URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2023, 16:09

Crișul Sântandrei a obținut primul succes din Liga a III-a, iar Lotus Băile Felix a remizat la Satu Mare

Crișul Sântandrei a obținut primul succes din Liga a III-a, iar Lotus Băile Felix a remizat la Satu Mare (foto arhivă, generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa a 6-a a campionatului Ligii a III-a la fotbal a fost una fastă pentru echipele bihorene.

Astfel, în Seria a 8-a FC Bihor s-a impus cu 3-1 și s-a distanțat la patru puncte în fruntea clasamentului, iar în Seria a 10-a, cele două echipe bihorene, Crișul Sântandrei și Lotus Băile Felix, deși au evoluat în deplasare, au reușit să obțină rezultate pozitive.

Mai mult, cei de la Crișul Sântandrei au bifat un moment important, pentru că au obținut prima victorie în Liga a III-a. Lotus a remizat la Satu Mare, pe terenul unei pretendente la calificarea la barajul de promovare.

Victorie istorică pentru Sântandrei

Jucătorii de la Crișul Sântandrei au evoluat sâmbătă la Sighetu Marmației, unde au reușit să se impună cu scorul de 2-1, după ce la pauză erau conduși de gazdele de la CSM, cu 1-0.

Echipa maramureșeană, antrenată de un bihorean, George Zima, a deschis scorul în finalul primei reprize, în minutul 44, când șutul lui Mansour a fost respins de portarul Verdeș, iar din fundașul Sebastian Gondor mingea a ricoșat în poartă, astfel s-a consemnat un autogol.

În partea a doua, însă, Marius Balogh a restabilit egalitatea, în minutul 52, pentru ca șase minute mai târziu, Gheorghe Popescu să înscrie cu un șut plasat din interiorul careului.

Pe final, maramureșenii au încercat măcar să evite înfrângerea, dar trupa pregătită de Gheorghe Ghiț a știut cum să gestioneze situația, astfel s-au impus cu 2-1, ceea ce reprezintă prima victorie în eșalonul al III-lea pentru Crișul Sântandrei, dar și o victorie de moral, care le poate da mai multă încredere fotbaliștilor echipei din comuna bihoreană pentru jocurile viitoare.

De altfel, cu acest succes, Crișul a părăsit ultima poziție a clasamentului și a urcat două locuri.

În disputa de la Sighetu Marmației, antrenorul Gheorghe Ghiț a trimis în teren echipa: C. Verdeș – L. Hadade (min. 73 R. Baciu), Cr. Oros, C. Ntchinda, R. Turcan, S. Gondor, M. Balogh (min. 90+1 D. Borma), A. Achim, C. Trip (min. 88 Șt. Funkenhauzer), Gh. Popescu și I. Hora (min. 73 L. Prundaru).

Lotus, egal la Satu Mare

La rândul ei, formația Lotus Băile Felix a obținut un rezultat bun în etapa din weekend a Ligii a III-a. Deși au evoluat la Satu Mare, pe terenul celor de la CSM Olimpia, o echipă cu pretenții anul acesta, care își dorește să ajungă la barajul de promovare, tinerii jucători de la Lotus Băile Felix au evoluat bine, s-au apărat, rezultând astfel un duel echilibrat, fără prea multe ocazii de poartă.

Rezultatul final a fost cel de la început, 0-0, iar Lotus a ajuns la al cincilea joc fără înfrângere în acest sezon și se menține pe podiumul clasamentului.

În partida de la Satu Mare, antrenorul Cosmin Bodea a trimis în teren echipa: A. Barabaș – S. Cucu, Sg. Oltean, D. Lupșe, M. Arsene, D. Ciurcui, D. Gheban, G. Gitye (min. 67 R. Tămaș), P. Blăgea (min. 53 Cr. Urbanowski), V. Costea (min. 90 Al. Pintea) și Fl. Duma (min. 67 D. Sala)


Rezultatele și marcatorii etapei a 6-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

Sănătatea Cluj – SCM Zalău 1-2 Denis Paul (30) / Raul Stanciu (72), Viktor Kun (90+5)
Minaur Baia Mare – Minerul Ocna Dej 0-4 Bogdan Pop (50, 69), Stefan Visic (54), Florin Dan (79)
CSM Sighetu Marmaţiei – Crişul Sântandrei 1-2 Sebastian Gondor (44 aug.) / Marius Balogh (52), Gheorghe Popescu (58)

Olimpia MCMXXI Satu Mare – Victoria Carei 1-2 CSM Olimpia Satu Mare – Lotus Băile Felix 0-0

Clasament:

În etapa următoare, vineri, 6 octombrie, de la ora 15, Lotus Băile Felix va evolua pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmației, în timp ce Crișul Sântandrei va juca sâmbătă, 7 octombrie, tot de la ora 15 și tot pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON