URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Decembrie 2015, 20:28

CS Crişul Oradea şi-a premiat laureaţii: Mădălina Pantea şi Ioana Buzlea, cele mai bune sportive ale clubului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Sportiv Crişul Oradea şi-a premiat vineri laureaţii pe anul 2015, într-o gală desfăşurată la Hotel Continental.

Reprezentanţii cluburilor au întocmit trei clasamente pentru sportivi: unul rezervat sporturilor olimpice, unul celor neolimpice şi unul echipelor.

La sporturi olimpice, pe primul loc s-a situat înotătoarea Ioana Buzlea, antrenată de Zsolt Illes, care anul acesta a obţinut şase medalii la întrecerile Campionatelor Naţionale, două medalii de bronz la tineret, în probele de 50 m şi 100 m bras, două medalii de argint la juniori 50 m şi 100 m bras, precum şi alte două medalii de bronz, în probele de juniori 200 m, bras, respectiv mixt.

De altfel, topul sporturilor neolimpice de la CS Crişul a fost dominat anul acesta de înotători, care au ocupat şi locurile II şi III. Pe poziţia secundă a fost desemnată Huszar Ingrid, iar pe locul III, Mihnea Dăscălescu. Pe locul IV s-a clasat atletul Cristian Meheş,  pe poziţia a V-a, doi judoka, Denisa Benţe şi Daniela David, iar pe locul VI, doi reprezentanţi ai secţiei de box, Ionel Oşvat şi Daniel Cotuna.

La sorturi neolimpice, cea mai bună sportivă a anului de la CS Crişul a fost desemnată Mădălina Pantea, de la sambo, situată pe locul II la Campionatul Mondial şi pe primul loc la Campionatul Naţional.

Pe poziţia a II-a la această secţiune s-a situat Bianca Judea, de la karate, iar pe poziţia a III-a, Patricia Poleac, tot de la secţia de karate.

În fine, la secţiunea echipe, nu a existat o diferenţiere clară, mai multe formaţii fiind premiate într-o categorie a laureaţilor pentru rezultate.

Astfel, au fost premiate: echipa de polo feminin senioare (antrenori Zoltan Orban şi Liviu Garofeanu), vicecampioană naţională, cea de polo feminin junioare, campioană naţională, precum şi echipele de polo băieţi, juniori I (antrenori Ciprian Cîmpianu şi Liviu Băjenaru), juniori II (antrenor Ciprian Cîmpianu) şi juniori III (antrenor Cosmin Goina).

Pe lângă premiile oferite sportivilor şi antrenorilor, şi conducătorii clubului Crişul Oradea, directorul Ionel Bungău, însoţit de adjuncţii Alina Popa şi Gheorghe Frenţ, au acordat plachete sau trofee şi colaboratorilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON