URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 August 2011, 15:12

Cseke Attila şi-a dat demisia de la Ministerul Sănătăţii!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat demisia joi, într-o conferinţă de presă, precizând că actul scris l-a depus la cabinetul premierului Emil Boc. "Nu este o problemă politică. Este, dacă vreţi, o problemă personală de-a mea cu privire la rolul unui ministru al sănătăţii în România", a spus el.

Potrivit spuselor sale, Cseke a fost afectat de faptul că Sănătatea nu a primit niciun leu în plus la rectificarea bugetului pe anul în curs, decisă miercuri în şedinţă de Guvern, precum şi de faptul că, deşi înaintea acestei şedinţe a solicitat în mod expres o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu a primit nici măcar un răspuns de la acesta.

"Nu am avut niciun fel de dezbatere, ministrul Sănătăţii nu a fost consultat anterior cu privire la rectificarea bugetului, şi acest lucru este extrem de grav", a spus Cseke Attila în conferinţa de presa.

El a afirmat, de asemenea, că şi-a exprimat acest punct de vedere inclusiv în şedinţa de Guvern. "Am reproşat în şedinţa de Guvern că o consultare cu ministrul Sănătăţii trebuia să aibă loc", a spus Cseke.

Ministrul demisionar a mai afirmat că este afectat, de asemenea, de faptul că Ministerul Finanţelor are o atitudine necorespunzătoare faţă de Sănătate. "Un semnal trebuie dat asupra modalităţii în care Ministerul Finanţelor tratează problema Sănătăţii în România. (...) Este o atitudine păguboasă că Sănătatea nu produce nimic. Această atitudine am văzut-o la Ministerul Finanţelor, dar trebuie înţeles că Sănătatea produce oameni sănătoşi", a explicat Cseke.

În ce priveşte succesorul său, ministrul demisionar a afirmat că acesta va fi propus de UDMR şi că, oricine îi va urma în funcţie, acesta trebuie să continue reformele începute: "Sper foarte mult ca UDMR să reuşească în foarte scurt timp să desemneze o altă persoană pentru funcţia de ministru al Sănătăţii (...) Măsurile de reformă trebuie să continue".

De asemenea, Cseke Attila a precizat că Emil Boc l-a rugat să nu plece din funcţie şi a adăugat că, în pofida acestui lucru, nu se va răzgândi. "Premierul m-a rugat să rămân. Demisia este înregistrată la cabinetul primului ministru", a spus el.

Demisia lui Cseke Attila survine după ce acesta a insistat să nu mai fie perpetuată "dubla comandă" de la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, în condiţiile în care CAS strânge banii de la asiguraţi, dar de activitatea din domeniu răspunde Ministerul.

Cseke Attila a fost desemnat la şefia Ministerului Sănătăţii în decembrie 2009. În 2008 el a fost ales senator de Bihor. Între 2007-2008, Cseke a lucrat la Secretariatul General al Guvernului, sub comanda actualului primar al Oradiei, Ilie Bolojan, iar anterior a fost consilier juridic la Consiliul Judeţean Bihor.

Din poziţia de ministru, Cseke s-a remarcat prin grija acordată spitalelor din judeţul Bihor, alocând cele mai mari fonduri pentru Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea şi Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea din Marghita.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
destul de incompetent
faci ceva pe CV cand ajungi in Practica faci o gramada de ei sa sufere, de ce? nu a facut nimic dein ce a vorbit la TV, mare lucru sa fi inchiriat o parte din spatiu cabinetelor private dar nu inchidea, fonduri nerambursabile foarte putine, de ce prin privat atragea fonduri, este un penal de ministu, nu ma intereseaza TRECUTUL, traim PREZENTUL, nu va mai lasati indusi in eriare de ce au facut altii, traim simtim, murim ce treaba avem cu trecutul, un ministru de toata jena.Isi iau salariu baga la burtica si uite ce bine o duce neamul meu, rusine! Delegatii en-groooss si ce mai protocoale asta e viata unui ministru !COLOANA de nunta, trebuie sa raspunda penal un ministru nu asa ca iti dai demisia, din punctul meu de vedere ar trebui sa returneze si salariul incasat.
Postat 07 August 2011, 11:39 de un ministru
CV-urile, o problema
@oradean: atentie, de multe ori CV-urile sunt o problema! uite, spre exemplu un personaj din PMO are postat CV-ul pe internet dar...surpriza! a omis sa spuna ce a facut cativa ani(3 inainte de Revolutie, 2-3 dupa). sigur, putem banui ca nu a intrat din prima la facultate, ca a fost in armata etc. pana la urma, la ce ascensiune fulminanta a avut ulterior nici nu mai conteaza! dar in opinia mea este o "minciuna prin omisiune" in acel CV. asa ca...
Postat 07 August 2011, 01:13 de dante
cv
vreau sa stiu vc fostului ministru si mai ales cv noului ministru. in rest, vorbe goale.
Postat 06 August 2011, 12:57 de oradean
asta este politica in Romania
ce fraieri suntet cand CEKES va da salarii de 1000-4000 de euro atunci sa plangeti dupa el pana atunci bucurati va ca ati scapat de un ministru de toata jena bagat pe gat de UDMR, uuuuuuuuuuuuuu, noi vrem calitatea la taxele pe care le platim nu firmituri paraziti sociali ce sunteti.
Postat 06 August 2011, 10:44 de jonh.doue
ECHIPA
CE SE INTAMPLA CU ECHIPA PE CARE A DUS-O CU ALAI DIN BIHOR IN BUCURESTI PLEACA SI EI?
Postat 05 August 2011, 20:51 de RATUSKA
demisie
Cei de la UDMR ar trebui sa se destepte si sa zica viszont latasra acestor nesimtiti portocalii care ne vor extermina pe toti in final. Si ce daca a plecat d-l Cseke?Vine altul si basescu ii da ordin lui ialomiteanu sa-l trateze si pe el cu flit si uite asa...cat o sa mai dureze? Catia putere de a indura mai au romanii?Se vede reaua vointa a lui basescu si a lui boc deoarece nu se face nimic in sensul de a subordona casa de asig cui trebuie. Rusine mare ca suntem romani si privim stand striviti de greutati, boli si necazuri cum o haita de derbedei isi bat joc de noi si noi...nu facem nimic.Cred ca ar fi timpul sa se ia o atitudine in acest sens
Postat 05 August 2011, 17:27 de ioan
gest inutil
gestul este inutil daca nu este urmat de iesirea de la guvernare a UDMR! de acord, omul a zis: "nu se mai poate asa!". OK, vine altul, tot UDMR-ist si va putea face mai multe? pentru acest gest: cinste lui cseke, pentru activitatea sa la M.S.: RUSINE! eu unul nu pot fi de acord nici cu sistemul asta: vezi doamne, a dat la Bihor ca e bihorean! daca doar apartenenta unui ministru la o zona geografica conteaza, e grav!
Postat 05 August 2011, 13:10 de dante
@Hipocrate
Rusine udmr ! Asta va caracterizeaza. ati comis-o dupa care \"o roiti\".
Postat 04 August 2011, 23:55 de muiu pisti
unguru
a demisionat singurul ministru care a facut ceva in acest minister in ultimii 20 de ani ca ii ungur ca ii tigan sau svab nu conteaza conteaza ca a vrut ceva bun si nu a fost lasat ,in rest cine il critica ii rautacios.
Postat 04 August 2011, 22:49 de gheorghe
Gest normal
Inchiderea spitalelor este opera lui Base ca si exploatarea de la Rosia Montana.Se fac de ras ungurii pe mana celor de la PDLPacat ca nu observa mai multi(sau se fac).Base, Videanu et comp sunt foarte perversi.Scot castanele din foc cu mana altora.Macar Cseke nu a furat, lucru foarte important.De asemenea descentralizarea sistemului sanitar a fost o treaba foarte buna pe care a facut-o. Autoritatile locale au avut in sfarsit ocazia sa vada ce au in ograda si sa-si gospodareasca spitalele cum cred de cuviinta..
Postat 04 August 2011, 20:25 de Boom
bullshit
udmr a fost este si va ramane o rusine...
Postat 04 August 2011, 19:41 de muiu pisti
mda
udmr, prostituata politicii din Romania ! la ce sa te astepti de la ungurii astia "autonomisti" ?
Postat 04 August 2011, 19:35 de tipic udemerist
*
dupa ce a inchis spitalele, acum si-a dat demisia. tipic hudemerist. sa va fie rusine, ipocritilor ! huuu........
Postat 04 August 2011, 19:32 de Sa va fie rusine!
tot sitemul asta de sugggaci
astia sunt tanatari nu au ce sa faca bun pentru Romania, indiferent cine va veni Romania numai in rau va merge Romania daca va avea statutul de sat de vacanta va fi foarte bine, ATAT sat de vacanta in rest MORGA .MURITI in pace ! MOR zi de zi oameni ba de cancer , ba de accidente ff rar UCISI, NU SE NASC copii la cati oamneii mor zilnic:))) asa ca MIGRATIIIIIIIIIII la droguri,trafic de carne umana, ce credeti!Puteti sa rasturnati guvernul ca oricum in 21 de ani am trait in minciuna si hotie.
Postat 04 August 2011, 17:47 de rahat
demisia
ai semnat corect , exact ce ai spus : zero ! cseke : e o problema a mea personala .... sanatatea... Romania .... etc.... Nu cseke , nu tine .... Se pare ca sanatatea in Romania , cu ajutorul impostorilor lui basescu a fost incredintata u.d.m.r.-ului . Rezultatele si scopul urmarit se vad ..... le suporta o tara intreaga ! N-aveti pic de rusine si nici un Dumnezeu .....
Postat 04 August 2011, 16:51 de cartita
cseke
A facut multe pentru judetul nostru... nu mai avem pe nimeni la Bucuresti. In Bihor poate veni oricand cu fruntea sus, sper sa se continue munca lui.
Postat 04 August 2011, 16:37 de zero
Cseke Attila şi-a dat demisia de la Ministerul Sănătăţii!
uff si mie miar placea!!!DAR STAI ASA!!!!!!!!!!!!!!!ATUNCI PE CINE MAI DATI VINA????
Postat 04 August 2011, 16:07 de pip
udmristi - rupeti coalitia
ce bine ar fi sa iasa de la guvernare ungurii! Hai afara! dati-le mumu lu basescu si boc
Postat 04 August 2011, 15:16 de cool
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON