URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2020, 17:45

CSC Sânmartin îşi intensifică pregătirile pentru noul sezon al Ligii a III-a

CSC Sânmartin îşi intensifică pregătirile pentru noul sezon al Ligii a III-a (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la CSC Sânmartin se pregătesc pentru noua ediţie a campionatului Ligii a III-a, programată să debuteze pe data de 12 septembrie. Bihorenii s-au reunit încă de la 1 iulie şi se antrenează, la bazele sportive de la Sânmartin şi Sântion, sub comanda antrenorului principal Cosmin Bodea.

Acesta - ajutat de secundul Ciprian Fiter şi antrenorul cu portarii Nicolae Petre - are la dispoziţie un lot de 23 de jucători şi conduce în fiecare zi câte o şedinţă de pregătire, de luni până vineri, iar sâmbăta are programat câte un joc şcoală.

Faţă de lotul din sezonul trecut, CSC Sânmartin nu se mai bazează în noua stagiune pe Gal, Laza, Vancea şi Bodogae, care au plecat. în schimb, la capitolul sosiri figurează fostul jucător al celor de la FC Bihor, Ember, dar şi doi tineri fotbalişti de la UTA, care şi-au făcut junioratul la FC Bihor, la grupa pregătită de Lucian Ciocan. Este vorba despre mijlocaşul lateral Sfârlea şi fundaşul Dardai. Pe lângă aceştia, a mai venit un alt tânăr fotbalist, născut în anul 2000, Ştefan Kovari, care evoluează pe postul de fundaş dreapta şi care, în sezonul trecut, a făcut parte din lotul celor de la FC Universitatea Craiova (formaţie promovată în eşalonul II).

De asemenea, în aceste zile, cu CSC Sânmartin se pregăteşte şi fostul fotbalist al lui Dinamo, Ioan Filip, care după ce şi-a încheiat înţelegerea cu bucureştenii s-a întors acasă. "Nu se pune însă problema să evolueze la noi în următorul sezon. El se pregăteşte cu noi până va merge la noua lui echipă", a precizat Alexa Krenek, preşedintele clubului CSC. Originar din Ştei, Ioan Filip a jucat în cariera sa şi la Lotus Felix şi FC Bihor.

"Avem un lot echilibrat. Nu se pune problema să mai facem mari transferuri. Noi încercăm să ne orientăm spre juniori, dar dacă va vreun fotbalist bun, nu ne vom da înlături şi îl vom primi", a mai declarat, pentru BIHOREANUL, Alexa Krenek.

Preşedintele clubului din Sânmartin este nemulţumit de noul format ales de FRF pentru Liga a III-a, cu zece serii a câte zece echipe. "Fotbalul n-avea nevoie de această schimbare. Ligile inferioare au nevoie de un protocol prin care ori să nu se mai plătească aceste teste, care sunt destul de scumpe, ori să le plătească cineva, Minsiterul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii ori Federaţia Română de Fotbal. Aici trebuie lucrat, nu la ciopârţitul seriilor. Avem o problemă reală. Vor fi doar 18 meciuri tot sezonul. Cu alte cuvinte vom juca doar patru luni, iar opt luni vom sta. După ce vom face? Ce facem cu forma sportivă, cu forma fizică? Cum îi plătim pe jucători? Patru luni şi două înainte de competiţii, dar în rest? Se duce de râpă sportul, dacă decidenţii, inclusiv cei politici nu fac ceva pentru sport", a  declarat preşedintele clubului CSC Sânmartin.

Din toamnă, când va începe campionatul, echipa îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la Sânmartin, pe noua bază sportivă (lângă Stadionul Luceafărul), unde beneficiază de toate condiţiile şi unde a fost montată şi o tribună, cu 500 de scaune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON