URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2014, 14:47

Cu targa la arestare: Doctorul Romanul a recunoscut şpaga primită de la cele două studente! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prins în flagrant, joi, în timp ce lua şpagă de la studenţi, prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, doctorul Constantin Romanul, a fost dus pe o targă specială de medicii SMURD în sala de judecată a Tribunalului Bihor, unde se dezbate arestarea lui.

Romanul a fost internat joi seară la Spitalul Judeţean, după ce i s-a făcut rău în arestul Poliţiei. Medicul suferă de diabet şi are un by-pass coronarian, iar după ce şedinţa de judecată se va încheia, se va întoarce la spital.

Potrivit apărătorului său, avocatul Răzvan Doseanu, o comisie formată din şapte medici ai Spitalului Judeţean a stabilit că Romanul poate participa la proces însoţit de doctori, iar ulterior trebuie să revină la secţia de Cardiologie, deoarece starea sa de sănătate nu-i permite externarea.

Medicul a fost introdus în sala de judecată de angajaţii SMURD pe o targă adaptabilă în scaun cu rotile, în timpul desfăşurării procesului inculpatul stând în şezut.

Avocatul Doseanu a mai declarat jurnaliştilor că, în faţa anchetatorilor, Romanul a recunoscut că a luat 400 de euro de la cele două studente mediciniste. Însă, a susţinut prodecanul, tinerele i-ar fi dat banii de bună-voie, fără ca el să le condiţioneze examinarea de vreo sumă de bani.

UPDATE: "Bolile l-au salvat: Prodecanul de la Medicină a fost arestat la domiciliu"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Niste prostii, aiureli
Acelasi ziar de scandal ramaneti. Ma intreb daca aceste anchete nu sunt secrete? Sau cu ce intentii comerciale sau materiale taiati din context ceva si faceti suspiciuni eronate!? Ma intreb cat de bine si corect cunoasteti situatia acestor oameni, incat sa imprastiati cu noroi doar ca sa aveti subiecte de presa picante si sa vindeti doar scandal.
Postat 21 August 2014, 12:43 de Oli
o caricatura de viata
E fantastic sa vezi oameni care apara sau scuza un astfel de comportament. Tare mare varza trebuie sa fie in capul lor si tare rasturnata scara lor de valori. Oamenii ca acesta (si sunt foarte numerosi) au adus tara acolo unde este. Oameni fara constiinta, oameni imbolnaviti, oameni fara frica de Dumnezeu. Oameni care traiesc pentru a primi, a lua si a aduna la nesfarsit. Oameni nebuni care nu au inteles nimic despre viata. Sunt atat de tristi ....mult mai tristi ca bolnavii de cancer.
Postat 09 Iulie 2014, 01:31 de melania
Propunere senat
Da mergeti de la noi toti studentii care invatati. Sa ramana doar cei dispusi sa dea spaga.
Postat 30 Iunie 2014, 08:17 de profesorii spagari
@Fosta studenta prin 88
Termina cu postarile Simona Bungau. Esti penibila cum te disculpi. Vai de voi tarani fomisti din Lazuri. Tot cu calcaile crapate ati ramas. IP ul personal este usor de remarcat iar prostia se vede si sris si vorbit.
Postat 30 Iunie 2014, 08:14 de fost student
....
Si studenții de ce nu invata??? De ce recurg la astfel de practici? Pt ca nu sunt capabili. Cine invata,ia examenul cu nota meritata. S-au trezit acum doua "inteligente" sa faca legea,saracele se cred in vreun film polițist....Georgiana Baciu,daca erai asa desteapta,iti vedeai de treburile tale si nu maneaua cu * FMF Oradea.De ce nu mergeti la studii in alte centre,daca sunteti asa de inteligente??? Hai sictirr
Postat 29 Iunie 2014, 00:07 de Fosta studenta
cu targa si cu fuioru
Dar cand a primit mita nu era pe targa ???? !!!!! Atunci ere sanatos baiatu...Eiii, cati mai sunt din astia....
Postat 28 Iunie 2014, 21:41 de prostu lumii
///
jenant....
Postat 28 Iunie 2014, 12:29 de eu
confiscarea averii
N-are rost sa stea la parnaie pe banii nostri . Trebuie sa i se confiste averea nejustificata . Gasiti ceva legal si potrivit ca altfel aceasta societate nu se vindeca . Lasati omul sa lucreze in continuare dar confiscatii-i acea parte de avere care nu se justifica . Nu este cadru legal ? Solicitati sa apara acest cadru legal dlor justitiabili !
Postat 28 Iunie 2014, 09:56 de titus
@DL
Nu trebuie crucificat nu spune nimeni (asta o spui tu). Nu am nimic cu omul in fapt. Fapta lui este PENALA. Trebuie pedepsit conform legilor si confiscata averea nejustificata. Poate cine urmeaza? (esti tampit) Sincer eu as dorii (dar nu stiu si nici nu pot ordona precum altii) sa urmeze TOTIIIIIIII spagari din tara asta. Dar de, cer prea mult? Iartama daca gresesc. Ce urmeaza apoi? O lume mai buna, ceva ce am visat la revolutie. Ceva spre ce ne laudam ca vrem sa fim, ceva spre care privim cand mergem in vest, ceva viitor pentru copii nostri, sau macar ceva sperante pentru oamenii cinstiti din tara asta.
Postat 28 Iunie 2014, 07:44 de muncitor
BMW
BMW , minunat ceea ce ai scris. Pacat ca putini vad. Si, in plus , si mai putini inteleg
Postat 28 Iunie 2014, 00:41 de lao
Spaga
Un cetatean doborat. In jilt. De spaga. Ce teatru.
Postat 27 Iunie 2014, 23:32 de Oradean 78
asa , da !
ar trebui ca pe toti doctorii de acest gen , corupti , sa ii aresteze .... daaaaa :)
Postat 27 Iunie 2014, 22:33 de andra
salba
@tupeu: sa stii ca mie nu mi-a cerut nimic; am avut doua interventii la dumnealui(nu complicate dar la vremea respectiva se faceau numai in spital: 1986 si 1990)si s-a comportat exemplar, atat din punct de vedere profesional cat si uman! I-am dat un cadou in final dar ideea este ca nu l-a cerut, l-am dat eu! CADOU! In traducere cam cum a primit doamna Maria salba cu pricina de la un eveniment MONDIAL! Doar ca ceea ce am oferit eu drept multumire a fost nimic! Asta a fost prima parte a comentariului! In partea a doua spun clar si raspicat ca nu e normal ca la un examen sa se dea spaga pentru trecerea lui(ca stii, ca nu stii). Regretabil! Eu sunt insa convins ca TOTI, TOTI, TOTI la U.O. iau spaga! Auzeam spre exemplu cat se da/ia la sport! Si aceea nici nu e materie, nici n-ar trebui sa fie! Ce e aia sa iei note pentru sport la facultate? Cu ce influenteaza sportul viitoarea activitate profesionala? Ca trebuie facut, da! Dar din placere si pentru sanatate, nu pentru note!
Postat 27 Iunie 2014, 18:41 de TDS
istericuta
ne-am obisnuit deja cu scrierea isterizanta , dar in acest caz nu prea cred ca este necesara arestarea ( omul nu-i interlop , nu da in cap la nimeni dupa cum arata la moima). Ceea ce se uita de regula in astfel de cazuri cand verdictul de regula este 1-2-3 ani ,, cu suspendare" este sa se confiste partea ilicita din avere . Posibil ca este greu de stabilit dar nu imposibil. Sa o luam babeste .: Nene , sa luam de pilda anul 2010 : dovedeste nnenica sursa banilor tuturor bunrilor achizitionate din 2010 incoace , inclusiv a excursiilor in tara sau strainatate ( cerere la toate agentiile de turism ) . Sa zicem ca bnu poate justifica de ex. 25.233 euro . Acesti bani sau ceva de valoarea lor ce-i apartine se confisca si gata treaba Laura .
Postat 27 Iunie 2014, 18:38 de laura cu galura
Sarlatanilor
@Muncitor, dupa ce il crucificam pe Romanul ce urmeaza?
Postat 27 Iunie 2014, 16:27 de DL
dr.
hahahaha romanul e *..loooooool
Postat 27 Iunie 2014, 16:25 de meme
nu e chiar asa
Eu de fiecare data am invatat, nu am dat niciodata bani si am trecut cu 10! Deci nu e chiar asa cum spun unii, pentru ca daca inveti, iti da nota pe care o meriti!
Postat 27 Iunie 2014, 16:24 de student
tupeu
Acest domn doctor Romanul de pe vremea cand Oradea il qavea ca si sef de sectie la spitalului judetean cerea spaga pentru orice fel de interventie chirurgicala indiefernt de natura acesteia cat de mica sau mare era, indiferent de cine sau ce erai, daca trebuia sau nu. Eu unul pot sa pun ca am fost inselat de acest individ care prin anii 93-94 imi cerea 100 marci pentru o interventie maxilo-faciala invocand lipsa materialelor pt efectuarea acesteia. .Eeee... a venit timpul Dle doctor sa platiti pentru toate cele sute sau mii sau zeci de mii de marci, euro, dolari primiti in vasta si lunga D-voastra cariera de ......"doctor".
Postat 27 Iunie 2014, 16:21 de tupeu
Sarlatanilor
Verifica-i declaratia de avere sa vezi ce venituri avea fara spagi si apoi vorbeste. Esti un prost daca asa gandesti sau vreo fufa intretinuta care nu stie cum se castiga banii adevarati.
Postat 27 Iunie 2014, 16:20 de Muncitor
Lucru manual.
Pacat ca stiinta multa a lucrat atata nesimtire in acest om. Tot orasu stia ca nimeni nu trece daca nu da !! De stii de nu stii daca nu dai nu iei examenu. Pacat dar isi merita soarta ca si-a facuto cu mana lui, adica lucru manual !
Postat 27 Iunie 2014, 15:55 de scortosul
prost
D L VORBESTI PROSTII.ASTA E UN SPAGAR ORDINAR.IMI DAU LACRIMILE CIND ITI VAD COMENTARIUL.SARACU DOCTOR UMBLA CU UN BMW DE 40000 EURO.NICI UN STUDENT NU TRECEA DACA NU COTIZA.N A LASAT PE NIMENI SA PROMOVEZE CA SA IA EL TOTI BANII SI DE LA STUDENTI SI DE LA SPITAL.SARACIA NU SCUZA NERESPECTAREA LEGILOR.ESTI UN PROST D L
Postat 27 Iunie 2014, 15:47 de adrian
cum alfel?
Foarte multa frustare reiese din comentariile pe acest subiect. La atata emotie si exuberanta n-ar trebui adaugata totusi si putina ratiune? Puneti-va intrebarea si invers. Daca doctorii chiar ar trebui sa traiasca doar din salariu, care ar fi nivelul serviciilor medicale? Am mai avea doctori capabili? Romanul e efectul unui sistem care nu motiveaza performanta si nu promoveaza sanatatea ca fenomen de masa. Iar daca sistemul stimuleaza medicii sa caute / gaseasca resurse alternative de venit, ma intreb, care este limita superioara peste care se considera ca vorbim de lacomie? Mi-as dori ca, avand in vedere si valoarea profesionala de referinta a dlui Romanul, acest incident sa genereze si solutii de abordare mai aproape de realitate si mai ales legale in ceea ce priveste relatia stat - doctor - pacient. Poate cineva raspunde cu solutii ?
Postat 27 Iunie 2014, 15:35 de DL
edi
ASTA E TEATRU PE FATA
Postat 27 Iunie 2014, 15:05 de crist
REPLICA
`Dumnezeu este sus priveste si la rand la totii plateste` i-a venit randul si la doctorul Romanul!:))=)) Va amintiti de cazul` Norbert Nandor elev in clasa XII-a la Liceul Economic Partenie Cosma de acu cativa ani3-4-5 ?Parinti baiatului acesta Norbert Nandor nu au avut ca sa de-a spaga la doctorul Romanul,iar baiatul lor de nici 18 ani a murit de la o banala fractura de tibie un accident banal pe trecerea de pietonii vineri noaptea ,si de vineri si pana luni NU i-au facut nimic baiatului a murit cu zile marti, i-au dat inainte un calmant ,trebuia doar ca sa opereze o freactura de tibie si pous ghips.. si acest caz de malpraxis a fost rezolvat cu simptomul embolie grasoasa .,si fapta acesta tot medicul Romanul a facut-o sa NU uitam !. Dumnezeu bate numai cu bota acu i-a venit randul si la doctorul Romanul!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Iunie 2014, 15:01 de Romanul Simplu
intrebarea
este de ce naiba s-a coborat pana acolo?ce,n-avea ce manca?de la doua amarate de fete...daca mai retineti,in cazul tiganului omorat de cei doi tineri studenti de la timisoara,in declaratiile fetei,aceasta spunea ca a fost nevoita sa faca ceea ce a facut pt a strange bani de exeamene la medicina,in acel moment o tara normala ar fi fost in strada si medicina rasa de pe fata pamantului,s-a intamplat ceva?nimic,doar ca cei cu cap emigreaza,lasandu-ne cu odraslele astora de care vorbim,toti,dar absolut toti si-au capatuit si copiii...o tara in deriva,oriunde,dar absolut oriunde in europa nu poti detine enspe masini sicase fara sa le poti justifica fiscului,dar la noi asta-i perceput drept comunism,atunci asta-i statul pe care l-am visat?,la noi al capone era om cistit pt ca nu aveam probe...
Postat 27 Iunie 2014, 14:58 de bmw
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON