URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Martie 2021, 08:51

Curăţenie supravegheată: Primăria Oradea vrea ca toate țarcurile de gunoi din oraș să aibă camere de filmare

Curăţenie supravegheată: Primăria Oradea vrea ca toate țarcurile de gunoi din oraș să aibă camere de filmare PROMISIUNE DE PRIMAR. La întâlnirile zilnice pe tema salubrităţii, edilul Florin Birta le-a garantat preşedinţilor de asociaţii că va dota ţarcurile de gunoaie cu camere de supraveghere, dar şi că, până atunci, agenţii Poliţiei Locale vor patrula, în civil, pe lângă incinte, pentru a controla cum aruncă orădenii gunoaiele
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Florin Birta vrea să îmbogăţească "zestrea" de camere video amplasate pe domeniul public al Oradiei, dotând toate ţarcurile de gunoaie din oraş cu sisteme de supraveghere. Astfel, orădenii vor şti că riscă sancţiuni dacă aruncă gunoaiele oricum, iar orice sesizare privind curăţenia sau vandalismele din aceste zone va putea fi uşor verificată.

Obiecţiile orădenilor

Primarul Florin Birta, viceprimarul Marcel Dragoş şi reprezentanţii RER Vest se întâlnesc aproape în fiecare după-amiază cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari din Oradea, pentru a le răspunde nelămuririlor privind noul sistem de colectare separată a deşeurilor şi pentru a le asculta nemulţumirile.

Una dintre problemele ridicate de orădenii de la blocuri este că nu vor putea să-şi responsabilizeze vecinii şi să-i determine să colecteze separat deşeurile, aşa că nu vor şti pe cine să dea vina când gunoaiele vor fi aruncate de-a valma. Totodată, preşedinţii de asociaţii au vrut asigurări că pubelele lor vor fi golite doar când vor fi pline, dat fiind că, de la 1 aprilie, vor plăti factura de salubritate în funcţie de cât de des sunt ridicate recipientele de muncitorii RER Vest.

În stadiul de idee

În faţa acestor plângeri, primarul Florin Birta a luat o decizie. "Am început un studiu de fezabilitate, pentru a dota toate aceste incinte cu camere de supraveghere video. Acum stabilim de câte camere avem nevoie şi cum le-am putea gestiona eficient", a declarat edilul.

O soluţie ar fi ca Poliţia Ecologică, structură în Poliţia Locală, să fie dotată cu un dispecerat, iar agenţii să urmărească imaginile, pentru a-i depista pe cei care aruncă deşeurile greşit. Ulterior, vinovaţii vor fi amendaţi, tot de agenţii locali. "Sunt convins că simpla prezenţă a camerelor video îi va responsabiliza pe orădeni. Vor şti că riscă o amendă şi vor respecta regulile", a spus Birta.

În plus, camerele de vedere de la ţarcuri vor putea fi folosite şi pentru a-i verifica pe muncitorii RER Vest. "Vom şti în orice moment dacă au ridicat corect deşeurile şi cât de curat au lăsat ţarcul", a afirmat primarul. Deocamdată, Primăria nu a făcut şi calculul acestei investiţii, dar în mod cert aceasta nu va fi una ieftină.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Neapărat să fie 5G.
Tot FIP-ul e o chelie cu tichea de mărgăritar.
Postat 25 Martie 2021, 09:14 de KP
Profituri in Orasul-Minune
Compania de Apa Oradea:2016-19mil,2017-7mil,2018-6mil,2019-16mil.[https://www.topfirme.com/afacere/compania-de-apa-oradea-sa/64o7i7gw/]...RER vest Oradea,firma privata germana,ceva actiuni pmo : 2017=7mil,2018-4mil,2019-3.6mil [ https://www.topfirme.com/afacere/rer-vest-s-a-/17oljwkwpj/ ]... ECO Bihor srl,parteneriat public-privat, banii ajung in buzunarele ungurilor de la keviep : 2017-8mil,2018-3mil,2019-6mil [ https://www.topfirme.com/afacere/eco-bihor-srl/2r9y4rl66p/ ]... Deci se poate: si saraci,si cinstiti. Si-acuma,la sortat gunoi,oradeni necivilizati si indisciplinati,tre' sa vina neamtu' si unguru sa curete sub voi,porcilor.Nu uitati sa va spalati dupa aia bine pe miini (labe), CAO oradea va asteapta cu drag, cu cel mai mic tarif din tara,5 lei/mc...
Postat 24 Martie 2021, 20:07 de excalibur
Ce nemernici!
În toaletele din apartament nu ne montați camere de luat vederi ca să vedeți dacă nu care cumva în canalizare nu ajunge și altceva în afară de excremente???
Postat 24 Martie 2021, 16:56 de Adrian1965
TARC DE 5 CONTAINERE DE GUNOI IN FATA SCARII
ALOOO Primaria !!! ALOO ISU !!! Sunteti legati la ochi referitor la amplasamentul gunoiului de pe strada Podului nr.5, bl. B10 + inca vreo 7 scari de bloc, ce il deservesc?. Nu s-a observat sau nu s-a vrut ca aceast tarc de pe podului nr.5, bl. B10 este amplasat necorespunzator, deoarece tarcul de gunoi este amplasat in mijlocul unei parcari inconjurat de masini(fiind pericol de incendiu), este in apropierea magazinului ABC de peste drum, care se confrunta cu mirosul si cu dejectiile care se scurg in strada, nemai vorbind de mustele ce roiesc in jurul acestora de la cele 5 containere mari.Acest spatiu fiind amplasat mult mai aproape de bl F1 sc B din strada Selimbarului , care nu deserveste acest spatiu de gunoi.Intamplarea face ca in coltul acestei parcari este spatiu mult mai mare fata de locatiile mai sus amintite, dar nu s-a vrut amplasarea tarcului de gunoi in acest loc, de catre cei responsabili .Cata bataie de joc si mizerie trebuie sa mai suporte locatarii blocului F1 sc A si B din strada Selimbarului?
Postat 24 Martie 2021, 13:03 de silviug
Ca pe vremea Gestapo-ului
[ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/seful-rer-vest-a-demonstrat-intr-un-tarc-din-oradea-cum-se-arunca-gunoaiele-corect-un-presedinte-de-asociatie-ca-pe-vremea-gestapo-ului-foto-video-162530.html ] Iata ,deci,cum se naste un nou organ de represiune pentru siguranta cetatenilor.D-l Horvath avea dreptate.Daca intri intr-un aupermarket,magazin,mall esti avertizat la intrare cu un panou ;"obiectiv monitoreizat video". Practic,daca intri,iti dai consimtamintul de a fi filmat,deci semnezi acordul GDPR.Daca nu esti de acord,ai dreptul sa nu intri si sa mergi in alta parte. Sunt curios daca aceste redute ale civilizatiei,tarcurile de gunoi cu cartela solara,pot fi echipate cu CCTV, fara acordul asociatiei,implicit fara acordul unanim al locatarilor.Acord scris.
Postat 24 Martie 2021, 10:23 de excalibur
Foarte buna idee.
Mi se pare ceva normal. Dar ,ca sa se poata cheltui cat mai multi bani, propunerea mea ar fii sa se monteze camere profesionale 8k ,la 6000 Dolari bucata. Oradea a ajuns la un nivel la care nu mai avem nevoie de nimic altceva....drumurile sunt perfecte in tot orasul, gazele si canalizarea sunt bagate in fiecare straduta etc..etc.
Postat 24 Martie 2021, 09:43 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON