URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2023, 00:17

FC Bihor a câştigat cu 3-1 jocul cu Avântul Periam şi s-a desprins în fruntea clasamentului (FOTO)

FC Bihor a câştigat cu 3-1 jocul cu Avântul Periam şi s-a desprins în fruntea clasamentului (FOTO) (foto: Mălina Maria Guler şi Alex Covaci)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor şi-au continuat sâmbătă şirul rezultatelor pozitive din actuala ediţie a campionatului Ligii a III-a. Evoluând în compania ultimei clasate, Avântul Periam, orădenii s-au impus cu scorul de 3-1, într-un joc în care antrenorul Florin Farcaş a introdus de la început mai mulţi jucători care până acum nu prea au fost titulari.

„Roş-albaştii” au deschis repede scorul, în minutul 10, prin Alex Popa, dar peste opt minute oaspeţii au egalat şi s-a intrat în pauză cu scorul de 1-1.

În repriza secundă, tehnicianul Florin Farcaş a efectuat mai multe schimbări, jocul a devenit mai dinamic, ocaziile s-au înmulţit la poarta adversă, iar, pe acest fond, Sergiu Jurj a reuşit dubla, marcând în minutele 64 şi 69.

Cinci schimbări în primul 11

Faţă de jocul cu FCSB, de miercuri, antrenorul orădean a efectuat cinci schimbări în primul 11. Au apărut titulari portarul Bob şi jucătorii Drăgan, Al. Popa, Calugher, Chindlea şi Chitaş.

Prima ocazie a aparţinut echipei timişene, care în minutul 4 a avut o bună situaţie, prin Viasu, care a scăpat singur, a intrat în careu şi a şutat pe joc la colţul lung, dar puţin pe lângă bară.

FC Bihor a deschis însă scorul în minutul 10, după ce Chitaş a trecut subtil pe partea dreaptă de un adversar, a trimis periculos în faţa porţii, de unde Alex Popa a marcat.

În minutul 15, Andrei Chindlea a şutat de la 15 metri, dar a reţinut portarul. Din păcate, la poarta cealaltă, trei minute mai târziu, Radu Bob a ieşit la marginea careului, a faultat, iar din lovitura liberă executată de Gabi Mânecan, oaspeţii au restabilit egalitatea.

Orădenii au revenit în atac şi au început să pună din nou presiune pe adversar. În minutul 28, roş-albaştrii au ratat două ocazii. Mai întâi, Sergiu Jurj a ratat incredibil din 4 metri cu portarul în faţă, acesta din urmă respingând un şut bun al atacantului orădean. Apoi, după o centrare de pe dreapta, Ricardo Farcaş a reluat cu capul, dar puţin pe lângă bară.

În minutul 30, Chindlea a trimis puţin pe lângă, după o execuţie cu preluare din unghi. Ultimul şut al reprizei l-a avut Sorian, dar peste poarta lui Gârlea.

Sergiu Jurj x 2

La pauză antrenorul Florin Farcaş a efectuat două schimbări, iar jocul a crescut în intensitate, cu orădenii dominând categoric repriza a doua. În minutul 51, Alexandru Sorian a reluat cu capul din 8 metri, dar a reţinut portarul. Apoi, în minutul 60, acelaşi Sorian a expediat un şut bun de la 25 de metri, dar a reţinut din nou portarul.

Nu au trecut decât patru minute şi, în minutul 64, după o acţiune frumoasă a bihorenilor, Ioviţă a centrat de pe stânga, Marius Hosu a recentrat cu capul, iar Sergiu Jurj a înscris, tot cu o lovitură de cap.

În minutul 69, Sergiu Jurj a realizat dubla, după ce a primit o minge în careu şi a şutat la colţul lung, învingându-l pe portarul Gârlea.

Ultima ocazie mai periculoasă a jocului s-a consumat în minutul 90, când Andrei Militaru, din 8 metri, a trimis în portar.

Al cincilea succes

Jocul s-a încheiat cu scorul de 3-1, iar FC Bihor ajunge la cel de-al cincilea succes din actuala ediţie a campionatului şi s-a detaşat în fruntea clasamentului Seriei a 8-a.

„Este o victorie clar meritată, chiar dacă am intrat la pauză cu 1-1, post spune că am jucat doar la o singură poartă. Nu am avut însă luciditatea şi inspiraţia la ceea ce trebuia să facem în jocul ofensiv, poate şi din cauza faptului că unii jucători au simţit oboseala jocului de miercuri şi atunci gândirea lor a fost înceată şi greoaie, dar, una peste alta, suntem mulumiţi că am câşigat, dacă eram mult mai atenţi, poate şi scorul era mult mai mare, dar până la urmă cele trei puncte sunt importante”, a declarat, la finalul disputei, antrenorul orădenilor, Florin Farcaş.


FC Bihor Oradea – Avântul Periam 3-1 (1-1)

Au marcat: Alexandru Popa (min. 10) şi Sergiu Jurj (min. 64 și 69) / Gabriel Mânecan (min. 18)
FC Bihor: Radu Bob – Flaviu Drăgan (min. 46 Ionuţ Ban), Alexandru Popa, Ricardo Farcaș – cpt., Loren Ioviță (min. 75 Alexandru Stoian) – Răzvan Gunie, Valer Calugher (min. 57 Marius Hosu) – Andrei Chindlea (min. 46 Andrei Moga), Alexandru Sorian, Florin Chitaș – Sergiu Jurj (min. 75 Andrei Militaru). Antrenor: Florin Farcaș
Avântul: Victor Gârlea – Rareş Mureșan, Armand Popescu, Ovidiu Oancia, Lucas Baeram, Angelo Olteanu (min. 80 Marian Dobricean), Ovidiu Prata (min. 80 Denis Bot), Valeriu Mager (min. 80 Raul Gălățan), Ionuţ Spulber (min. 70 Ralf Kuhn), Gabriel Mânecan (min. 70 Raul Ştefănciuc) şi Andrei Viasu. Antrenor: Răzvan Leucă
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Ioan Cozorici (Zalău) şi Alexandru Gherman (Timișoara)


Rezultatele etapei a 6-a din Seria a 8-a a Ligii a III-a la fotbal:

Phoenix Buziaș – Progresul Pecica 3-1
CS Socodor – CSC Peciu Nou 0-1
Șoimii Lipova – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-1
Poli Timișoara – ACB Ineu 6-1


FC Bihor Oradea – Avântul Periam 3-1

În etapa viitoare FC Bihor va juca în deplasare, pe terenul celor de la ACB Ineu, vineri, 6 octombrie, de la ora 15.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON