URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Decembrie 2018, 11:35

CSU Oradea şi-a premiat laureaţii: Laviniu Chiş, cel mai bun sportiv al anului! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Sportiv Universitar Oradea şi-a premiat, miercuri, laureaţii din 2018.

Ca de obicei în ultimii ani, Gala s-a desfăşurat şi de această dată în Sala Polivalentă de la Universitate, presărată cu momente artistice susţinute de reprezentanţii secţiilor de gimnastică ritmică şi karate kyokushin, şi în prezenţa mai multor oameni de sport din Bihor.

Pentru început, Adriana Floruţa, actualul director al CSU Oradea, şi prof. Iacob Hanţiu, fostul director al clubului universitar, au premiat toate secţiile de jocuri sportive şi anume: echipa de baschet masculin CSM CSU, cea care a avut şi cea mai mare performanţă din acest an, când a devenit campioană, echipa de baschet feminin CSU CSM, care activează în Grupa valorică B a Ligii Naţionale, formaţia de volei feminin CSU, care în acest an a obţinut promovarea în Divizia A1, dar în care nu a mai ajuns să evolueze din lipsă de sponsori, şi formaţia de handbal feminin CSU, care evolueză în Divizia A.

A urmat premierea sportivilor de la "neolimpice", unde secţia de karate kyokushin a monopolizat topul. Pe primul loc s-a situat Patricia Farcaş, pe locul secund  Dombi-Dezsi Dominick, pe poziţia a III-a  Sergiu Ioan Maioru, pe locul IV, la egalitate, Octavian Faur şi Paul Pop, pe locul V,  Anthony Ochian, pe poziţia a VI-a, Delia Cuc, iar pe locul VII, Martina Lupu, din cadrul secţiei de fitness.

"Dacă nu ne-am calificat în acest an în topul sportivilor judeţului realizat de DJST Bihor, în schimb am monopolizat clasamentul sportivilor de la Gala Sportului Universitar. Felicitări şi tot înainte vrednici karatişti", a postat pe pagina de Facebook a secretaţiei de karate de la CSU Oradea, Anca Wallmen, conducătoarea secţiei.

Cele mai aşteptate premii au fost cele oferite practicanţilor de sporturi olimpice, unde Laviniu Chiş, de la atletism, a fost declarat cel mai bun sportiv al clubului în acest an. A fost urmat, pe locul II, de colega sa de secţie, Ligia Bara, pe locul III s-a situat Cristina Raina de la tir, pe poziţia a IV-a, Cristian Stoie, tot de la tir sportiv, pe locul V, atletul Eduard Hercuţ, pe poziţia a VI-a, Sebastian Blaje (tir), iar pe locul VII, Sebastian Horaţiu (atletism).

De precizat că Laviniu Chiş este antrenat de Robert Olah, iar anul acesta a fost unul destul de bun pentru el, după ce a reuşit să devină campion balcanic de seniori, dublu campion naţional de tineret, dar şi medaliat la diferite alte competiţii interne şi internaţionale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON