URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Februarie 2016, 15:44

Curtea de Apel Oradea: Arest la domiciliu pentru şeful Parchetului Beiuş, Gligor Sabău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prim procurorul suspedat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău, ar putea ieşi de după gratii, zilele următoare.

"Azi, 9 februarie 2016, Curtea de Apel Oradea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Sabău Gligor Ioan pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri", arată un comunicat transmis de biroul de presă al instanţei.

Prin aceeaşi hotărâre, magistraţii au respins ca nefondate cererile formulate de Gligor, una vizând revocarea cu totul a arestului preventiv, iar alta de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar. Încheierea nu este definitivă, putând fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore, care va fi soluţionată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prin hotărârea de marţi, lui Gligor i s-a interzis să-şi părăsească locuinţa din Beiuş fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Totodată, pe durata arestului la domiciliu, Sabău are obligaţia să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice direct sau indirect cu coinculpaţii, cu reprezentanţii părţilor civile sau cu martorii.

"În baza art. 221 alin.(4) Cod de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţa a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive", arată comunicatul Curţii.

Gligor Sabău se află în arest începând din 17 decembrie anul trecut, fiind acuzat de DNA de patru infracţiuni de luare de mită, din care trei în formă continuată, şantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Acesta a fost trimis în judecată săptămâna trecută, alături de procurora Adriana Ardelean (pentru abuz în serviciu) şi afaceristul Dinu Lupaş, cumnatul prim-procurorului (acuzat de şantaj). În esenţă, Gligor este acuzat că ar fi beneficiat de foloase necuvenite din partea mai multor indivizi, printre care şi primarul Beiuşului şi cel al comunei Bunteşti, în schimbul promisiunii de a le muşamaliza dosarele penale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON