URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 21 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Mai 2024, 10:02

Cum s-a petrecut accidentul soldat cu 4 morți, pe DN1, în Bihor. A fost o coliziune frontală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele cercetări efectuate de polițiștii bihoreni arată că accidentul mortal de marți dimineața, de pe DN1, s-a petrecut după ce un șofer de 39 de ani din comuna Lazuri de Beiuș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal un TIR.

„La data de 28 mai a.c., la ora 06.33, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că, în localitatea Uileacu de Criș, județul Bihor, s-a produs un accident rutier. La fața locului, polițiștii rutieri au constatat că, un bărbat de 39 de ani, din comuna Lazuri de Beiuș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1, pe direcția Aleșd - Oradea, la intrarea în localitatea Uileacu de Criș, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus, regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 27 de ani, din comuna Leliceni, județul Harghita”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Bihor. 

În urma accidentului rutier, bărbatul de 39 de ani, care conducea autoturismul, a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul la fața locului. „De asemenea, alte trei persoane, toate pasagere în autoturism, care urmează a fi identificate de polițiști, au suferit leziuni care, de asemenea, le-au provocat decesul la fața locului”, se arată în informarea polițiștilor. 

Șoferul de TIR nu a consumat alcool, după cum a arătat rezultatul etilotestului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub supravegherea unui procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

În jurul orei 10, traficul pe DN1 în acea zonă a fost reluat în condiții normale.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nu a fost nici o pierdere a controlului volanului...
Drumul era in linie dreapta cu cel putin 3-4 km inainte de locul accidentului. Accidentul s-a produs la intrarea in localitate unde deja soferul trebuia sa aiba maxim 70 km/ora sa poata reduce la 50 peste cativa metri la intrarea in localitate. Cauza accidentului a fost o depasire neregulamentara facuta de un dement care a mai luat cu el inca 3 vieti, putea fi mai rau, sa vina din fata un autoturism si sa mai faca si acolo cateva victime. La modul de condus, drumul Cluj-Oradea poate fi numit drumul mortii iar vina in primul rand e a soferilor.
Postat 29 Mai 2024, 09:48 de User anonimizat
Va mirati?
Nu-i cazul! Militistii au abandonat demult preventia (adica patrularea), au inlocuit-o cu radarul/camere (adica aparate de taxat). Rezultatul: locul intai in UE la numarul de morti in accidente rutiere. O suta de radare si o mie de camere nu fac cat un echipaj in trafic! In orice stat din lume cand soferii vad o masina de politie ridica instinctiv piciorul de pe pedala de acceleratie si fac ochii cat cepele, atenti sa nu greseasca. https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/romania-conduce-in-topul-ue-al-mortalitatii-in-2354563.html
Postat 29 Mai 2024, 04:04 de pinonel
Zonele "metropolitane", "Alejd" si "Binş", care se întind până în comuna Oradea...
DEZASTRU!!!Fac nişte depăşiri în curbă şi linie continued ceva greu de imaginat, chiar pentru un conducător auto(să-i spunem agresiv).
Postat 28 Mai 2024, 22:10 de Maikeltroll
Sau..
Sa circuli responsabil,sa ti cunosti limitele,ale tale si ale masinii...altfel omori oameni nevinovati...
Postat 28 Mai 2024, 13:05 de zorro
Precizare: NIMENI NU TE OPREȘTE
Alegerea este desigur a ta. Dacă ai ambiția să te redresezi, uneori chiar reușești. Ceilalți pleacă pe altă lume .......
Postat 28 Mai 2024, 10:17 de Just-22
Nimeni nu oprește să ajungi în șanț!
Poliția Rutieră singura Autoritate în materia accidentelor rutiere care ulterior va dispune împreună cu Parchetul una expertiză tehnică auto Experții vor trage câteva concluzii Asemenea ciocniri frontale au ca sorginte dorința unuia de depășire, și datorită aprecierii greșite ajunge contrasens unde de obicei așteaptă doamna cu coasa. Asta este tot iar scăparea este oferită uneori de un șanț contează adâncimea
Postat 28 Mai 2024, 10:15 de Just-22
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5871 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON