru 2 fire de tzigari.... mie mi.ar fii si rusine sa mai ies din casa daca as fi in locu taw....
Postat 25 Noiembrie 2011, 16:09 de anonim
.......
despre fata de la iosif vulcan nu este nimic adevarat! nu ar fi in stare de asta niciodata! cealalta e o zdreanta!
Postat 25 Noiembrie 2011, 16:08 de anonim
curve...
cat despre eleva din pedagogic nu este adevarat,....e o comoara de fata si nu ar fi in stare de asa cva....Si astfel de oameni precum Salajan si Nechi ar merita sa putrezeasca in inchisoare deoarece au distrus viitorul multor tinere...Un sfat pentru toti care practica ascest lucru....ganditi-va ca pentru fiecare om exista un D-zeu...si banii nu se castiga prin asa cva....daca vr sa ai bani...obtine-i cinstit!!!! nu dupa curu altora
Postat 25 Noiembrie 2011, 16:04 de anonim
curve...
wsm...eleva de 16 ani din Dimitrie Leonida s.o facut celebra in cartierul velentsa....o cunosc foarte bine si stiu de ce ii in stare pentru a avea bani...aceasta a intretinut relatii sexuale cu cumnatul ei Ioan Salajan pentru suma de 20 de lei....ce iefina ii fata...sa se f* cu barbatu lu sorasa....wsm....numele ei este Lavinia,,....
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:54 de anonim
djhd
Unele lucruri sunt exagerate. Despre cele doua fete nu este adevarat, nu se prostituau. Oricum wsm de ei, sa putrezeasca in inchisoare pentru tot ce au facut! Numai asta le poti dori la astfel de oameni...
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:47 de anonimus
curve...
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:44 de anonim
curve...
eleva de 16 ani din oradea de la liceul dimitrie leonida era cumnata lui ioan salajan....si aceasta presta servicii pentru el....o cunosc ff bine pe fata asta...ii o penala,,,de cea mai joasa spetza...numele ei este Lavinia
Postat 25 Noiembrie 2011, 15:37 de anonim
Da... doar curve
O stiu pe parasuta asta din poze... de mica a dat semne ca va ajunge "mare" c_urva. Pacat de parinti ca sunt niste oameni simpli si cu mult bun simt, nu stiu cum a ajuns Bianca in halul asta ! Desi la cat creier are sarmana... dar bine ca a stiut sa practice o meserie de sugatoare ! Vai si-amar de capul tau fata !
Postat 25 Noiembrie 2011, 13:25 de Lamb
nasol
foarte rauuu!!! fata nu e supravegheata de parinti... !!!!! atentie ..tata....
Postat 23 Noiembrie 2011, 21:29 de bbihorel
h
ai o bere unul
Postat 23 Noiembrie 2011, 11:46 de h
aradului
@2: non stop, si ziua si noaptea, si cel mai tare e ca de multe ori statea polita (circulatia), dincoace de giratoriul de la real, inspre pod, iar fetele vesele erau la 100 de metri mai incolo la produs, fara nici o jena ca le vad politistii.
Postat 23 Noiembrie 2011, 10:44 de unu
g
ti amo narciselor 20 sex garantat o fost cineva cu recensamantul si cica e firna de paza o inchis repede usile si zice ce e firna de paza pazea tarfele
Postat 23 Noiembrie 2011, 10:39 de 2
g
ziua sau seara unu?
Postat 23 Noiembrie 2011, 10:34 de 2
aradului
catre cei de la bihoreanul: ia urmariti voi ce se intampla pe calea aradului intre giratoriul de la real si cel de la era, pe partea cu oradea shopping city. zilnic e plin de curve la produs acolo si macar 1-2 camioane in care se si produce.
Postat 23 Noiembrie 2011, 10:08 de unu
hy
heat bali lounge sunt si acolo tarfe droguri faimous de asemea dacia tropical blue angel xxl night club pe cand le verificati auzi politia o ascutat telefoanele alceva nu au ce face tara moare de foame si ei ascuta telefoanele cauciucuri de iarna au drogati
Postat 23 Noiembrie 2011, 09:59 de playboy
hy
jandarmeria politia finanteaza retelele sa nu zici ca nu o prestata niciuna la vreun politai
Postat 23 Noiembrie 2011, 09:55 de playboy
hy
saloanele de masaj la rand
Postat 23 Noiembrie 2011, 09:53 de playboy
Pt DIICOT
Sper ca veti avea \"grija\" si de cei care au finantat aceasta retea, prin apelarea la serviciile fetelor. Sa nu uitam ca o vina foarte mare o au cei care dau bani pt asa ceva. Daca n-ar fi cerere, n-ar fi nici oferta. Cat despre cei doi preoti, ar trebui divulgat numele lor. Au facut un juramant, au imbracat o haina de care nu sunt demni, deci, sa plateasca. Anchetatorii fac f rau ca nu divulga numele celor care finanteaza prostitutia. Oricum, numele lor pot fi aflate din declaratiile de la dosar, iar presa sper sa-si faca datoria, nu trebuie sa va fie teama, nu riscati nici o sanctiune, atata vreme cat faptele sunt adevarate.
Postat 23 Noiembrie 2011, 09:32 de cititor
h
pe cand saloanele de masaj erotic dacia heat lounge dives acolo nu sunt prostituate? inca mai au anut in ziar fetitele
Postat 23 Noiembrie 2011, 09:19 de hy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON