URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
21 Decembrie 2015, 14:25

Cozi kilometrice şi nervi întinşi, în weekend, la Frontiera Borş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de mii de persoane au tranzitat la finalul săptămânii trecute graniţele din vestul României, unde s-au format cozi pe kilometri întregi şi din cauza controalelor amănunţite pe care poliţiştii le fac încă din luna noiembrie fiecărui maşini care intră sau iese din ţară.

Cei care au tranzitat frontiera Borş la finalul săptămânii au aşteptat chiar şi ore întregi în maşini, lucru care a determinat, de multe ori, recitaluri de claxoane.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea au precizat, însă, că au luat toate măsurile pentru a face tranzitul la graniţă cât mai eficient, dechizând toate punctele de control şi suplinind personalul. În Borş, pe sensul de intrare s-a lucrat pe opt benzi.

"Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi civilizat. S-au luat măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control la punctele de frontieră", a declarat comisar-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Totuşi, reprezentanţii ITPF Oradea au apelat la înţelegerea celor care au tranzitat graniţele deoarece, încă din luna noiembrie, poliţiştii efectuează "verificări sistematice" ale cetăţenilor din statele membre UE şi non-UE atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară pentru a găsi eventualele persoane care ar putea ameninţa securitatea internă şi externă.

Cele mai aglomerate puncte de frontieră în week-end au fost cele din vestul ţării, la graniţa româno-ungară, unde traficul de persoane pe sensul de intrare în ţară a crescut de patru ori faţă de o perioadă normală.

Potrivit unei informări a ITPF Oradea, pe 19 şi 20 decembrie, într-un interval de 48 de ore, frontiera română a fost trecută în total de 420.000 de persoane, din care 248.700 pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate puncte fiind cele din vestul ţării şi cele aeroportuare. Frontiera româno-ungară a fost tranzitată în 48 de ore de peste 243.000 de persoane, din care 193.200 pe sensul de intrare în ţară.

Luni, ITPF Oradea a anunţat că traficul la frontierele din competenţa instituţiei a revenit la normal, însă le recomandă românilor care se întorc în ţară să folosească toate punctele de fronteră în încercarea de a preveni aglomerări prea mari la câteva dintre ele.

Astfel, frontiera româno-ungară poate fi trecută prin judeţul Timiş (punctul Cenad), judeţul Arad (Nădlac, Nădlac II, Turnu, Vărşand), Bihor (Salonta, Borş, Valea lui Mihai, Săcuieni) şi Satu Mare (Urziceni, Petea).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON