URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Decembrie 2018, 18:26

CSS LPS Bihorul și-a desemnat laureații: Judoka Alex George Creț, sportivul anului 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, la final de an, Clubul Sportiv Școlar LPS Bihorul și-a premiat și de această dată laureații.

Festivitatea de decernare a premiilor pentru cei mai buni zece sportivi ai anului 2018 de la LPS Bihorul s-a desfășurat joi seara, la sala de jocuri sportive a instituției, unde elevi, părinți, cadre didactice, sportivi, antrenori și mulți invitați au asistat la surprizele oferite de organizatori - conducerea clubului.

Astfel, pe lângă festivitatea de premiere efectivă, ca de obicei, gala a fost pigmentată și cu momente artistice, susținute de elevii ai școlii sportive.

Cum s-a întâmplat mai de fiecare dată în ultimii ani, topul laureaților a fost dominat și-n 2018 de sportivii secției de judo. Astfel, nu mai puțin de 7 judoka au pătrus în TOP 10 LPS Bihorul anul acesta.  De altfel, și primii doi sportivi ai clubului sunt judoka.

Cel mai bun sportiv în 2018 de la CSS LPS Bihorul a fost desemnat Alex George Creț, un sportiv antrenat de profesorul Emil Morar.

Alex are un palmares bogat în acest an, însă principalele performanțe rămân medaliile de bronz cucerite la Campionatul European de Cadeți (U18) de la Sarajevo, unde sportivul de la categoria 81 kg s-a situat pe locul III, atât la individual, cât și cu echipa. De asemenea, el a cucerit aurul al Cupa Europeană de Cadeți (U18) de la Cluj-Napoca și s-a clasat al treilea la Cupa Europeană de Cadeți (U18) din Polonia, de la Bielsko Biala, dar și la Cupa Africană de Cadeți (U18) de la Tunis.

Alex George Creț a mai fost în 2018 medaliat cu aur la Campionatele Balcanice din Bosnia Herțegovina, dar și la turneul internațional de la Chișinău, precum și multiplu medaliat la Campionatele Naționale.

Pe locul al II-lea s-a situat Adrian Olaru, tot un sportiv pregătit de Emil Morar. Acesta, printre altele, a devenit în acest an campion balcanic e juniori la Sibiu, în cadrul categoriei 66 kg de la U21, câștigător al Cupei României de seniori, dar și multiplu medaliat la Campionatele Naționale.

Pe locul III s-a situat de această dată un baschetbalist, Vlad Marinău, sportiv pregătit de profesorii Hidi Zoltan și Zoran Vraneș, care este component al lotului național, cu care a participat la Europeanul U16 din Macedonia, dar și la Campionatul Balcanic U15, de la București.

În continuare TOP 10 – 2018 LPS Bihorul Oradea îi are pe:

4. David Fodor (judo, antrenor Emil Morar)

5. Bianca Suciu (judo, antrenoare Olimpia Ianc)

6. Robert Boldiș (judo, antrenor Emil Morar)

7. Alexandru Popa (judo, antrenor Emil Morar)

8. Ciprian Maier (volei, antrenor Kovacs Zoltan)

9. Tudor Blahuța (judo, antrenor Emil Morar)

10. Kiraly Balint (atletism, antrenor Benyi Laszlo)

10. Luca Abrudan (atletism, antrenor Virgil Preda)

De precizat este faptul că toții sportivii de pe primele trei locuri nu au putut ajunge la eveniment, ei fiind angrenați în această perioadă în diferite activități de pregătire sau competiționale, iar premiile le-au fost ridicate de antrenorii lor.

De menționat că pe lângă sportivi, conducerea LPS Bihorul a premiat și cei mai merituoși antrenori din acest an, dar și diferiți colaboratori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON