URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2016, 08:19

CSM CSU Oradea a învins clar SCM U Craiova şi a stabilit un nou record: 12 victorii consecutive! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au stabilit duminică seara un nou record, reuşind să obţină a 12-a victorie consecutivă. În cadrul etapei a II-a din Grupa locurilor 1-6 a Ligii Naţionale, trupa pregătită de antrenorul Cristian Achim a depăşit, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, formaţia SCM U Craiova, cu scorul de 98-76, după ce au dominat jocul şi au câştigat toate cele patru sferturi, cu 23-15,  23-20, 26-17 şi 26-24.

Jocul a reunit din nou foarte mulţi spectatori la Arena Antonio Alexe, publicul umplând până la refuz tribunele.

După un început echilibrat, în care oaspeţii au condus la un moment dat, cu scorul de 9-4, în minutul 4, treptat, jucătorii de la CSM CSU şi-au intrat în rolul de favoriţi şi după ce au egalat, au trecut la conducere pe tabelă, detaşându-se chiar la opt puncte, la prima pauză, scor 23-15.

Cu Lucic într-o formă bună, dar şi cu Barnette, care este tot mai încântător, jucătorii de la CSM CSU au fost la timonă şi-n sfertul secund, când au marcat 23 de puncte şi au primit doar 20, astfel că în pauza mare au intrat cu 46-35.

Sfertul al treilea a făcut diferenţa. În această perioadă de zece minute, elevii antrenorului Cristian Achim au zburdat practic pe teren şi au înscris 26 de puncte, primind, în schimb, doar 17. Aşa s-a făcut că în ultima pauză CSM CSU Oradea conducea cu 20 de puncte, cu scorul de 72-52.

Ultima secvenţă a consemnat un aspect mai rar întâlnit în ultimii ani în baschetul românesc. Pentru a evita o înfrângere ruşinoasă, la o diferenţă categorică, tehnicianul echipei craiovene, Oliver Popovic a luat decizia ca jucătorii săi să practice un joc anti sportiv, care să rupă ritmul, dar şi să "atragă atenţia către altceva decât înfrângerea categorică pe care o sufereau", după cum a declarat antrenorul orădenilor Cristian Achim, la conferinţa de presă de după.

În acest fel, s-a ajuns în situaţia rară ca nu mai puţin de 5 jucători de la SCM U Craiova să fie  descalificaţi. Este vorba despre Bureau, Burlacu, Hargrove, Pantic şi B. Popescu.

În toate aceste condiţii siguranţa din jocul orădenilor a fost consemnată şi pe final, iar în ultimele trei minute, antrenorul Cristian Achim i-a trimis pe teren şi pe jucătorii care, de regulă, evoluează mai puţin: Petrişor, Paşca, B. Nicolescu şi Lupusavei.

Scorul final, 98-76, spune multe însă despre felul cum au fost raporturile de forţă din acest joc, în timp ce victoria obţinută îi consolidează echipei orădene prima poziţie a clasamentului şi îi aduce un nou record, 12 victorii consecutive şi numai succese în 2016.  

"O victorie absolut meritată pentru noi. Am fost mai buni decât adversarii. Net. (…) În legătură cu sfertul 4, mi se pare absolut ruşinos ceea ce s-a întâmplat. Este o lipsă crasă de respect, crasă, a echipei din Craiova. Începând cu antrenorul echipei din Craiova, întrucât el a dictat această mişcare. Este o lipsă de respect adresată competiţiei din România. Este o lipsă de respect adresată adversarului. Însă în primul rând este o lipsă de respect pe care au arătat-o publicului prezent în sală şi publicului din ţară care au urmărit partida la televizor", a declarat, după partidă tehnicianul formaţiei CSM CSU Oradea, Cristian Achim.

Principalul marcator al formaţiei CSM CSU Oradea a fost din nou Sean Antwan Barnette, autor a 23 puncte. L-au urmat Salih Nuhanovic, cu 17, şi Uros Lucic, cu 16 puncte. De la oaspeţi cel mai eficace a fost Mladen Pantic, cu 13 puncte.


CSM CSU Oradea – SCM U Craiova 98-76 (23-15, 23-20, 26-17, 26-24)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1870
Arbitri: Ciprian Stoica, Alin Faur şi Cristian Trofim
Comisar FRB: Viorel Constantinescu

Marcatori CSM CSU Oradea: Sean Antwan Barnette 23 puncte, Salih Nuhanovic 17, Uros Lucic 16, Radovan Markovic 14, Wiliam Edward Franklin 8, Miha Zupan 7, Andrei Mandache 5, Bogdan Ţîbîrnă 2, Silviu Lupusavei 2, Bogdan Nicolescu 2 şi Cătălin Petrişor 1 punct.

Marcatori SCM U Craiova: Mladen Pantic 13 puncte, Radenko Pilcevic 11, Florin Daniel Popa 10, Cătălin Burlacu  9, Travis Lee Bureau 8, Dorde Micic 8, Bogdan Popescu 8, Darius Hargrove 7 şi Andrei Damian 2 puncte.


Etapa a II-a a Grupei 1-6 din Liga Naţională de baschet masculin:

U-Banca Transilvania Cluj - Steaua CSM Eximbank 72-76

CSM CSU Oradea – SCM U Craiova 98-76

Luni, ora 18:00 BC Mureş Tg. Mureş - CSU Atlassib Sibiu (Digi Sport)                                               

Clasament Grupa locurilor 1-6:

1.

CSM CSU Oradea

19/5

43

2.

Steaua CSM Eximbank

17/7

41

3.

U-Banca Transilvania Cluj

16/8

40

4.

SCM U Craiova

14/10

38

5.

BC Mureş Tg. Mureş   

14/9

37

6.

CSU Atlassib Sibiu

13/10

36

 


Etapa a II-a a Grupei 7-12 din Liga Naţională de baschet masculin:

BC SCM Timişoara - CS Gaz Metan Mediaş 86-84

Energia Tg. Jiu - CS Phoenix Galaţi 81-89

Dinamo Bucureşti – BCM U Piteşti 67-61

Clasament Grupa locurilor 7-12:

1.

CS Dinamo Bucureşti

12/12

36

2.

CS Energia Tg. Jiu

10/14

34

3.

CS Phoenix Galaţi

10/14

34

4.

BC SCM Timişoara

6/18

30

5.

BCMU Piteşti

9/15

30

6.

Gaz Metan Mediaş 

3/21

27

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON