URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Decembrie 2015, 14:25

Cozi kilometrice şi nervi întinşi, în weekend, la Frontiera Borş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de mii de persoane au tranzitat la finalul săptămânii trecute graniţele din vestul României, unde s-au format cozi pe kilometri întregi şi din cauza controalelor amănunţite pe care poliţiştii le fac încă din luna noiembrie fiecărui maşini care intră sau iese din ţară.

Cei care au tranzitat frontiera Borş la finalul săptămânii au aşteptat chiar şi ore întregi în maşini, lucru care a determinat, de multe ori, recitaluri de claxoane.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea au precizat, însă, că au luat toate măsurile pentru a face tranzitul la graniţă cât mai eficient, dechizând toate punctele de control şi suplinind personalul. În Borş, pe sensul de intrare s-a lucrat pe opt benzi.

"Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi civilizat. S-au luat măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control la punctele de frontieră", a declarat comisar-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Totuşi, reprezentanţii ITPF Oradea au apelat la înţelegerea celor care au tranzitat graniţele deoarece, încă din luna noiembrie, poliţiştii efectuează "verificări sistematice" ale cetăţenilor din statele membre UE şi non-UE atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară pentru a găsi eventualele persoane care ar putea ameninţa securitatea internă şi externă.

Cele mai aglomerate puncte de frontieră în week-end au fost cele din vestul ţării, la graniţa româno-ungară, unde traficul de persoane pe sensul de intrare în ţară a crescut de patru ori faţă de o perioadă normală.

Potrivit unei informări a ITPF Oradea, pe 19 şi 20 decembrie, într-un interval de 48 de ore, frontiera română a fost trecută în total de 420.000 de persoane, din care 248.700 pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate puncte fiind cele din vestul ţării şi cele aeroportuare. Frontiera româno-ungară a fost tranzitată în 48 de ore de peste 243.000 de persoane, din care 193.200 pe sensul de intrare în ţară.

Luni, ITPF Oradea a anunţat că traficul la frontierele din competenţa instituţiei a revenit la normal, însă le recomandă românilor care se întorc în ţară să folosească toate punctele de fronteră în încercarea de a preveni aglomerări prea mari la câteva dintre ele.

Astfel, frontiera româno-ungară poate fi trecută prin judeţul Timiş (punctul Cenad), judeţul Arad (Nădlac, Nădlac II, Turnu, Vărşand), Bihor (Salonta, Borş, Valea lui Mihai, Săcuieni) şi Satu Mare (Urziceni, Petea).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON