URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2016, 20:46

CSM CSU Oradea a bătut Dinamo şi s-a calificat în finala Cupei României (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU s-a impus, duminică seară, în faţa celor de la Dinamo, în cea de-a doua semifinală a Cupei României. Meciul, desfăşurat în Arena Antonio Alexe, în faţa unui public numeros, a fost câştigat de jucătorii echipei orădene, cu scorul de 88-71, după ce aceştia au controlat jocul şi au condus în permanenţă pe tabelă.

Partida a început foarte bine pentru elevii antrenorului Cristian Achim, care după primele zece minute conduceau cu scorul de 25-16.

În sfertul al doilea situaţia a fost ceva mai echilibrată, dinamoviştii reuşind să mai reducă din diferenţă, după 17 puncte marcate de orădeni şi 20 de bucureşteni în această perioadă. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 42-36 pentru CSM CSU.

Jumătatea a doua a confruntării a fost şi mai clar controlată de bihoreni, care au câştigat sfertul al treilea cu 24-13, distanţându-se la 17 puncte pe tabelă înaintea ultimilor zece minute, scor 66-49.

Ultimul sfert a fost mai mult de conservare a avantajului pentru CSM CSU, care a marcat în acest interval 22 de puncte, însă a primit tot atâtea, astfel că scorul final a fost 88-71. În acest fel, echipa orădeană a rupt tradiţia ultimilor şapte ani şi a reuşit să se califice în finala Final Four-ului Cupei României, din postură de echipă gazdă.

Principalul marcator a fost, din nou, Sean Barnette, autor a 20 puncte. El a fost urmat de Radovan Markovic, cu 17 puncte înscrise, în timp ce de la dinamovişti Marko Sutalo a fost cel mai eficace, tot cu 20 de puncte la activ.

"Mă bucur că am rupt tradiţia nefericită a celor şapte ani. Din punctul meu de vedere este un pas foarte importantă, pentru că dacă vrei să câştigi ceva, trebuie să participi. Noi măcar ajungem să participăm, spre deosebire de toate celelalte echipe gazdă din ultimele şapte sezoane. Mă bucur, foarte sincer, pentru acest lucru. Să ştiţi că presiunea este una mare. Este normal să fie aşa, însă noi avem datoria să trăim cu această presiune şi să scoatem maximum posibil tot timpul", a declarat, după partidă, antrenorul echipei CSM CSU, Cristian Achim.

În primul meci din semifinalele Cupei României, la capătul unui joc pe muchie de cuţit, U BT Cluj-Napoca a învins BC Mureş Târgu Mureş cu scorul de 71-67, astfel că în marea finală a competiţiei, luni seară, de la ora 19, tot în Arena Antonio Alexe, CSM CSU Oradea şi U BT Cluj vor lupta cu trofeul pe masă.

Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport.


CSM CSU Oradea – Dinamo Bucureşti 88-71 (25-16, 17-20, 24-13, 22-22)

Sala: Arena Antonio Alexe
Spectatori: 1890
Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Şerban şi Alin Faur
Comisar FRB: Doru Vinaşi

Marcatori CSM CSU Oradea:  Sean Antwan Barnette 20 puncte, Radovan Markovic 17, Bogdan Ţîbîrnă 11, Wiliam Edward Franklin 11, Andrei Mandache 8, Miha Zupan 8, Uros Lucic 6, Radu Rareş Paşca 3, Cătălin Petrişor 3 şi Salih Nuhanovic 1 punct.

Marcatori Dinamo Bucureşti: Marko Sutalo 20 puncte, Pavel Marinov 10, Nenad Sulovic 10, Noah James Dahlman 10, Iulian Orbeanu 6, Radu Paliciuc 6, Karolis Babkauskas 5, Vlad Corpodean 2 şi Darko Balaban 2 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON